Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия на тема "Избори, медии и социални мрежи" в СЕМ

Снимка: БТА

Съветът за електронни медии организира дискусия на тема "Избори, медии и социални мрежи. Тенденции в потреблението на медийно съдържание – доверие и дезинформация". На форума ще бъде представен детайлно докладът от фокусираното наблюдение на предизборната кампания за членове на Европейския парламент и за народни представители, извършено от дирекция "Мониторинг и анализи“" на СЕМ. Ще бъдат оповестени и резултатите от социологическо проучване на Екзакта Рисърч Груп ЕООД, проведеното по поръчка на медийния регулатор.

Изпълняващият длъжността председател на СЕМ Габриела Наплатанова подчерта:

"Традиционно провежданото проучване на агенция "Екзакта", което изследва медийните нагласи и предпочитания по време на предизборната кампания. В проучването има специален акцент върху разпознаването на фалшивите новини".

Докладът от наблюдението за предизборната кампания от вота две в едно на 9 юни беше приет от членовете на СЕМ на предишното заседание на регулатора.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Със 173 000 лв. ремонтираха най-старото читалище в Габрово

Сградата на най-старото читалище в Габрово е укрепена с пари от Министерството на културата преди началото на новия творчески сезон. Аварийният ремонт обхвана покрива и фасадата на двуетажното здание - паметник на културата. С аварийния ремонт на зданието бяха отстранени течовете от покрива, които възпрепятстваха най-често работата на актьорите. В..

публикувано на 26.08.24 в 12:59
Божидар Божанов

Божидар Божанов: Главчев не успя да излезе от сянката на Пеевски

Димитър Главчев не успя да излезе от сянката на Пеевски , правейки това предложение за нов вътрешен министър в лицето на Атанас Илков. Това е мнението на Божидар Божанов от ПП-ДБ. "В последните седмици предупреждавахме, че Калин Стоянов може да бъде сменен с нов Калин Стоянов, т.е. човек, за който имаме достатъчно информация, че по скоро ще..

публикувано на 26.08.24 в 12:52

Тежка остава ситуацията с пожарите в Рила

Екипи на пожарната, горски работници, доброволци и военнослужещи гасят двата пожара в Рила. Ситуацията е тежка, особено под Черни връх, на 2300 м надморска височина, над селата Самораново и Бистрица. В двете села е обявено частично бедствено положение.  Овладян е пожарът под язовир "Калин", който пламна преди повече от седмица и обхвана 30..

публикувано на 26.08.24 в 12:51
Украински спасители работят на мястото на ракетен удар в Краматорск, Донецка област, Източна Украйна, 25 август 2024 г.

Масивна руска атака с дронове и ракети срещу Украйна

Русия предприе тази сутрин масивна атака с дронове и ракети срещу Украйна. За момента се съобщава за трима убити. Експлозии бяха чути и в украинската столица Киев, вероятно резултат от действието на противовъздушната отбрана. В цялата страна беше обявена тревога за въздушно нападение. По-рано украинското Министерство на външните работи съобщи, че..

публикувано на 26.08.24 в 12:33
Атанас Илков

Новият министър на вътрешните работи: Основният приоритет е да гарантираме честни избори

Номинираният за нов министър на вътрешните работи Атанас Илков заяви пред БНР, че ще работи, за да оправдае очакванията на обществото и да гарантира добър обществен ред, честни и прозрачни избори. Пред репортера на БНР Николай Христов Илков набеляза основните приоритети на МВР през следващите месеци: Президентът ще издаде указ за назначаването на..

публикувано на 26.08.24 в 12:31
Атанас Зафиров

В БСП са доволни от рокадата в МВР, искат спешни консултации за еврокомисар

От БСП са доволни от рокадата на служебния министър на вътрешните работи в новото служебно правителство.  От "Позитано" 20 обаче призоваха за спешни консултации по темата за еврокомисар. БСП бяха една от първите политически сили, които открито коментираха новия служебен кабинет. Председателят на БСП Атанас Зафиров коментира, че новият вътрешен..

публикувано на 26.08.24 в 12:20
Кирил Петков

Кирил Петков: Само масовото гласуване ще им обърка сметките

Още преди официалното обявяване на състава на новия МС от ПП-ДБ изразиха резерви към назначаването на Атанас Илков за вътрешен министър. С политиката се раздели досегашният министър на транспорта Георги Гвоздейков, който беше изключен от партия ПП заради решението си да остане в служебното правителство. Президентът ще издаде указ за..

публикувано на 26.08.24 в 12:17