Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър ще наблюдава реализацията на завършилите висше образование

Снимка: iStock

В Кипър започва проект за наблюдение на реализацията на завършилите висше образование на трудовия пазар, който се финансира от Плана за възстановяване и устойчивост. Млади специалисти и работодатели ще могат да се срещнат на провеждащия се днес и утре в Никозия втори "Кипърски панаир на работните места" /Cyprus Job Fair/.

Над 50 компании, много от които водещи в кипърската икономика, се представят на панаира. Те предлагат общо повече от 1000 работни места и очакват да намерят най-подходящите служители. Над 1000 търсещи работа и професионална реализация млади хора вече са се регистрирали предварително за интервюта с потенциални работодатели през двата дни.

Форумът се провежда при голям интерес за втора поредна година. Целта му е да помогне на студенти и млади специалисти да проучат разнообразни възможности на трудовия пазар и да се свържат директно с работодатели, бе посочено в поканата за проявата.

До 2032 г. в професии, изискващи висше образование, ще работят 40% от заетите в Кипър, показва изследване на Агенцията за развитие на човешките ресурси. Със средства от Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде проведено национално проучване сред работодателите за техните потребности, както и ще бъде разработен национален механизъм за наблюдение на завършилите висше образование на трудовия пазар, съобщиха от образователното министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кипър иска да стане център за услуги и продукти за киберсигурност

Правителството на Кипър цели да го превърне в регионален център за услуги и продукти за киберсигурност, мост между Близкия изток и Европа в тази област, заявиха от Кипърската организация за цифрова сигурност. От днес до петък страната е домакин на..

публикувано на 28.11.23 в 08:20

Кипър е в челните места по употреба на антибиотици

Кипър заема първо място в две класации в ЕС за антибиотици - за най-голяма употреба от пациентите и за свръхконсумация в селското стопанство. Тревожните данни за двете опасни за здравето тенденции бяха оповестени на проведена в Никозия научна..

публикувано на 28.11.23 в 04:34

В Кипър въвеждат академично обучение за сомелиери

В Кипър за първи път се въвежда академично обучение за сомелиери чрез партньорство между университет и селска община. Повече от 22 млн. евро, осигурени от европейски фондове, ще получи лозаро-винарският сектор в страната. Кипърският технологичен..

публикувано на 26.11.23 в 16:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гръцките власти забраниха шествие в защита на християнското семейство, последваха протести

Гръцките власти забраниха шествие в защита на християнското семейство в Атина. В същото време беше дадено разрешение за гей парад.  Тази действия доведоха до организиране на голяма демонстрация в Солун. Депутати от опозицията оцениха днес като голяма..

публикувано на 07.07.24 в 22:03
Жан-Люк Меланшон, лидер на La France Insoumise (LFI),  реагира след обявяването на резултатите от втория тур на изборите във Франция, Париж, 7 юли 2024 г.

Приключиха изборите във Франция, левицата излиза начело

Приключи гласуването на втория тур на френските парламентарни избори. Той се проведе при рекордна избирателна активност.  Рекорди бележи избирателната активност на втория тур на вота във Франция Според първите прогнозни резултати от екзитпол никоя..

публикувано на 07.07.24 в 21:09
Връх Руен в Осоговската планина

Наши и македонски туристи организират традиционната си среща-празник на връх Руен

Наши и македонски туристи организира традиционната си среща-празник, която се прави от тридесетина години на първенеца на Осоговската планина - връх Руен (2251м). Организатор е туристическото дружество "Осогово" - Кюстендил, което отбелязва 110-годишнина..

публикувано на 07.07.24 в 21:08

ДПС - Благоевград подкрепи Делян Пеевски

В публикация на ДПС - Благоевград в социалната мрежа се казва, че: "В последните няколко дни в медийното пространство се публикуват и разпространяват фалшиви декларации от част от структурите в област Благоевград. Категорично това не е вярно и молим..

публикувано на 07.07.24 в 21:00

От петък в ЕС са в сила допълнителни мита върху вноса на електромобили, произведени в Китай

От петък в ЕС са в сила допълнителни мита върху вноса на електрически превозни средства, произведени в Китай . Предвижда се митата да са в сила за срок от 4 месеца. ЕК не вижда основание за ответни мерки от Китай заради повишените мита за..

публикувано на 07.07.24 в 21:00

Размяната на удари между Русия и Украйна продължава

Размяната на удари между Русия и Украйна продължи и през изминалото денонощие. По данни на Киев украинските военни са ударили склад за боеприпаси в руската област Воронеж. Москва е атакувала цели в районите на Херсон и Одеса.  Зеленски обяви..

публикувано на 07.07.24 в 20:42
Снимка, направена на 3 юли и публикувана на 7 юли 2024 г., показва машини на израелската армия, транспортиращи група войници и журналисти в южната част на Ивицата Газа.

Високопоставен представител на "Хамас" заяви готовност за обсъждане на сделка за прекратяване на огъня в Газа

Високопоставен представител на "Хамас" заяви пред АФП, че палестинските бойци са готови да обсъдят сделка за заложници и прекратяване на войната в Газа без "пълно и постоянно прекратяване на огъня". Очевидното смекчаване на позицията на "Хамас" идва..

публикувано на 07.07.24 в 20:20