Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Милев е на финал в Пазарджик

Янаки Милев
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Националът Янаки Милев се класира за финала на сингъл на международния турнир по тенис на клей за мъже от веригата на Световната федерация ITF в Пазарджик с награден фонд 25 хиляди долара. 19-годишният Милев победи на полуфиналите осмия в схемата Андрей Чепельов (Русия) с 6:4, 6:3. Двубоят продължи час и 32 минути.

Първият сет бе много оспорван, но след равенство 4:4 българинът спечели следващите два гейма и поведе. Янаки Милев държеше инициативата във втората част и последователно взе аванс от 3:1 и 5:3 преди да приключи успешно мача.

Съперник на българина в спора за трофея ще бъде вторият поставен Клеман Табюр от Франция.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Видин посреща състезание по водоморни спортове след 40 години

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове. Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалисти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

публикувано на 21.08.24 в 18:46
Стефан Ристовски

ЦСКА 1948 привлече юношески национал на Северна Македония

Юношеският национал на Република Северна Македония Стефан Ристовски подписа с футболния ЦСКА 1948. Той е роден на 26 декември 2005 година и играе като полузащитник. Израснал е в школата на Работнички (Скопие). "Привличането на Ристовски е още един силен ход на ЦСКА в усилията да се подсили отборът с млади и обещаващи таланти. Вярваме, че с..

публикувано на 21.08.24 в 18:43
Александър Донски

Александър Донски отпадна във втория кръг в Добрич

Александър Донски отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове "Изида Къп" от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36900 евро. Квалификантът Донски загуби от аржентинеца Хуан Баутиста Торес с 3:6, 6:1, 3:6 след почти два часа игра. Първите два сета преминаха при поделено надмощие, като българският национал започна..

публикувано на 21.08.24 в 18:01
Кайру Амустафа

ЦСКА 1948 взе нападател от Нигер

Нов нападател привлече отборът на ЦСКА 1948 и това е Кайру Амустафа. Офанзивният футболист е роден на 1 януари 2001 година в Ниамей - столицата на африканската страна Нигер. Основните му позиции на терена са дясно крило и централен нападател. Амустафа е национал на Нигер, като прави своя дебют за страната си на 19-годишна възраст. Също така..

публикувано на 21.08.24 в 05:50
Динамо (Загреб) срази Карабах с 3:0

Динамо (Загреб) срази Карабах в Шампионската лига

Хърватският Динамо (Загреб) нямаше особени проблеми с азербайджанския Карабах (Агдам) в първия мач от плейофния кръг за влизане в Шампионската лига и го победи с категоричното 3:0. Добра преднина взе още френският Лил, който с два гола през второто полувреме се справи със Славия (Прага) с 2:0. В третата среща от днес норвежкият Будьо Глимт..

публикувано на 21.08.24 в 05:47

Монтана надхитри ФК Ловеч и излезе втори във Втора лига

Отборът на Монтана победи с 1:0 ФК Ловеч в последната среща от 5-ия кръг на Втора футболна лига и събра 11 точки. Единственото попадение за монтанчани вкара още в 12-ата минута Филип Ежике. За нигерийският футболист това е четвърти гол в петте мача от началото на сезона. С победата тимът на Монтана се изкачи на 2-о място, докато ФК Ловеч остава..

публикувано на 20.08.24 в 21:36

Александър Донски победи брата на Матео Беретини в Добрич

Българският тенисист Александър Донски преодоля италианеца Якопо Беретини в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър“ в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "Изида“. Донски, който влезе от квалификациите, се бори два часа и половина и спечели с 4:6, 6:1, 6:4, осъществявайки..

публикувано на 20.08.24 в 20:39