Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) ще решават всичко в реванша

Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставите на Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид ) завършиха 2:2 на "Алианц Арена" в Мюнхен в първия мач помежду си от полуфиналите в Шампионската футболна лига на Европа. 

Гостите поведоха в резултата в 24-ата минута чрез Винисиус Жуниор. В началото на втората част "баварците" направиха пълен обрат с попадения на Лерой Сане в 53-ата и на Хари Кейн в 57-ата минута от дузпа. Испанците стигнаха до равенството отново чрез Винисиус, който се разписа за втори път в 83-ата минута от дузпа. 

Треньорът на Байерн Томас Тухел заложи на Хари Кейн в атака, а Джамал Мусиала и Лерой Сане започнаха двубоя, въпреки че бяха под въпрос до последно. Реал беше сочен за фаворит, но срещата се оказа изключително равностойна. Байерн започна много по-добре, използвайки бързината на Лерой Сане по левия фланг, който създаде редица проблеми на съперника. Той имаше шанс даде аванс на своя тим още в началото, но Андрий Лунин успя да парира топката. В 24-тата минута гостите поведоха. Тони Кроос изведе с прекрасен пас Винисиу Жуниор, който без проблеми преодоля Мануел Нойер за 1:0.

Втората част отново започна с доминацията на "белите", които пропуснаха да удвоят пренината си в 51-ата минута. Тони Кроос получи топката пред наказателното поле и стреля към вратата, но Нойер отрази удара му. Байерн възстанови равенството в 53-ата минута, когато Лерой Сане напредна на скорост отдясно и със силен удар не остави шанс за Лунин. Четири минути по-късно домакините направиха пълен обрат. Джамал Мусиала нахлу в наказателното поле и беше повален от Лукас Васкес, а Хари Кейн реализира отсъдената дузпа и направи 2:1. Германците претендираха за втори наказателен удар секунди по-късно, след като Кейн беше фаулиран от Антонио Рюдигер, но съдията този път не посочи бялата точка. Двамата отбора пропуснаха още няколко отлични голови положения преди в 84-ата минута резултатът да бъде изравнен. Родриго беше фаулиран в наказателното поле, а Винисиус реализира хладнокръвно за 2:2. Така двата тима оставиха развръзката за реванша на "Сантяго Бернабеу" след седмица.

"Винаги искаме да печелим, но знаем, че в този турнир не можем да пропиляваме положения, защото отборите трябва да се възползват от шансовете, които имат. Трябва да запазим спокойствие, да починем до следващата седмица и знаем, че ние и запалянковците ще дадем всичко на "Сантяго Бернабеу", за да продължим напред. Сега е време за една магическа вечер у дома, за да спечелим и да си осигурим място на финала", каза Винисиус.

Първата среща от другия полуфинал а между Борусия Дортмунд (Германия) и Пари Сен Жермен (Франция) ще бъде изиграна в сряда.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лудогорец с първа точка в Лига Европа, пропусна дузпа в Пилзен

Лудогорец спечели първата си точка в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, след като направи 0:0 при гостуването си на чешкия Виктория Пилзен. Двубоят на "Стадион места Пилзне" бе много равностоен, но най-добрият шанс за гол за бе за българския тим, който пропусна дузпа в 52-рата минута, когато капитанът Якуб Пьотровски стреля слабо и..

публикувано на 04.10.24 в 00:00

Резултати от Лига Европа и Лига на Конференциите (ОБНОВЕНА)

Резултати от днешната програма на Лига Европа и Лига на Конференциите: Мачове от втория кръг в Лига Европа: Ференцварош (Унгария) - Тотнъм (Англия) - 1:2 Хофенхайм (Германия) - Динамо Киев (Украйна) - 2:0  Лацио (Италия) - Ница (Франция) - 4:1  Макаби Тел Авив (Израел) - Мидтиланд (Дания) - 0:2 Олимпиакос (Гърция) - Спортинг Брага (Португалия) -..

публикувано на 03.10.24 в 21:57

Загорчич обяви група от 20 души за домакинството на Черно море

Треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за домакинството на Черно море. В нея след лечение на лека контузия се завръща Кристиян Стоянов. Ертан Томбак и Владимир Николов продължават да имат травми. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на елитното ни футболно първенство е в петък, 4 октомври, от..

публикувано на 03.10.24 в 21:16

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51