Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френска фрегата е заловила 2,4 тона кокаин, превозван с венецуелска рибарска лодка

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският военноморски флот е заловил 2 тона и 400 килограма кокаин, превозван на венецуелска рибарска лодка в Атлантическия океан. Това съобщи "Франс прес", като се позова на отдела на френските карибски въоръжени сили. 

След информация от митническите власти хеликоптер от френска фрегата е транспортирал екип до рибарската лодка на около 1500 километра североизточно от остров Мартиника. Плавателният съд, екипажът и кокаинът са били предадени на венецуелските власти. 

Районът на Карибите е все по-често използван за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа и Северна Америка, уточнява Франс прес. От френския отдел допълват, че тази година вече са заловили над 12 тона наркотици. През 2022 г. в района бяха конфискувани общо близо 23 тона кокаин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Снимката е илюстративна.

Испанската полиция разрешила заложническа криза на лодка с кокаин в Атлантическия океан

Испанската полиция задържала група предполагаеми трафиканти на кокаин на лодка, плаваща от Южна Америка, насред Атлантическия океан, след като един от бандата застрелял свой колега контрабандист и взел останалите за заложници, съобщи днес вътрешното..

публикувано на 14.02.24 в 14:21

Заловиха около 170 килограма кокаин (ОБНОВЕНА)

Близо 170 килограма кокаин са открити в контейнер за банани на пристанище Запад в Бургас. Кокаинът е бил разпределен в 150 пакета.   По цени на свободния пазар и на едро стойността му е 6 800 000 долара. Към момента няма задържани по случая...

обновено на 26.03.24 в 11:24

Спипаха кокаин за 1,5 млн. лв. в камион на "Калотина"

6 килограма кокаин, скрит в двойна стена на ремарке на камион, са открили митничарите на ГКПП "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници". Тежкотоварното возило е минало през границата в събота и било селектирано по метода "анализ на риска"...

публикувано на 23.04.24 в 11:11
Снимката е илюстративна

Заловиха голямо количество кокаин на пристанище Пирея

Гръцката полиция залови на пристанище Пирея голямо количество кокаин. Предполага се, че пратката е предназначена за европейските страни. Заловеният кокаин е примесен с химическа тор.  Товарът е от Еквадор с краен получател частна компания в..

публикувано на 25.04.24 в 18:52

Заловиха кокаин за 40 млн. паунда до кръчма във Великобритания

Във Великобритания четирима мъже бяха арестувани, след като половин тон кокаин на стойност 40 млн. паунда беше открит в микробус на паркинга на селска кръчма. Националната агенция за борба с престъпността каза, че най-вероятно наркотиците са..

публикувано на 06.05.24 в 03:32
ВИЖТЕ ОЩЕ
При обиск в домовете на арестуваните са намерени милиони евро в брой.

В Атина арестуваха 14 общински служители - организирана престъпна група изнудване

Гръцката полиция разби организирана престъпна група за изнудване на собственици на заведения и магазини в Атина. Арестувани са 14 общински служители, участвали в престъпната схема. Повече от шест месеца са следени общински служители в Атина, за които..

публикувано на 07.07.24 в 19:29

Почина дългогодишният музикален редактор в програма "Хоризонт" Сергей Джоканов

Почина дългогодишният музикален редактор в програма "Хоризонт" Сергей Джоканов, отдал живота си на радиото между 1977 и 1994 година, съобщиха наши колеги. Той е автор на сигналите на предаването "12+3" на "Хоризонт", които звучат в ефир вече 35..

публикувано на 07.07.24 в 19:24

ПП заявиха, че ще останат опозиция в 50-ото Народно събрание

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция. Това се казва в позиция на "Продължаваме промяната" след заседание на Националния съвет на..

публикувано на 07.07.24 в 19:10
Жена гласува на втория тур на френските парламентарни избори в секция в Рабат, Мароко - 7 юли 2024 г.

Рекорди бележи избирателната активност на втория тур на вота във Франция

Френските избиратели масово излязоха на втория тур на парламентарните избори. Франция се готви да посрещне първите резултати от балотажа  в 20:00 ч. местно време. Преди това президентът Еманюел Макрон свиква заседание в Елисейския дворец. "Нищо не е..

публикувано на 07.07.24 в 19:02
Древното светилище е разкрито от италианска научна експедиция.

В Кипър италиански археолози разкриха светилище отпреди 4000 години

В Кипър бе открито свещено място, датирано отпреди 4000 години. Най-старият древен храм, установяван досега на острова, се появи на бял свят при археологически разкопки на италианска научна експедиция. Важното археологическо откритие е направено в..

публикувано на 07.07.24 в 18:23
Българският патриарх Даниил - 7 юли 2024 г.

Българският патриарх Даниил с призив да пазим вярата: Ние живеем, тъй както вярваме

С тържествени богослужения, започнали още от вчерашния ден, новият патриарх Даниил встъпи и като Софийски митрополит в столичния храм "Света Неделя", където беше представен на вярващите. Продължават тържествените богослужения за посрещането на..

публикувано на 07.07.24 в 17:58

Община Монтана изгражда соларна система, за да намали разходите за електричество

Община Монтана изгражда соларна система за 120 000 лв., за да намали разходите си за електрическа енергия. Соларната система се монтира на покрива на ниската част на сградата на Община Монтана. Панелите са поставени на площ от около 600 квадратни..

публикувано на 07.07.24 в 17:49