Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на БФС Георги Иванов: Промените вече започнаха

Георги Иванов
Снимка: Nova tv

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов беше специален гост по закриване на третия детски футболен турнир “Пиринска Бундеслига” в Благоевград. Иванов застана пред медиите, където освен за турнира говори и за идеята да има две Втори лига.

“Винаги съм се чувствал добре в Благоевград и сега, когато виждам децата как играят, се чувствам още по-добре. Трябва да знаем, че през детския футбол се създават големите играчи и това ни е като приоритет. Нашата цел е да изграждаме играчи за националния отбор. Промените са започнали, въпросът е, че докато не си вписан като президент не можеш да подписваш и да освобождаваш хора. Ние доста направихме, остават неща, които само трябва да изчистим. Трябва да видим с професионалните клубове, за да видим дали това е точният вариант за две Втори лиги. Чисто като футболен човек, предвид заявките на вторите отбори на тимовете от Първа лига, е да има две “Б” групи. В момента те се отказаха и ще преценяваме кое е най-доброто като вариант”, заяви президентът на БФС.

„Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден, в който съм влязъл във владение. Има процеси, които след вписването, ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса.  Ние имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Ще инициираме с професионалните клубове, за да видим кой е най-добрият вариант за всички нас. Имаме планове какво да се направи. Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач. Това е най-важно за зрителите и ще преценяваме какво да направим. Ние имаме предложения как да бъдат формирани. При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена, ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо. Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите. Смятам, че нашето първенство е много интересно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на интересните първенства. Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете“, каза още Иванов.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турция мечтае след победа над Австрия

Централният защитник Мерих Демирал вкара два гола и Турция спечели с 2:1 срещу Австрия в последен мач от осминафиналите на европейското първенство по футбол, проведен в Лайпциг. Следващият съперник на селекцията на Винченцо Монтела ще бъде Нидерландия, като четвъртфиналът е насрочен за 6 юли в германската столица Берлин. Турският национален..

публикувано на 03.07.24 в 00:01

Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния

Европейският шампион от 1988-а година Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. Нидерландия започна срещата на високо темпо и с натиск в противниковата половина. Още в 6-а минута Шави Симонс стреля от далечна дистанция, но румънският страж внимаваше и улови топката. Четвърт час след..

публикувано на 02.07.24 в 21:11

Джокович с експресна победа на Уимбълдън

Седемкратният шампион на Уимбълдън и финалист от миналата година Новак Джокович (Сърбия) се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева от Големия шлем в Лондон (Великобритания) само месец след като претърпя операция на менискуса на дясното си коляно. Вторият поставен Джокович победи преминалия през квалификациите Вит Коприва (Чехия) с..

публикувано на 02.07.24 в 20:31

ЦСКА 1948 продаде звездата си в Турция

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Педро Енрике Оливейра или Педриньо, ще продължи кариерата си в турския клуб Коняспор, съобщи сайтът Transfer Merkezi. Според турската медия, 27-годишният ляв полузащитник e подписал договор със зелено-черните за 3 години. Трансферната сума е неназована, но играчът имаше договор със столичани до юни 2025-а година...

публикувано на 02.07.24 в 20:29

Левски иска нов панамски защитник

Българският футболен клуб Левски проявява интерес към панамския национал Едгардо Фариня, съобщава местният журналист Хосе Мигел Домингес в Х. Централният бранител е собственост на Индепендиенте от панамското първенство и цената за правата му е около 150 хиляди евро. Фариня играе рамо до рамо в отбраната на националния отбор на Панама с..

публикувано на 02.07.24 в 17:43

ЦСКА София се подсили с Иван Дюлгеров

ЦСКА София привлече в редиците си българския национален вратар Иван Дюлгеров, съобщиха от клуба. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб. Талантливият страж, който пристига на "Българска армия" със свободен трансфер, има зад гърба си 130 мача в родния елит, а в 55 от тях запазва мрежата си суха. През..

публикувано на 02.07.24 в 17:41
Португалия - Словения

Драма прати Португалия в четвъртфиналите на Европейското първенство

Португалия се класира по изключително драматичен начин на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол в Германия, след като елиминира Словения с 3:0 при изпълнението на дузпи и без голове в 120 минути игра. Големият герой за португалците беше Диого Коща - вратарят спаси всичките три наказателни удара след края на играта, а също така..

публикувано на 02.07.24 в 06:59