Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Дунчев ще води листите на "Зелено движение" в Благоевград и в София област

Снимка: БНР - Ани Петрова

Бившият депутат от ПП и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев ще води листите на партия "Зелено движение" в Благоевград и в София област. 

Начело на листата за европейските избори е бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е пръв и в битката за национален парламент в 23 МИР София и в родния си Смолян. 

Бившият син кандидат за кмет на София Мартин Заимов повежда листата в Сливен. 

Трети в листата за ЕП е нидерландецът Якоб ван Бейлен. Той е бивш общински съветник във Велико Търново, хореограф и продуцент на българска народна музика, колекционер на чипровски и котленски килими.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Голанските възвишения

"Хизбула“ порази с ракети жилища в анексираните от Израел Голански възвишения

Ливанската групировка "Хизбула“ е изстреляла повече от 50 ракети, които поразиха жилища в анексираните от Израел Голански възвишения, предаде Франс прес като цитира местните власти.  Спасители съобщиха, че са оказали помощ на 30-годишен мъж, който е бил ранен от шрапнели.  "Хизбула" заяви, че нападението е било в отговор на израелски удар..

публикувано на 21.08.24 в 13:28

Шарка по овцете в гръцки ферми близо до границата с България

Заболяването шарка по овцете е отрито в гръцки ферми близо до българската граница. Санитарните служби наложиха строг контрол, за да спрат разпространението на заразата. По спешност гръцките санитарни власти въведоха строги мерки по контрол на животните в област Еврос до българската граница. Пет стада в района дадоха положителна проба за шарка..

публикувано на 21.08.24 в 13:21
Орлин Колев

Орлин Колев: И да няма ново служебно правителство трябва да се насрочат парламентарни избори

Президентът Румен Радев има двумесечен срок да насрочи дата за парламентарни избори. Това гласи ал. 5 на чл. 99 на Конституцията. Но въпросът е, трябва ли да имаме първо служебно правителство, обясни в интервю пред БНР конституционалистът Орлин Колев. "Разпоредбата н а ал. 5 чл. 99 в Конституцията някак си се чете по различен начин и няма..

публикувано на 21.08.24 в 13:18
Радослав Миленков

Подуправителят на БНБ Радослав Миленков също не иска да оглави служебен кабинет

Малко след като управителят на Българската народна банка Димитър Радев потвърди пред държавния глава отказа си да стане служебен премиер, това направи и подуправителят на банката Радослав Миленков. Управителят на БНБ отказа да оглави служебен кабинет Пред Румен Радев Миленков е повторил позицията си от април, че няма как да е..

публикувано на 21.08.24 в 13:16
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: 60:40 за Доган

В момента нещата в ДПС са толкова заплетени, че дори на самите избори няма да се разплетат . Това мнение изказа пред БНР Гюнер Тахир – председател на Национално движение за права и свободи и бивш зам.-председател на ДПС. "Ако гледаме сегашната цифра – получените гласове от последните парламентарни избори, които бяха 366 хил. гласа, мисля,..

публикувано на 21.08.24 в 13:13
Димитър Радев

Управителят на БНБ отказа да оглави служебен кабинет

В търсене на нов служебен премиер президентът Румен Радев продължава разговорите с потенциалните кандидати за този пост по новите правиле в Конституцията. Близо два месеца и половина след предсрочните избори и две седмици след неуспеха на настоящия парламент да излъчи правителство, освен редовен, няма назначен и нов служебен кабинет, който да..

публикувано на 21.08.24 в 12:31
Стопкадър от срещата

Борисов с нова задача към ГЕРБ - София - да се улесни движението на автомобили в града

В пряко включване по фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че има нова кауза - да се улесни движението на автомобили в София. Това става главна цел на столичната организация, съобщи Борисов като нарисува план пред бившия кмет Йорданка Фандъкова: "Ние искаме това! Другите могат да искат вътрешен министър, други - да искат външен министър. Ние..

публикувано на 21.08.24 в 12:12