Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) надигра Черно море и измести Левски

Снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) постигна минимална победа с 1:0 като домакин на Черно море в среща от 28-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Оливер Камдем в 30-ата минута. По този начин играчите на Александър Томаш събраха актив от 53 точки и изместиха Левски от четвъртата позиция в класирането. Черно море остава трети с 5 точки повече от „железничарите“. 

Двубоят на "Лаута" стартира с поделено надмощие. В 10-ата минута Евандро стреля много неточно от пряк свободен удар на около 25 метра, фронтално срещу вратата на Черно море. Три минути след това и гостите стигнаха до първия си удар. Капитанът Даниел Димов го отправи от дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта. 

В 22-ата минута домакините разгърнаха бърза атака, която обаче завърши с неточно изпълнение на Христо Иванов от дистанция. Четири минути по-късно играчите на Александър Томаш отново успяха да изнесат на скорост, Бабакар Дион получи отдясно и шутира от около 20 метра, но Иван Дюлгеров улови. В 30-ата минута Локомотив поведе в резултата. Цветомир Панов сбърка при изнасянето за „моряците“, Димитър Илиев напредна до наказателното поле и пусна пас вдясно към Оливер Камдем, който преодоля Дюлгеров с удар по диагонала за 1:0. 

Веднага след подновяването на играта от центъра Черно море можеше да изравни. Виктор Попов намери с дълго подаване Васил Панайотов, халфът на гостите овладя на гърди и свали за Атанас Илиев, чийто изстрел от няколко метра обаче прелетя над напречната греда. В 44-ата минута Локомотив отново стигна до добра възможност за гол. Централният защитник Ефе Али шутира силно от далечна дистанция, но Дюлгеров се разтегна и изби в корнер. След неговото изпълнение пък Хорхе Сегура не съумя да засече точно с глава, след като бе изпуснат във вратарското поле. Така първата част приключи при гол аванс за „черно-белите“. 

Две минути след началото на второто полувреме Черно море записа втори точен удар. Той бе дело на Мазир Сула, но бе твърде слаб, за да затрудни Кристиан Томов. В 56-ата минута домакините пропуснаха отличен шанс след нова бърза контраатака. Мичи Нтело обаче не успя да овладее след технично извеждащо подаване на Дион. 

Четири минути по-късно топката попадна в мрежата на Локомотив. Атанас Илиев засече точно центриране отдясно, но попадението не бе признато заради засада. В 64-ата минута Кристиан Томов спаси силен удар на Уеслен Жуниор, който бе оставен непокрит отляво в наказателното поле. Пет минути след това и вратарят на Черно море трябваше да се намесва при удар с глава на Димитър Илиев. В 76-ата минута капитанът на „железничарите“ опита късмета си и с изстрел от дистанция, който обаче премина далеч от целта.

Две минути по-късно влезлият като резерва Владимир Медвед можеше да сложи точка на спора с втори гол. Бившият играч на Пирин получи отляво в наказателното поле, преодоля защитник на „моряците“ и стреля силно по диагонала, но Иван Дюлгеров спаси. До края на срещата футболистите на Илиан Илиев притиснаха своя съперник и потърсиха изравняването, но така и не съумяха да намерят път към вратата на Кристиан Томов и Локомотив се поздрави с успеха.

Локомотив (Пловдив) – Черно море 1:0

1:0 Оливер Камдем 30'

Локомотив (Пловдив): Кристиан Томов, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Тодор Павлов (81 - Милош Петрович), Ефе Али (62 - Мартин Паскалев), Оливер Камдем, Евандро, Христо Иванов (62 - Ивайло Иванов), Димитър Илиев, Бабакар Дион (70 - Владимир Медвед), Мичи Нтело (70 - Мартин Райнов)

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов (70 – Даниел Мартин), Даниел Димов (77 – Исмаил Иса), Васил Панайотов, Мазир Сула, Илиан Илиев (83 - Едгар Пашеко), Уеслен Жуниор (70 – Андреяс Калкан), Атанас Илиев


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джесика Пегула

Джесика Пегула отпадна от Откритото първенство на Великобритания

Петата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Пегула претърпя поражение от отстранилата по-рано на турнира в Лондон и Виктория Томова китайка Синю Ван с 4:6, 7:6(9), 1:6 за два часа и 12 минути игра. Ван пласира 38 печеливши удара, комбинирани с 33 непредизвикани грешки на..

публикувано на 04.07.24 в 20:10
Новак Джокович

Новак Джокович даде сет, но се класира за третия кръг на Уимбълдън

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джейкъб Фърнли с 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 за три часа на корта. 22-годишният британец е номер 277 в световната ранглиста и за първи път..

публикувано на 04.07.24 в 20:06
Максим Манолов

Максим Манолов на финал на 200 метра бруст във Вилнюс

Максим Манолов се класира за финала на 200 метра бруст на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс (Литва).   След бронзовия медал на 50 метра бруст вчера, състезателят на ПСК Черно море атакува ново влизане в топ 8 и успя, след като финишира с шесто време за 2:14.01 минути  в полуфиналите на 200 метра бруст. С..

публикувано на 04.07.24 в 20:02
Дилан Грьоневехен

Грьоневехен спечели 6-ия етап от Тур дьо Франс, Погачар остава начело

Нидерландецът Дилан Грьоневехен от отбора на Джайко Алула стана победител в шестия етап от колоездачната обиколка на Франция - 163,5 километра от Макон до Дижон. 31-годишният Грьоневехен стигна до първата позиция с финален спринт, в който успя да изпревари белгиеца Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк) и еритрееца Биниам Гирмай (Интермарше)...

публикувано на 04.07.24 в 19:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев четвъртфиналист в Карлсруе

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Карлсруе (Германия) с награден фонд 74 825 евро. Андреев победи във втория си двубой участващия с "уайлд кард" представител на домакините Юстин Енгел с 4:6, 6:4, 6:0 за близо два часа на корта. Българинът загуби първия сет, но във втората част..

публикувано на 04.07.24 в 19:18
Хуберт Хуркач

Хуркач се контузи и приключи с Уимбълдън

Номер 7 в световната ранглиста по тенис Хуберт Хуркач (Полша) получи контузия в тайбрека на четвъртия сет срещу французина Артюр Фис и отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания. Хуркач изоставаше с 6:7(2), 4:6, 6:2, 6:6, а при 7:7 точки плонжира за воле на мрежата и спечели разиграването и стигна до сетбол, но при..

публикувано на 04.07.24 в 19:12
Максим Манолов (отпред, вдясно)

Максим Манолов с бронз на eвропейското първенство по плуване за юноши

Максим Манолов (Черно море, Варна) спечели бронзов медал на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс, Литва.   Манолов се качи на почетната стълбичка в дисциплината 50 метра бруст.  Във финала българинът финишира за време 27.89 секунди и отстъпи само на 16-годишния турчин Нусрат Алахверди с 27.60 секунди и Субаир Билтаев от..

публикувано на 04.07.24 в 06:26