Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Има хора с по 10 - 15 бързи кредити"

Владислав Недков: Най-често хората вземат бързи кредити за спешни нужди

Човекът, който дава бързи кредити през деня, а вечер да прави стендъп комедия

Владислав Недков
Снимка: Мая Данчева

С наближаването на астрономическото лято дните стават все по-горещи. Топлото време ни прави по-мързеливи, по-разсеяни, по-уморени от работа. В летните вечери настроението е друго и футболът прави идеалната компания. Говори ни се за други неща, по-леко, по-неангажиращо. Усмихваме се повече, провокирани от слънцето, от наближаващата отпуска и плановете за море. Лятото е кратко, като бърз кредит взет назаем и стремежът е да оползотворим всеки слънчев лъч и всяка възможна среща с приятели.

Нощният гост е човек, който работи това, да дава бързи кредити през деня, а вечер да прави Стендъп комедия. През деня изслушва неволите на хората и решава проблеми. Вечер застава на сцената пред публика, която очаква смях и забавление.

Ще разберем как непрофесионалисти в комедийния жанр забавляват. Как подготвят историите, които разказват. Какъв баланс постигат между иронията и самоиронията. На какво се смее публиката и разбира се, някои ползи и рискове от бързите кредити.


"17 години се занимавам с даването, но и със събирането на бързи кредити. Хората ползват бързите кредити най-често за спешни нужди, понякога поводът е неприятен и много често това е една неразумна постъпка от страна на кредитополучателя, сподели за БНР Владислав Недков.

"Бързият кредит са малки суми, бързо идват, често обаче се "потъва" в бързите кредити, затова те трябва да се вземат разумно.

Аз като икономист, смятам, че рискът трябва да е премерен и човек да си е преценил възможностите. Да тегли пари при нужда, в крайна нужда...

Уловките какви са: това, че става много лесно, взимайки ги лесно, ти не проумяваш какъв ангажимент поемаш, когато е лесно на входа, на изхода не е...

Лихвата е малко по-висока от един стандартен кредит, защото в повечето случаи това са необезпечени кредити, това са уловките, поясни за "Хоризонт" Недков.

По думите му има хора с по 10-15 бързи кредити, става един порочен кръг.

"Аз много внимавам с парите. Спирам всякакви "емоционални покупки" в семейството, трябва винаги да човек един буфер от средства за непредвидени разходи, категоричен е експертът.

Според него е комично да се вземат кредити например, за да идеш на кръчма, на дискотека, за любовницата, това за мен е странно и смешно, допълни Недков.

Той разказа, че стендъп комедията е, когато човек с микрофон разказва лични истории с цел забавление и за да разсмее хората през своето скрито послание.

"Чрез хумора разказваме за неща, които не са много за разказване, аз нося хумора от дете, а в един момент реших да вдигна нивото.

Получава ми се много добре засега, успявам да въздействам на публиката и вече пет години разказвам смешни истории на един отворен микрофон за любители, каза още Недков за БНР.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 14 юли - специализирана полицейска операция на Пътна полиция в цялата страна

Увеличава се броят на жертвите и ранените при пътни инциденти през последните седмици, констатира пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел "Пътна полиция". "До 14 юли тече специализирана полицейска операция на територията на цялата страна. Силите и средствата на пътната полиция са насочени да контролират във всички точки на..

публикувано на 02.07.24 в 20:25

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се обръщат към депутатите от 50-ото Народно събрание с призив за предвидимост и ясни приоритети, както..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Първият мандат: Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Р...

публикувано на 02.07.24 в 20:11
АЕЦ

ЕК с положително становище за изграждането на 3-ти и 4-ти блок на румънската АЕЦ "Черна вода"

Проектът за изграждане на трети и четвърти блок на румънската АЕЦ "Черна вода" получи положително становище от Европейската комисия по отношение на техническите аспекти и ядрената безопасност, съобщи БТА, като се позова на новинарския сайт Зиаре. Единствената атомна централа на Румъния произвежда около една пета от електроенергията в страната с два..

публикувано на 02.07.24 в 19:39

Румен Радев: Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през октомври

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през октомври, заяви президентът Румен Радев след среща в Атина с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Забавена е работата и по други стратегически проекти, подписани още от началото на 2023 година по време на служебното правителство на Гълъб Донев. Той припомни, че през февруари 2023..

публикувано на 02.07.24 в 19:37

Владимир Малинов настоя в Атина за спешни мерки за въвеждане в експлоатация на терминала до Александруполис

След многократните отлагания на старта на проекта за терминала за втечнен газ до Александруполис, министърът на енергетиката Владимир Малинов настоя в Атина за решителни и спешни мерки за въвеждане му в експлоатация. Това стана на среща с ръководството на проектната компания "Газтрейд" и с представители на част от останалите акционери в проекта...

публикувано на 02.07.24 в 19:16
Сали Табаков е воден от служители на Охраната на съдебната власт към залата на съда -  2 юли 2024 г.

Съдът пусна от ареста Сали Табаков. Ще издържи ли обвинението срещу него?

Арестуваният преди седмица областен лидер на ДПС - Варна и общински съветник Сали Табаков излиза от ареста без мярка за неотклонение, реши Софийският апелативен съд. Заедно с тъста си Захир Османов и главния секретар на Министерството на образованието и науката Албена Михайлова тримата са обвинени за сключване на неизгодна сделка, ощетила..

публикувано на 02.07.24 в 18:40