Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хората трябва да са взискателни и строги към слугите, в противен случай пада качеството на слугинажа"

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Първи, Втори, Трети - работети!

"Правителствата падат като врабчета в жегата или въобще не успяват да се сглобят и возвисят"

| Коментар
Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Също така искам да напомня… Първият е първи!... Вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред!

Ето така, драги слушатели и скъпи съучастници, спазихме реда на поредните избори и определихме първо, второ и трето място за слугите на народа.

И те почват на нова сметка и в нов състав да ни слугуват. Но дали ще си дават зор?

Ако гледат от нас, техните работодатели, по-скоро слугите ни няма да се презорят. Избирателят не ходи да гласува, гледа си работата през пръсти, а слугата на народа само това и чака, да му отпуснеш хватката.

Хората трябва да са взискателни и строги към слугите, в противен случай пада качеството на слугинажа, персоналът се отдава на безделие, корупция и разврат.

Вместо да работят - един слуга чете "Винету", друг "Синовете на великата мечка", трети върти търговия с господарското имане, сиреч националните богатства, четвърти въобще се е нагърмял и халюцинира концлагери, камионетки, Второ пришествие на Трети украински фронт.

По принцип, слугите като ги оставиш без контрол, почват да мислят за глупости, влизат им в главите разни либерални слободии. А конкретно нашите, вече тотално разхайтени слуги на народа, вместо да правят стабилни правителства, последните години пробутват само някакви паянтови сглобки. Правителствата падат като врабчета в жегата или въобще не успяват да се сглобят и возвисят.

Инфографика: БТА

И за всичко това са виновни работодателите, сиреч началниците, тоест Суверена.

И така, клетият Суверен изпълни криво-ляво електоралните си задължения, направихме класирането на новата прислуга и както казва Томислав Дончев - Първият е първи, вторият е втори, третият е в състояние на трагедия.

Ала в Дебелата книга е писано - последните ще станат първи.

А големият победител в последното състезание за слуги на народа е партия "Величие", която всички вкупом проспаха - как прескочи изборната бариера тая непозната кобилка? Знаехме, че има такава аномалия в природата на българската политика, но никой не предполагаше, че толкова лесно вече се прескачат бариерите на колективния здрав разум.

"Величие", с техните около-полковници отвориха вратата към голямата политика за всички квартални талисмани и разказвачи на вулгарен фолклор.

В парламента вече се влиза с прокламиране на чисти халюцинации.

Излязоха някакви статистики, че за "Величие" гласували много висшисти - ако това е вярно, образованието ни също е сътворило едно създание на мрака, което сме проспали.

На мен ми се случи следното нещо в Деня за размисъл.

Говорих за политика с една анонимна електорална единица - непознат за мен човек, малко странен, ала си има всички граждански права.

И този човек ми каза следното: "Възраждане", вика, са меки кравайчета, либерали и съглашенци, никакви нацисти не са, аз искам да гласувам за истински нацисти, каза ми електоралната единица. После чух подобни формулировки и на други места.

Тоест на политическия пазар има глад за автентична политическа лудост. Вече има солидна група избиратели, за които "Възраждане" са относително и прекалено вменяеми.

Така че, ако има малко държавническо мислене в Първия, Втория и Третия, те трябва отговорно да съставят едно правителство на корупцията и ориентацията. Непременно.

В парламента клети

стройте се, слуги!

Ще броя до три:

Първи, Втори, Трети -

работети!

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гръмотевична буря, силен вятър и 13 литра/кв.м дъжд над Русе

Около 18:00 часа тази вечер над Русе и региона се разрази гръмотевична буря със силен дъжд. Паднали са 13 литра на квадратен метър, а силният вятър достигна скорост от 50,4 километра в час.  Прогнозите са за още и по-обилни валежи през нощта. Движението по пътя Русе – Бяла е затруднено в участъка между разклона за село Обретеник и село Волово заради..

публикувано на 02.07.24 в 20:44

Вятър наклони стълб от електропреносната мрежа в Кюстендил

Стълб от електропреносната мрежа по кюстендилската ул."Даскал Димитри" се е наклонил заради силния вятър в града.  Екипи на "Електрохолд" и Общината са спрели движението в дветe посоки, както и електрозахранването до изграждането на временна въздушна линия.  Утре ще бъде поставен нов стълб, каза експертът при управление при кризи към Общината Ивайло..

публикувано на 02.07.24 в 20:41
Снимката е илюстративна, архив.

Системата за сключване на "Гражданска отговорност" функционира нормално

Възстановено е нормалното функциониране на системата за сключване на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, съобщиха от Гаранционния фонд. През последните дни се появиха проблеми със системата за задължителната полица. От фонда обясняват, че след профилактика през почивните дни "затрудненията са свързани с натрупването на висок..

публикувано на 02.07.24 в 20:35

До 14 юли - специализирана полицейска операция на Пътна полиция в цялата страна

Увеличава се броят на жертвите и ранените при пътни инциденти през последните седмици, констатира пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел "Пътна полиция". "До 14 юли тече специализирана полицейска операция на територията на цялата страна. Силите и средствата на пътната полиция са насочени да контролират във всички точки на..

публикувано на 02.07.24 в 20:25

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се обръщат към депутатите от 50-ото Народно събрание с призив за предвидимост и ясни приоритети, както..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Първият мандат: Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Р...

публикувано на 02.07.24 в 20:11

Областният съвет на БСП в Русе заяви пълна подкрепа за новото партийно ръководство

Областният съвет на БСП в Русе разпространи съобщение, в което заявяват пълната си подкрепа за новото партийно ръководство и широко ляво обединение.  Корнелия Нинова подава оставка Нинова към членовете на БСП: Не давайте партията на търговците! Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП На свое заседание социалистите в..

публикувано на 02.07.24 в 19:51