Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил ще приеме генерален план за организация на движението

Новият кмет на Кюстендил Огнян Атанасов
Снимка: БТА

Община Кюстендил ще приеме генерален план за организация на движението, с което ще се решат редица дългогодишни транспротнr проблеми в града и населените места, обяви новоизбраният кмет инж.Огнян Атанасов.Средствата за генералния план са заложени в капиталовите разходи по бюджета за 2024 год. 

В Кюстендил от години не са решени проблемите с броя на паркоместата, така е за цели квартали - например в кв. "Колушко дере". Няколко са конфликтните точки и кръстовища в града. Последния месец има напрежение и за отредените паркоместа в центъра при новопостроен частен хотел. Много се коментира и това кой може и кой не може да паркира при сградата на Общината. 

Генерален план за организацията на движенето ще реши такива ситуации, убеден е градоначалникът инж.Огнян Атанасов.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Собствениците на фермата Николай и Благовеста Василиеви

Най-голямата биоферма за телешко месо в ЕС унищожава 1000 животни

Собствениците на най-голямата и най-продуктивна биологична  ферма за телешко месо както в България, така и в целия Европейски съюз, предупреждават ,че ще се наложи да унищожат поне 1000 от животните си. Причината - наложени ограничения на пашата в Национален парк "Рила". Днес фермерите ще внесат специално отворено писмо до президента,..

публикувано на 05.07.24 в 07:54

След протестните акции: Фармацевтичният съюз продължава преговорите с НЗОК

Продължават разговорите между Българския фармацевтичен съюз и Националната здравноосигурителна каса. Те се провеждат във връзка с промените в Наредба 4, която се отнася до предписването и отпускането на лекарствени продукти по здравна каса и заради, които се намалява плащането към аптеките за извършването на тази дейност. От Българския..

публикувано на 05.07.24 в 07:37
Виктор Орбан

Виктор Орбан на посещение в Москва, посреща го Путин

Унгарският премиер Виктор Орбан, чиято страна пое тази седмица ротационното председателство на Европейския съюз, ще посети в петък Москва и ще бъде приет от руския президент Владимир Путин. За това съобщава електронното издание на "Файненшъл таймс", като се позовава на три независими източника - един от унгарското правителство и двама от..

публикувано на 05.07.24 в 07:28

Изслушване на служебния премиер в рамките на парламентарния контрол

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание.  В програмата на парламента е включено изслушване на служебния премиер Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална..

публикувано на 05.07.24 в 04:06

Повишена степен на тревога заради вулкана Стромболи в Италия

Вулканите Стромболи и Етна от Сицилианския архипелаг изригват отново. Зрелищна е вулканичната дейност и на двата вулкана, най-вече тази на остров Стромболи с едноименния вулкан. За туристите случващото се е уникална атракция и някои споделиха, че са впечатлени от силния тътен и облаците дим.  Кратерът на Стромболи е на 700 метра надморска височина,..

публикувано на 05.07.24 в 03:07

Засилени мерки за сигурност преди балотажа на изборите във Франция

Франция засилва мерките за сигурност пред балотажа на предсрочните парламентарни избори в неделя. В края на кампанията зачестиха проявите на насилие и нападенията срещу кандидати. Докато политическото напрежение във Франция расте пред балотажа в неделя, който може да доведе на власт крайната десница, френските власти се опитват да предотвратят евентуални..

публикувано на 05.07.24 в 01:35
Сградата на правителството в Скопие

Гръцко издание: В Северна Македония говорят на български диалект

По повод на напрежението между Атина и Скопие за спазване на Преспанския договор, популярното издание "Прото тема" публикува обширен материал на тема има ли македонски език. Авторът, който е журналист и лингвист, смята, че езикът, който говорят в Република Северна Македония, е български диалект със сръбски черти. Този език произволно се нарича..

публикувано на 05.07.24 в 01:19