Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев.

Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в Пловдив. Събитието е от 10 часа в Палата номер 2 на Международния панаир в Пловдив.

„В арабския свят културизмът е на едно много високо ниво. Там култът към мъжкото тяло е на едно много високо ниво. Може за момента в аматьорския спорт те са номер 1. Българите имаме много добри заложби, генетични и можем да произвеждаме много, много по-добри момчета и момичета от тях.

Няколко са факторите за развитието на добър културист. Генетичният материал, без който е трудно да бъде развит един състезател. След това вече са лишенията, всеотдайността. Много важна ни е възстановителната програма, режимът на хранене. Тренировките са може би най-лесното в целия процес. Най-приятната част. Там поне се отделя някакво количество хормон на щастието

Много важно е да знаем какво правим. Знаем ли какво правим, резултатите винаги ще са на лице. Ако не знаем какво да правим, има хора, с които да се посъветваме“, каза Петър Борисов.


Иначе турнирът „Тримонциум“ ще събере елита на българския бодибилдинг. Наградният фонд на надпреварата ще бъде рекорден за България

„Организацията е сложна, но смея да твърдя, че се справяме много добре. Заедно с моите партньори Милена Модева и д-р Асен Калоферов. Ще участва целият фитнес елит на България. Турнирът е и квалификация за Европейското първенство в Испания през май. Очаквам качеството да е много високо. Познавам добре участниците, така че ще стане доста силно събитие. Надявам се да направим и по-силни турнири, с международно участие.

Имаме доста добри момчета, които участват на много международни елитни състезания. Ние сме първото стъпало, за да могат по-натам добрите спортисти да стъпят на голямата сцена – Мистър Олимпия.

Очакванията са ми да стане добро състезание. Да продължим да развиваме турнира, тъй като имаме идеята да го разрастваме. Да прибавяме и още видове спорт. В деня на събитието ще представим и пол денс като спорт“, каза още Петър Борисов.

В епизода ще чуете още:

✔️За проблемите

✔️За лишенията

✔️За храненето

✔️За веганството

✔️За здравословния начин на живот

✔️За това как се вае бразилското дупе при жените

✔️За гените на българина

✔️За култа към тялото

✔️И още съвети към тези, които сега започват





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йънг Бойс победи Галатасарай

Победи за Йънг Бойс, Спарта (Прага) и Залцбург в Шампионската лига

Швейцарският Йънг Бойс победи с 3:2 турския Галатасарай в първи мач от плейофите в Шампионската лига по футбол. Тимът от Берн поведе до почивката с два гола на Жоел Монтейро. Той откри резултата още в 3-ата минута, а в добавеното време на първото полувреме се разписа за 2:0. Резервата Миши Батшуай обаче изравни в рамките на 6 миути през..

публикувано на 22.08.24 в 06:48
Финал на 5-ия етап от Вуелтата

Чехът Павел Битнер най-бърз в 5-ия етап от Вуелтата, Роглич остана начело

Чешкият състезател Павел Битнер изпревари Ваут ван Аерт с фотофиниш и спечели победата в петия етап от колоездачната обиколка на Испания, а Примож Роглич запази първото си място в генералното класиране. Белгиецът Ван Аерт изглеждаше сигурен победител след бързия си финиш в Севиля, но 21-годишният Битнер го атакува свирепо в последните..

публикувано на 21.08.24 в 20:56
Петко Христов

Петко Христов остава в Специя за още 4 години

Националният ни защитник Петко Христов подписа нов договор с футболния Специя, съобщиха официално от италианския клуб.  Юношата на Славия ще остане в състава от Серия "Б" до лятото на 2028 година. От този сезон бранителят е капитан на тима и бе възнаграден с контракт за четири години. 25-годишният българин играе в Специя от 2021 година, като..

публикувано на 21.08.24 в 20:44
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна във втория кръг в Кливланд

Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис за жени в Кливланд с награден фонд 271 хиляди долара, след като отстъпи с 3:6, 3:6 пред нидерландката Аранча Рус. Двубоят на българската олимпийска състезателка продължи час и 34 минути. С отпадането си във втория кръг Томова заслужи 30 точки за ранглистата на УТА, в която заема 50-о..

публикувано на 21.08.24 в 20:11
Левски - ЦСКА София

Левски - ЦСКА София на ст. "Георги Аспарухов" без запалянковци на гостите, реши СТК при БФС

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз обяви крайното решение мачът между Левски и ЦСКА София от 8-ия кръг на Първа лига, да бъде изигран на 14 септември на стадион "Георги Аспарухов" без допускане на гостуващата публика на "червените". Ответната среща от шампионата между ЦСКА София и Левски ще се състои на домакинското..

публикувано на 21.08.24 в 19:44
Илиян Радулов

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира в Монастир

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Българинът надделя над френския квалификант Никола Жадун с 6:3, 6:2 за 90 минути. В спор за място на четвъртфиналите Радулов ще играе срещу Мохамед Назим Махлуф (Алжир). Вчера българинът достигна и до..

публикувано на 21.08.24 в 19:34

Видин посреща състезание по водоморни спортове след 40 години

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове. Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалисти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

публикувано на 21.08.24 в 18:46