Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов подаде документи за да бъде вписан като президент на БФС

Георги Иванов
Снимка: Nova tv

Новоизбраното ръководство на БФС подаде документи за вписването му в Търговския регистър. Документите са входирани на 4 април или точно 20 дни след провелия се на 15 март извънреден конгрес на футболния съюз. По време на форума  Георги Иванов спечели битката за президенския пост срещу основния си конкурент Димитър Бербатов на първия тур.

В 3-дневен срок от институцията ще трябва да вземат решение дали да удовлетворят искането на Иванов и новото ръководство, или пък не. Очакванията са, че няма да има проблем с вписването и във вторник официално Георги Иванов ще замени на поста Михаил Касабов, който  беше временно изпълняващ длъжността след оставката на Борислав Михайлов.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Падна легендарния световен рекорд на Стефка Костадинова

Последният български световен рекорд в атлетиката - 37-годишното върхово постижение на Стефка Костадинова в скока на височина от 2.09 метра падна. Подобри го украинката Ярослава Магучих. Световната и европейска шампионка от Украйна, която е само на 22 години, скочи 2.10 метра от първи опит на турнира от Диамантената лига в Париж и сложи край на..

публикувано на 07.07.24 в 18:13
Никола Цолов

Никола Цолов остана без точки в основния старт на "Силвърстоун"

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да вземе точки от щурото основно състезание на пистата „Силвърстоун“, в което той стартира седми, но завърши 15-ти. Цялата надпревара на британското трасе мина при променливи условия и ту валеше, ту спираше, което постоянно променяше баланса на силите между пилотите. Цолов финишира на 15-то..

публикувано на 07.07.24 в 11:32

Българин е световен вицешампион по картинг

Виктор Николов завърши на второ място в генералното класиране на Световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и се превърна в първия български представител с толкова добро класиране в историята на надпреварата, информира БТА.  След пет манша 15-годишният талант събра общо 186 точки за сребърния медал в клас Junior Kid, в който..

публикувано на 07.07.24 в 10:09

ЛеБрон Джеймс преподписа с ЛА Лейкърс

ЛеБрон Джеймс подписа нов договор с клуба, потвърди официалният сайт на НБА. Според информации в медиите 39-годишният американски баскетболист е парафирал двугодишен договор на стойност 104 милиона долара, като Джеймс има опция да се откаже от споразумението за сезон 2025/26. ЛеБрон играе за Лейкърс от 2018 г. Нападателят е играл още за Кливланд и..

публикувано на 07.07.24 в 09:52

Монтела: Турция трябва да играе така и на следващия шампионат

Турция напусна Евро 2024, заредила турнира с духа и енергията си и спечелила сърцата на любителите на футбола по целия свят, каза селекционерът на турския отбор Винченцо Монтела.  Турция загуби с 1:2 от Нидерландия на четвъртфиналите в Берлин. "От началото на шампионата нашият отборен дух и подкрепата на нашите фенове бяха несравними. Ние сме много..

публикувано на 07.07.24 в 09:48

Роналд Куман: Полуфиналът с Англия е по-близо до Нидерландия

Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман заяви, че е горд с представянето на своя отбор при обрата за 2:1 срещу Турция на четвъртфиналите на Евро 2024. Често пестеливият на думи Куман каза, че неговите играчи затворили устите на критиците, които поставяха под въпрос техните усилия и отдаденост. "Тази вечер трябваше да страдаме, но..

публикувано на 07.07.24 в 09:44

Уругвай елиминира Бразилия с дузпи и с човек по-малко

Уругвай  сложи край на мечтата на Бразилия да триумфира с трофея на Копа Америка, след като спечелиха с дузпи четвъртфиналния сблъсък между двата тима на "Алийджънт Стейдиъм". В редовното време съперниците не си отбелязаха гол, а при дузпите урусите се наложиха с 4:2 точни изстрела. Възпитаниците на Марсело Биелса трябваше да минат през доста трудности..

публикувано на 07.07.24 в 06:26