Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бекер се оттегля от работата си с Холгер Руне

Борис Бекер
Снимка: БТА

Борис Бекер сложи край на краткия си престой като треньор на седмия в света Холгер Руне от Дания. Двойката започна работа през октомври, като Бекер първоначално помогна на 20-годишния Руне да преодолее спада във формата, за да завърши сезона във възходяща линия.

Но германецът не пътува до Австралия, където Руне достигна до финала на турнира на ATP в Бризбейн, преди да бъде елиминиран във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от Артюр Казо.

И Бекер написа в социалната мрежа X: „Бих искал да ви информирам, че ще се оттегля като главен треньор на Холгер Руне по незабавен начин. Започнахме това партньорство с първоначалната цел да стигнем до финалите на ATP в края на миналата година, но напредвайки осъзнах, че за да бъде успешно, ще трябва да бъда на разположение на Холгер много повече, отколкото мога.

Поради професионални и лични отговорности, не мога да дам на Холгер това, от което се нуждае сега. Желая му само най-доброто и винаги ще бъда негов фен номер 1. Наистина оценявам товау което направихме заедно“.

Работата беше първото завръщане на Бекер в професионалната игра след освобождаването му от затвора през декември 2022 г.

Междувременно неговото напускане идва само седмица след това на треньора на Роджър Федерер Северин Лути, който работеше с Руне за по-малко от два месеца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Отборът на Италия спечели златните медали

Шесто място за България в смесената отборна щафета на европейското първенство

Националният отбор на България в състав Емил Стойнев, Мартин Папанов, Йордан Петров, Петя Минкова, Гергана Стоянова и Ивана Тонкова се нареди на шесто място в смесената отборна щафета по часовник на европейското първенство по шосейно колоездене в Лимбург, Белгия. Българският тим очаквано зае последното място в класирането в конкуренцията на едни от..

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Изслушването по делото за финансови нарушения на Манчестър Сити ще започне в понеделник

Изслушването за предполагаемите 115 нарушения на Манчестър Сити на финансовите правила в английския футбол ще започне в понеделник, съобщава телевизия ESPN.  Шампионите на Висшата лига са разследвани от независима комисия, която преглежда клубните документи от сезон 2009/2010 насам.  Част от обвиненията към Сити са насочени към предоставянето на..

публикувано на 12.09.24 в 17:36

Новак Джокович пожела успех на България за Купа "Дейвис"

Президентът на Българската федерация по тенис (БФ Тенис) Стефан Цветков и членът на Управителния съвет Орлин Станойчев, който е и първият българин, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже, бяха на работно посещение в сръбската столица Белград, по време на което се срещнаха с олимпийския шампион Новак Джокович. Сръбската тенис легенда..

публикувано на 12.09.24 в 17:26
Добромир Лазаров

Добромир Лазаров: Обществеността в Драгоман припозна волейбола за свой спорт, искаме да изградим силна школа

Старши треньорът на женския волейболен отбор на Драгоман Добромир Лазаров заяви, че в клуба са амбицирани да изградят силна школа в бъдеще и да разширят този спорт извън пределите на София. "Възможността за ново начало и съответно възможността да разширим волейбола извън пределите на София - това ни подтикна да създадем проекта "Волейболен..

публикувано на 12.09.24 в 16:31

Илиана Раева: Държавата все още е длъжник на спорта

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева присъства на церемонията в Гербова зала на "Дондуков" 2 по време на която президентът на България Румен Радев удостои с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните..

публикувано на 12.09.24 в 13:57
ВК Левски София

Волейболният Левски с втори успех срещу Войводина в контролите

Мъжкият волейболен отбор на Левски спечели и втората контрола срещу сръбския Войводина (Нови Сад), играна в зала "Левски София". Момчетата на треньора Николай Желязков се наложиха с 3:1 (23:25, 25:23, 25:16, 25:22), а след това след договорката между двата щаба беше изигран още един гейм до 20 точки. Той отиде на сметката на гостите, които стигнаха до..

публикувано на 12.09.24 в 06:04
Нургюл Салимова

Българските отбори започнаха с победи шахматната олимпиада

Националките на България, европейски шампионки за 2023 година, спечелиха партиите си от сблъсъка със Зимбабве в първия кръг на шахматната олимпиада в Будапеща (Унгария). България е поставена под номер 13 в схемата. И четирите български представителки - Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева победиха..

публикувано на 11.09.24 в 21:44