Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще обяви графика за консултации в четвъртък

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев съобщи, че в четвъртък ще бъде обявен графикът за провеждане на консултации с парламентарните групи преди връчване на мандата за съставяне на правителство:

"Твърде явно страстите се нажежаават. Дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали се вдигат залозите за продължаване на това съвместно управление, дали мобилизират своите избиратели за нови избори - това ще стане ясно, надявам се, най-скоро. Така че аз утре ще обявя графика за консултации. Те самите са объркани много в момента. Те даже - виждате какви са им реакциите от това, което стана днес в парламента. Утре сутринта ще имате моя график".

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекорден бой посетители в Деня на отворени врати в АЕЦ "Козлодуй"

В Деня на отворени врати в АЕЦ "Козлодуй" днес атомната електроцентрала беше посетена от над 1000 души, което е най-големият брой в досегашната история, съобщават от пресцентъра на централата. Гости от страната и чужбина имаха възможност лично да видят уникалните съоръжения на централата, поставила началото на ядрената енергетика в България..

публикувано на 05.10.24 в 19:20

РЗИ разпореди оборудване на здравен кабинет в училището в Община Трекляно

РЗИ - Кюстендил направи предписание за оборудване на здравен кабинет в единственото училище в Община Трекляно. Съветниците взеха решение за отпускане на 22 хил. лева по бюджета, за да започне ремонт на помещението и доставката на необходимото оборудване. Към училището в Трекляно, което е със статут на защитено и в него учат 36 деца в смесени..

публикувано на 05.10.24 в 19:11

Около 7000 са радиолюбителите в България

Към настоящия момент радиолюбителите в България са около 7000, това сочат данните на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Интересът към този вид комуникация остава постоянен. Всички радиолюбители в България трябва да притежават разрешително за радиолюбителска дейност.  Разрешението се издава след успешно положен изпит, който се провежда към..

публикувано на 05.10.24 в 19:11

Израелските сили нанесоха нови удари в южните предградия на Бейрут

Израелските въоръжени сили нанесоха нови удари днес в южните предградия на ливанската столица Бейрут. Продължават сраженията между Израел и "Хизбула" в Южен Ливан.  Израелски изтребители са атакували района "Харет Хрейк" и бежански лагер в квартал "Дахия", недалеч от международното летище "Рафик Харири", което все още функционира. Отекнали са силни..

публикувано на 05.10.24 в 18:17

Четирима души са пострадали при руска атака с дрон в украинската Херсонска област

Четирима души са пострадали при руска атака с дрон в украинската Херсонска област. Още един човек е ранен при ракетен удар в района на Изюм, в Харковска област. Нанесени са щети по жилищни сгради, съобщиха от областната администрация, цитиран от БТА. Русия заяви, че е превзела още едно село близо до град Покровск - логистичен център в Източна..

публикувано на 05.10.24 в 18:07

Няколко хиляди души се включиха в пропалестинска демонстрация в центъра на Лондон

Няколко хиляди души се включиха в пропалестинска демонстрация в центъра на Лондон, предаде Би Би Си. Протестиращите носят палестински флагове и издигат лозунги "Примирие сега", "Не докосвайте Ливан". "Спрете войната сега". Основният призив на участниците е за незабавно примирие в Ивицата Газа и предотвратяване на по-широк конфликт в Близкия..

публикувано на 05.10.24 в 18:02

С многохиляден митинг унгарската опозиция се противопоставя на проорбанската пропаганда

Хиляди унгарци да се събират в Будапеща за митинг срещу пропагандните мрежи на премиера Виктор Орбан, което е знак на нарастващо доверие сред опозицията в страната, съобщава агецния Блумбърг. Протестът в събота пред централата на държавната телевизия в унгарската столица, беше организиран от Петер Маджар, чиято партия ТИСА влезе в..

публикувано на 05.10.24 в 17:43