Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици от "Шейново" за пореден ден защитиха директора си

Снимка: Евелина Стоянова

За трети пореден ден медиците от АГ болница "Шейново" излязоха на протест в подкрепа на директора д-р Румен Велев. Утре Столичният общински съвет ще вземе решение дали той ще бъде отстранен от поста.

Предложението на градския парламент е временно длъжността да поеме д-р Таня Андреева, въпреки че не се е явила на конкурс за директор.

Единствен кандидат е бил д-р Велев и е получил оценка, която позволява да остане на длъжността директор. Това обаче не е уважено от Столичния общински съвет

Искам да попитам дали всички, които утре ще гласуват това позорно решение, ще поемат някаква отговорност, ако болницата тръгне в обратна посока. Всички ще си подадат ли оставките и ще поемат ли отговорност за цели медицински персонал и за състоянието на болницата…Искат да свалят един достоен, прекрасен професионалист и човек и то с подготовка и представяне на фалшиви и анонимни най-вече жалби…Ако той не беше добър управляващ нямаше да го е грижа, нямаше да стои тук денонощно, нямаше да е в операционната, а щеше да си стои в кабинета и да си пише хартийки", заявиха протестиращи пред БНР.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът на ЕС потвърди валидността на пакета "Мобилност"

Съдът на ЕС потвърди валидността на пакета "Мобилност", като отхвърли единствено частта за връщане на камионите в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици. Днес бе оповестено решението на Съда на заведеното по въпроса колективно дело от България, Румъния, Литва, Кипър, Унгария, Малта и Полша преди 4 години, когато пакетът..

публикувано на 04.10.24 в 13:00

Военни унищожиха корозирала граната, открита край Гоце Делчев

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 3-ти механизиран батальон – Благоевград от състава на Трето бригадно командване, с ръководител лейтенант Тодор Белчев, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала ръчна отбранителна граната тип Ф-1 без взривател. Това съобщиха от Министерството на отбраната.  Боеприпасът беше открит на 3..

публикувано на 04.10.24 в 12:19
Виница, Украйна

Русия е атакувала с дронове критична украинска инфраструктура

Украйна обяви, че Русия е атакувала тази нощ критична украинска инфраструктура с 19 дрона, предаде Ройтерс. Руското министерство на отбраната от своя страна каза, че руската противовъздушна отбрана е прехванала и свалила 18 украински дрона през нощта. Главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал-полковник Олександър Сирски заяви, че е..

публикувано на 04.10.24 в 12:15

Ученици представят авторски филми на климатична тематика

Авторски филми, създадени от български ученици, ще бъдат представени лично от тях в 3 български града – Троян, Ловеч и Видин. Това ще стане тази есен в рамките на инициативата "Научи, разкажи, заснеми. Климатът и екологията се срещат с изкуството". Координаторът на инициативата за България от Сдружение "Арте Урбана Колектив" Ралица Асенова..

публикувано на 04.10.24 в 12:05
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Основен път към Сирия е блокиран след израелски удари в Ливан

Израелски удари в Ливан блокираха основен път към границата със Сирия. Израел продължава атаките срещу цели на "Хизбула" в околностите на Бейрут.   Пътят, по който стотици хиляди хора напускат Ливан и преминават в Сирия през граничния пункт "Маснаа", е бил прекъснат след израелски въздушен удар, съобщи ливанският министър на транспорта Али..

публикувано на 04.10.24 в 12:00

Полицията в Гърция откри плантация за канабис с 8 000 растения, скрити сред царевица

Цяла плантация с канабис откриха полицаите от отдела за борба с организираната престъпност в Атика. В област Виотия в земеделска земя са отглеждани над 8 000 насаждения с канабис, скрити между висока царевица, съобщиха полицаите. Цената на намереното количество наркотик се изчислява на 15 милиона евро. Работили са по сигнал за..

публикувано на 04.10.24 в 11:50

Източник от унгарското председателство на ЕС: Има шанс за цялостно приемане на България и Румъния в Шенген

"Категорично смятаме, че има шанс да бъде постигнато пълноправното членство на България и Румъния в Шенген и ще направим всичко възможно това да се случи до края на нашето председателство" - това каза източник от унгарското председателство на ЕС. Въпросът ще бъде дискутиран на заседанието на министрите на вътрешните работи на 10 октомври в..

публикувано на 04.10.24 в 11:31