Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват арестувания прокурор на бензиностанция за 3 престъпления

Снимка: Pixabay

Прокурорът, задържан в неадекватно състояние на бензиностанция в района на Равда, ще бъде разследван за 3 престъпления.

Рaзследването за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици се ръководи от Софийската градска прокуратура.

Прокурорът Методи Велков от Районната прокуратура в Бургас, който работи в териториалното отделение в Несебър, е задържан рано тази сутрин, след като се е държал агресивно с пристигналите на място полицейски служители и е бил във видимо неадекватно състояние.

До момента са извършени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествието, а автомобилът му е иззет като веществено доказателство. 

Прокурор Велков е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, както е отказал да даде и кръвна проба, съобщават от прокуратурата.

Той ще бъде разследван за управление на автомобил в нетрезво състояние и след употреба на наркотици, както и за оказана съпротива на орган на властта при изпълнение на задълженията му. 

Във връзка с разследването е изготвено искане до СГС за даване на разрешение за принудително изземване на образци за сравнително изследване на кръвта.

Разследването на случая продължава.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК коментира законопроекта на "Възраждане" за чуждите агенти

"Комисията осъжда всякакви ограничения на демократичните ценности и основни свободи като свободата на изразяване, на сдружаване и правото на участие в обществения живот " - така говорителката на Еврокомисията Йордис Фероли коментира внесения от "Възраждане" законопроект за чуждите агенти. Законопроектът бе по подобие на тези в Унгария и..

публикувано на 12.09.24 в 14:46
Катя Панева

Законопроекти забраняват промяна на пола на непълнолетни лица

От ПГ на ПП-ДБ внесоха три проекта за промени в Закона за закрила на детето.  В два от тях се забранява извършването на медицински дейности за промяна на пола на непълнолетни лица, освен в случаите, когато съществува сериозна опасност за живота или здравето им.  Пред "Хоризонт"  Катя Панева - един от вносителите, обясни каква е разликата с внесения през..

публикувано на 12.09.24 в 14:28

Протест по време на първото заседание на СОС след лятната ваканция

Жители от различни квартали на София се събраха на протест пред сградата на Столичната община по време на първото заседание на Общинския съвет след лятната ваканция. За пореден път поставиха проблемите с новата организация на движението по булевард "Патриарх Евтимий" в центъра, със започналия ремонт на улица "Опълченска" и с липсата на..

публикувано на 12.09.24 в 14:27
Левон Хампарцумян

Левон Хампарцумян: Лихвите по кредити и депозити бавно ще се покачват, няма да видим двуцифрени

Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме когато се спука. Има много фактори, които действат за увеличаване на цените. В България, където хората са склонни да притежават имота, а не да наемат, също е важен при оценката на пазара, коментира новите изисквания на БНБ за кредитиране Левон Хампарцумян в интервю пред БНР...

публикувано на 12.09.24 в 14:18
Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БАН академик Юлиан Ревалски

БНР и БАН подписаха меморандум за сътрудничество

Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции. Той предвижда информиране на обществото по въпроси, свързани с развитието на научната дейност у нас и инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания, провеждани в академията.  Юлиан Ревалски..

публикувано на 12.09.24 в 14:00

Процес срещу трима адвокати на Навални в Русия

Руски съд започна днес съдебен процес срещу трима адвокати, които са представлявали покойния опозиционен лидер Алексей Навални. Вадим Кобзев, Алексей Липцер и Игор Сергунин бяха арестувани през октомври 2023 г. Тримата са обвинени в участие в "екстремистка" организация - обвинения, за които се предвижда максимален срок от шест години...

публикувано на 12.09.24 в 13:58
Димитър Марков

Димитър Марков: Не виждам пречка този ВСС да упражни едно от конституционните си правомощия

Доведени сме до ситуация, в която почти всички важни въпроси, опиращи до някаква юридическа обосновка, са в графата "Нееднозначни" . Това каза пред БНР Димитър Марков, директор на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията, и уточни: "Не мога да кажа, че еднозначно е решен въпросът (избор на нов главен прокурор - б.р.). Чисто..

публикувано на 12.09.24 в 13:31