Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова е „Спортист на годината“ на община Плевен

Ивет Горанова е „Спортист на годината“ на община Плевен
Снимка: БТА

Каратистката Ивет Горанова стана за шести път носител на отличието "Спортист на годината" на община Плевен. Наградата й бе връчена тази вечер на церемония в зала "Катя Попова" от кмета д-р Валентин Христов. 

"За нас, за вас, не трябва да има граници. Всичко, което можем да си го представим в главата, може да стане реалност. Пожелавам успех и да бъде една успешна година", каза олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова в обръщението си към присъстващите в залата спортисти и треньори. През миналата година тя стана световен вицешампион от първенството в Будапеща, има завоювано първо място на международен турнир "Серия А" в Ларнака (Кипър) и второ място на Европейските игри в Полша.

Нейни подгласници станаха Роселин Бачевски от боксов клуб "Мизия 80" и Росица Денчева от тенис клуб "Плевен 90". Отличени бяха и номинирани спортисти от десето до четвърто място.

За "Треньор на годината 2023" на община Плевен бе обявен Александър Владимиров, който е подготвя световния шампион по бокс на УБО Йосиф Панов–Пепелянката. Призът "Отбор на годината 2023" е присъден на Баскетболен клуб "Спартак".

По традиция специални грамоти бяха връчени на млади перспективни състезатели на Плевен. В първата тройка с плакети бяха наградени Белослава Генчева (Спортен клуб по триатлон Три плей), Максимилиан Кошериков (Спортен клуб по карате Спартак 14) и Симона Маринова (Спортен клуб Аквазард).

Плакети за навършени кръгли годишнини през миналата година получиха спортни деятели, отличени бяха и състезатели за своите постижения и заслуги за развитието на спорта през 2023 г. Изключително емоционален момент в церемонията бе отделен на волейболната треньорка и основател на Волейболен клуб "Олимпиец" Стефка Великова, която загина миналата година в тежка катастрофа на пътя Плевен – Ловеч. 

"Стефка Великова беше яркият пример за всички волейболни деятели и ръководители как трябва да се работи, как да направим така че да запалим стотици деца по волейбола. Поклон пред нея", каза председателят на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Той връчи на съпруга на Стефка Великова – Дарин Великов, плакет (посмъртно) за приноса й в развитието на волейбола в община Плевен.

Специални призове получиха възпитаници от Математическа гимназия "Гео Милев" и Средно училище "Иван Вазов" за успехите им в държавни финали на ученически игри.

За празничната атмосфера на вечерта се погрижиха талантливите изпълнители от Вокална група "Арлекино" при читалище "Съгласие 1869".
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Цолов

Никола Цолов остана без точки в основния старт на "Силвърстоун"

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да вземе точки от щурото основно състезание на пистата „Силвърстоун“, в което той стартира седми, но завърши 15-ти. Цялата надпревара на британското трасе мина при променливи условия и ту валеше, ту спираше, което постоянно променяше баланса на силите между пилотите. Цолов финишира на 15-то..

публикувано на 07.07.24 в 11:32

Българин е световен вицешампион по картинг

Виктор Николов завърши на второ място в генералното класиране на Световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и се превърна в първия български представител с толкова добро класиране в историята на надпреварата, информира БТА.  След пет манша 15-годишният талант събра общо 186 точки за сребърния медал в клас Junior Kid, в който..

публикувано на 07.07.24 в 10:09

ЛеБрон Джеймс преподписа с ЛА Лейкърс

ЛеБрон Джеймс подписа нов договор с клуба, потвърди официалният сайт на НБА. Според информации в медиите 39-годишният американски баскетболист е парафирал двугодишен договор на стойност 104 милиона долара, като Джеймс има опция да се откаже от споразумението за сезон 2025/26. ЛеБрон играе за Лейкърс от 2018 г. Нападателят е играл още за Кливланд и..

публикувано на 07.07.24 в 09:52

Монтела: Турция трябва да играе така и на следващия шампионат

Турция напусна Евро 2024, заредила турнира с духа и енергията си и спечелила сърцата на любителите на футбола по целия свят, каза селекционерът на турския отбор Винченцо Монтела.  Турция загуби с 1:2 от Нидерландия на четвъртфиналите в Берлин. "От началото на шампионата нашият отборен дух и подкрепата на нашите фенове бяха несравними. Ние сме много..

публикувано на 07.07.24 в 09:48

Роналд Куман: Полуфиналът с Англия е по-близо до Нидерландия

Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман заяви, че е горд с представянето на своя отбор при обрата за 2:1 срещу Турция на четвъртфиналите на Евро 2024. Често пестеливият на думи Куман каза, че неговите играчи затворили устите на критиците, които поставяха под въпрос техните усилия и отдаденост. "Тази вечер трябваше да страдаме, но..

публикувано на 07.07.24 в 09:44

Уругвай елиминира Бразилия с дузпи и с човек по-малко

Уругвай  сложи край на мечтата на Бразилия да триумфира с трофея на Копа Америка, след като спечелиха с дузпи четвъртфиналния сблъсък между двата тима на "Алийджънт Стейдиъм". В редовното време съперниците не си отбелязаха гол, а при дузпите урусите се наложиха с 4:2 точни изстрела. Възпитаниците на Марсело Биелса трябваше да минат през доста трудности..

публикувано на 07.07.24 в 06:26

Новак Джокович продължава след обрат

Доскорошният номер 1 в световния тенис Новак Джокович от Сърбия се наложи над австралиеца Алексей Попирин с 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) за близо 3 часа и 10 минути игра. Първият сет започна с размяна на геймове, но в седмия Попирин направи пробив, като задължа аванса си до края и затвори частта с 6:4. Сърбинът започна надъхано втория сет, като взе..

публикувано на 07.07.24 в 05:48