Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са загинали при пожар в столичния квартал "Люлин"

Снимка: БГНЕС

Пожар избухна в блок 317 в столичния квартал "Люлин" 3 този следобед. Горяли са два апартамента - на 7-ия и 8-ия етаж. На място са били изпратени четири пожарни и линейка.

От "Спешна помощ" съобщиха за БНР, че сигналът е подаден в 15:44 ч.

Починал е 91-годишен мъж, който било открит на площадка между етажите. Именно от неговия апартамент на 7-ия етаж са тръгнали пламъците.

На терасата на единия от апартаментите са открити телата  на две жени - на възраст около 50 и 70 години. 
Спешните екипи са прегледали и две жени на 40 и 60 години, които са с уплах и не се е наложило да ги транспортират в болница. 


снимки: БГНЕС
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хусите поздравиха "Хизбула" за нападението срещу Израел

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси поздравиха ливанската групировка „Хизбула“ за нападението ѝ срещу Израел и отново заплашиха с отмъщение за израелските удари срещу йеменското пристанище Ходейда миналия месец, предаде "Франс прес". „Поздравяваме „Хизбула“ и нейния генерален секретар за голямата и смела атака, извършена от..

публикувано на 25.08.24 в 14:29

Човек от екипа на "Ройтерс" е в неизвестност след нападение в Краматорск

Един човек от журналистически екип на агенция "Ройтерс" е в неизвестност и двама са били ранени при среднощна атака срещу хотел в град украинския град Краматорск, Донецка област. Екипът се състои от шест души, като двамата пострадали са били откарани в болница. От агенцията посочват, че продължават да очакват повече информация. Краматорск, последният..

публикувано на 25.08.24 в 14:08

Кафето в Гърция рязко поскъпва

Кафето в Гърция поскъпва рязко както в магазините, така и в зведенията. Собствениците на кафенета очакват отлив на клиенти. Цената на кафето на едро е нараснала с между 45 и 65%, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ. Очаква се това да доведе до рязко поскъпване на всички видове кафе в магазините, както и с поне 50 на сто по-високи цени в..

публикувано на 25.08.24 в 13:59

Рисовете в софийската зоологическа градина се радват на поколение

Евроазиатските рисове в Зоологическата градина в София се радват на поколение, съобщиха на "Фейсбук" страницата на зоопарка. Под публикацията посетители споделят, че вече са видели бебетата, и..

публикувано на 25.08.24 в 13:34
Киър Стармър, лидер на победилата Лейбъристка партия

Какво ще каже в първата си голяма реч като премиер Киър Стармър?

В послание на британския премиер Киър Стармър към нацията, което ще бъде отправено в реч във вторник, се посочва, че животът в Обединеното кралство ще се влоши преди да се подобри. Британският премиер ще отбележи седмицата преди завръщането на депутатите в Камарата на общините след съкратена лятна ваканция, като продължи с нападките си срещу..

публикувано на 25.08.24 в 13:24
Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев

Не са водени разговори за служебен вътрешен министър с главния секретар на МВР

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев и директорът на бургаската полиция Емил Павлов заявиха, че с тях не са водени разговори за бъдещ служебен министър на вътрешните работи. И двамата са категорични, че не биха приели поста. "Моят избор е да бъда полицай",  каза директорът на Бургаската полиция старши комисар Емил Павлов: "С мен..

публикувано на 25.08.24 в 12:39

Месеци наред безводие - жители на Павелско блокираха пътя Смолян - Пловдив

Жителите са на село Павелско, които страдат от безводието вече месеци наред. Проблемът е от години. Те са на централния път Смолян-Пловдив и са на разклона за село Павелско. "Първо, искам да поднеса моите извинения към потърпевшите от нашия протест. Протестът е организиран от Инициативния комитет на село Павелско, на който съм председател..

публикувано на 25.08.24 в 12:32