Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева е шеста на Диамантената лига

Снимка: архив БГНЕС

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева завърши шеста на Диамантената лига в Стокхолм тази вечер с 1.90 м. 

Двукратната сребърна европейска медалистка в дисциплината се справи с тази височина от втори опит, след като преди това преодоля от първи 1.86 м. На 1.94 м обаче Демирева направи три фала и отпадна от борбата за призовите места.

Победата в сектора заслужи световната и европейска шампионка Ярослава Магучих с 2.00 м. Украинката преодоля тази височина от втори опит, след като преди това имаше нужда от три опита, за да се справи с 1.97 м. 

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Славия отстъпи пред последния в класирането

Опашкарят Септември (София) изигра най-силния си мач от началото на сезона и логично стигна до първи успех. Отборът на Николай Митов се наложи над Славия с 3:2 в интригуващ двубой от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона в столичния квартал "Надежда". Над всички за победителите беше Борислав Рупанов, който се отчете с два гола, съответно в..

публикувано на 14.09.24 в 19:35

Петко Христов вкара и осигури точка за Специя

Българският защитник Петко Христов отбеляза гол при равенството 1:1 на Специя като гост на Кремонезе в мач от 5-ия кръг на италианската Серия Б. Юношата на Славия, който беше избран от съотборниците си за капитан се разписа в 65-ата минута, с което изравни резултата. Домакините от Кремонезе с Валентин Антов в състава поведоха в 33-ата минута чрез..

публикувано на 14.09.24 в 19:15

Манчестър Сити пак бие, Ливърпул губи безславно

Английският шампион Манчестър Сити направи пълен обрат и се наложи над Брентфорд с 2:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Мачът започна лошо за "гражданите", като Йоан Уиса откри резултата за гостите още в 22-рата секунда. В първия половин част обаче с два гола на Ерлинг Холанд Сити направи пълен обрат и запази аванса си до края на срещата. В..

публикувано на 14.09.24 в 19:13

Леверкузен се доближи на точка от върха

Леверкузен победи с 4:1 Хофенхайм като гост в мач от третия кръг на германската Бундеслига. Още до 30-ата минута "аспирините" поведоха с 2:0 след голове на Терие и Бонифейс. Вторият дори асистира за първото попадение в срещата. В 37-ата Бериша намали след подаване на Крамарич. В 70-ата момчетата на Шаби Алонсо получиха право на дузпа след преглед със..

публикувано на 14.09.24 в 18:53

Волейболните ни национали научиха съперниците си за световното

Мъжкият национален отбор на България ще играе в група със Словения, Германия и Чили на световното първенство догодина във Филипините. Жребият се изтегли на бляскава церемония в столицата на азиатската страна Манила. Българите бяха в трета урна и се паднаха в група Е. На турнира ще участват 32 отбора. Първите два отбора във всяка от осемте групи..

публикувано на 14.09.24 в 18:40

Стартирахме със загуба за Купа "Дейвис"

Първата ракета на България Пьотр Нестеров допусна поражение с 0:2 сета от представителя на Ел Салвадор Марсело Аревало в първата среща от двубоя между двете страни от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. В отделните части Аревало, който е двукратен шампион на двойки от Откритото първенство на..

публикувано на 14.09.24 в 18:15

Илия Груев и Лийдс допуснаха първа загуба в Чемпиъншип

Лийдс допусна домакинска загуба от един от конкурентите си за промоция в Чемпиншип. Тимът отстъпи с 0:1 на Бърнли, въпреки че доминира в голяма част от мача. Това беше и първи неуспех за тима за сезона в дивизията.  Илия Груев бе титуляр и остана на терена до края на срещата. Отборът на Даниел Фарке имаше предимство през първото полувреме и създаде..

публикувано на 14.09.24 в 18:05