Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокендрол, социално послание, смелост и перли във видеосингъла "Gotta Know" на Jeremy?

| Интервю
Jeremy? по време на снимки на "Gotta Know"
Снимка: Жоро Манов

Дейвид Грол, Дейвид Боуи, Иги Поп, Кърт Кобейн, Роби Уилямс и много други световноизвестни музиканти се забавляват с предразсъдъците, носейки поли на концерти, обличайки се в рокли на церемонии или клипове, дори на обложки на албуми. Точно като Дейвид Боуи през 1970 година на корицата на албума си „The man who sold the world“.

В края на февруари Ерсин Мустафов, Ташо Ташев, Краси Тодоров и Росен Ватев от  Jeremy? представиха видео сингъла си “Gotta Know” и така влизат в групата на гореизброените, но перлите и обувките на токчета  не са главните акценти в чернобялата лента на режисьора Жоро Манов и операторското майсторство на Крум Родригес.

„Все още ни е прекалено интересно, че някой се е появил по токчета. И се провокира реакцията – „О, Боже Господи!“. Всъщност е абсолютно нормално и Jeremy? са тези, които го правят, защото могат! Ние не се страхуваме. А това е един прикрит страх в хората за различното. В крайна сметка всеки прави това, което иска, което може, което намира за правилно. Няма нужда да си пречим, по-скоро трябва да си помагаме в този живот.“, казва Ташо Ташев.

Във "Време за живот" Краси Тодоров и Ташо Ташев споделиха за това какво е било усещането преди време, когато тръпката от очакването на нова песен или албум, бяха много по-силни. 
"Цялото това вълнение, което го имаше тогава да излезе албума, да си купиш диск, да се прибереш да си го пуснеш, точно както с книгите... Сега всичко е супер размито по някакъв начин. Целият този достъп омаловажава нещата. Много е важно, когато се изразяваш чрез музиката, да има интегритет. Всяко нещо да бъде като един елемент от пъзела на цялата сглобка. Затова за нас винаги е било много важно видеоклиповете да са кинематография и самите те да са произведение на изкуството.", споделя Краси Тодоров.

Каква е  историята на единствената /до този момент/ плоча с  песни на Jeremy?, за която дълго време музикантите не са знаели, че съществува,  за работата с творческото трио - Жоро Манов, Крум Родригес и Ека Бичинашвили, както и за  предстоящия албум, който ще бъде издаден и на винили, чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Есенните "Дни на музиката в Балабановата къща" започват в Пловдив

На 18 септември в Епископската базилика на Филипопол от 18:30 ч. ще бъде първият концерт от есенното издание на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща". Откриването е поверено на духовия квинтет "Пилекадоне", а солисти са оперната певица Светлина Стоянова и джаз пианистът Константин Костов - и двамата с успешна международна кариера. Мотото на..

публикувано на 18.09.24 в 16:54

Радиооркестърът отбелязва с концерт Деня на независимостта на България

На 18 септември в Софийската национална опера и балет от 19:00 ч. ще се състои празничен концерт в чест на Деня на независимостта на България. Поканата за него е от Българското национално радио и сдружение „Реформ Юнион Клуб“, които отбелязват празника за втора поредна година, а на сцената ще бъде Радиооркестърът със своя главен диригент Константин..

публикувано на 18.09.24 в 15:27

Пламен Сивов представи новия си албум "Небе и хляб"

Пламен Сивов е поет с китара , известен с участието си в групата "Точка БГ" и носител на множество награди за поезия и музика. Поводът за гостуването му е петият му самостоятелен албум, озаглавен "Небе и хляб" , в който Сивов представя 10 авторски песни за пиано и глас , създадени в сътрудничество с пианиста Самуел Ефтимов .   Албумът..

публикувано на 18.09.24 в 14:30

Левон Манукян: Разград заслужава да има качествен културен живот

След продължителен период на криза Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ се възстановява и през новия сезон ще бъде част от Театрално-музикалния и филхармоничен център в града. Негов директор в момента е диригентът Левон Манукян, който разкри сериозните си намерения да работи както за укрепване на състава на оркестъра и трупата на театъра,..

публикувано на 16.09.24 в 19:06
Мистериите на Хухла

Българи, гърци и турци ще се надиграват, надпяват и надсвирват на фестивала "Мистериите на Хухла"

Фестивалът "Мистериите на Хухла" се разширява териториално и времево. В мистичното ивайловградско село ще се срещнат представители на три етноса – българи, гърци и турци. Те ще се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни – от 21 ви до  23 – ти септември. Иван Бунков, инициатор и организатор на "Мистериите на..

публикувано на 16.09.24 в 12:40
Част от основния актьорски състав в

"Шогун" в очакване на триумф на наградите "Еми"

Новата телевизионна адаптация на романа "Шогун" на писателя Джеймс Клавел се очаква да триумфира на американските награди "Еми" - телевизионният еквивалент на "Оскарите". Церемонията ще се състои в Лос Анджелис тази нощ българско време. Наградите "Еми" ще бъдат връчени за 76-и път и се очаква за първи път носителят на най-престижната..

публикувано на 15.09.24 в 08:54

Новият албум на пианиста Иван Янъков вече е на световния пазар

От днес, 13 септември, на световния музикален пазар излиза най-новият албум на българския пианист Иван Янъков . В него са включени произведения за соло пиано от Цезар Франк, Йозеф Хайдн и Сергей Рахманинов.  Изпълнителят споделя, че това е музика, която познава отдавна, но сега се връща към нея, за да я изработи в детайли и да я представи студийно...

публикувано на 13.09.24 в 16:50