Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Дунев: Много съм доволен, два медала, но и двата златни

Красимир Дунев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев заяви, че е доволен от спечелените два златни медала за България от Световната купа във Варна. Валентина Георгиева стана шампионка на прескок при жените, а Йордан Александров триумфира на висилка при мъжете в последния ден на надпреварата вчера.

"Как може да не съм доволен. Това е перфектният завършек на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Златен медал на моя уред висилка - Йордан Александров. Два медала, но и двата златни! Валентина Георгиева вчера на прескок и Йордан Александров на висилка. Наистина съм много, много доволен, защото Александров се мъчеше толкова години, не се получаваха нещата и не успяваше, но този път изигра перфектно съчетание и това му донесе златото. Докато коментирах по телевизията, аз не казах една дума по време на неговото съчетание. Наистина нямах дъх, просто гледах и се надявах да го изиграе. Винаги, когато гледам отстрани, ми е много по-трудно, отколкото когато се състезавах и бях на уреда. Страхотна емоция, уникално!", каза Дунев.

Той коментира и представянето на другите български състезатели.

"Със сигурност Димитър Димитров можеше да е медалист на земя, той просто трябваше да си стъпи отскока. Днес на прескок не знам какво се получи, с падане той е четвърти, на две десети от третото място. Ако беше приземил със сигурност беше в медалите. И не само той, ние вчера изпуснахме финал на успоредка от Божидар Златанов и Йордан Александров. Можеше да сме с финали и много повече медали, но това е нашият спорт - не си ли го изиграеш не печелиш", добави президентът на федерацията.

Според Дунев Валентина Георгиева има реален шанс за финал на прескок на олимпийските игри в Париж.

"Аз искрено се надявам Валентина Георгиева да е здрава първо, да отиде на олимпиадата, да си скочи и каквото се получи, но наистина тя има шанс за финал. Този медал тук е пореден за нея тази година, тя не е пропуснала състезание без да е на стълбичката - много Световни купи, на Европейското първенство сребърен медал. Това й носи една увереност. Това е най-важното, защото всички знаем или поне аз знам, защото съм претърпял същата операция, да се върнем отново в залата, да продължиш и да си отново на световния подиум е нещо уникално и тя го доказа още веднъж с това злато на Световната купа тук и това е един голям плюс преди олимпийските игри", каза Дунев.

"Много съм доволен и тези успехи очаквах да се получат, защото в гимнастиката един състезател не се гради за година, две, три, пет, а трябва много труд и вече ще започнем да берем плодовете, то се вижда. Има и други по-млади гимнастици, които ще попълнят отборите, така че наистина се вижда светлина в тунела", завърши президентът на БФ Гимнастика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Португалия - Словения

Драма прати Португалия в четвъртфиналите на Европейското първенство

Португалия се класира по изключително драматичен начин на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол в Германия, след като елиминира Словения с 3:0 при изпълнението на дузпи и без голове в 120 минути игра. Големият герой за португалците беше Диого Коща - вратарят спаси всичките три наказателни удара след края на играта, а също така..

публикувано на 02.07.24 в 06:59
Национален отбор по волейбол за жени до 18 години

България с чиста победа над Германия на ЕП по волейбол за жени до 18 години

Националният отбор на България по волейбол за жени до 18 години победи Германия с 3:0 (25:23, 25:19, 25:23) на старта си на Група 2 от Европейското първенство в гръцкия град Хераклиен. Отборът, с който започна треньорът Антонина Зетова, бе Деница Ангелова, Калина Венева, Никол Окоро, Димана Иванова, Вяра Парапунова и Дарина Нанева.   Родният тим..

публикувано на 01.07.24 в 23:13

Кристина Ташева: Затвърдихме категорично позициите си в естетическата гимнастика

Националният ни отбор спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания).  Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева записаха втора победа във веригата след тази в Будапеща..

публикувано на 01.07.24 в 23:04
wimbledon

Мария Сакари, Наоми Осака, Ема Ръдукану и Джазмин Паолини стартираха с победи на Уимбълдън

Мария Сакари, Наоми Осака, Ема Ръдукану и Джазмин Паолини стартираха с победи участието си на Уимбълдън. Поставената под номер 9 в схемата гъркиня Мария Сакари се нуждаеше само от 71 минути, за да постигне успех над американската квалификантка Макuартни Кеслър с 6:3, 6:1. "Чувствах се много по-добре, отколкото очаквах. Всички знаете, че имах малко..

публикувано на 01.07.24 в 22:36
Франция е на четвъртфинал на Евро 2024

Автогол прати Франция на четвъртфиналите на ЕП по футбол

Световният вицешампион Франция се класира за четвъртфиналите на Евро 2024.   Футболистите на Дидие Дешан си проправиха път към най-добрите осем с победа с 1:0 над Белгия. "Петлите" отново не впечатлиха с играта си, но стигнаха до успеха след автогол на белгийския защитник Ян Фертонген в 85-ата минута. Резервата Рандал Коло Муани изстреля топката, която..

публикувано на 01.07.24 в 21:16
Бончо Генчев, Христо Стоичков, Красимир Балъков и Георги Василев

Събират 40 000 лева за паметник на Трифон Иванов във Велико Търново

40 хиляди лева са нужни за двуметровия бронзов паметник на Трифон Иванов.  "Ти си в нашите сърца, остави следа в европейския и световния футбол", каза за Трифон Иванов Бончо Генчев, който подкрепя  инициативата.  В каузата във Велико Търново да има паметник на Трифон Иванов тази вечер се включиха легендите на българския футбол Христо Стоичков..

публикувано на 01.07.24 в 20:37
Невяна Владинова

Невяна Владинова: Ансамбълът ни вече е отбор

Невяна Владинова е известна в спортните среди като гимнастичката с желязна психика. Тя е световна вицешампионка отборно (заедно с Боряна Калейн и Катрин Тасева) от световното първенство в София през 2018 година, седма на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, бронзов медалист във финала с топка от световното първенство в Пезаро през..

публикувано на 01.07.24 в 20:03