Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Снимка: БГНЕС

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне. В социалните мрежи тя определи като "смешен плач" обвиненията на депутатите около Делян Пеевски за заплахи на етническа основа, които са получавали те и техни поддръжници.

Според нея макар и несъстоятелна, подобна политическа теза провокира и по ефекта на доминото може да доведе до непредвидими последици.

"От самото си създаване ДПС излезе от етническата си обусловеност. Постепенно ръководството на партията, включително и позицията председател, е заемана от хора с различен етнос. Заиграването с етнически вазимоотношения след 25 години присъствие на най-високо ниво в управляващите и представителните органи на партията е меко казано несериозно", написа Хюсменова.
По думите на Филиз Хюсменова изявлението на почетния председател Ахмед Доган се е превърнало в рубикон и ориентир за членовете на ДПС. 

Предстои заседание на колективните органи на Движението за права и свободи, на което се очаква да бъде обсъдено ще останат ли членове на Движението изключените от парламентарната група на партията народни представители. Това коментира пред "Нова телевизия" съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който пристигна в парк "Росенец" край Бургас за среща с почетния председател д-р Ахмед Доган.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ирански дрон

Иранските Революционни гвардейци вече имат ракети с далечен обсег и дронове

Иранските Революционни гвардейци са добавили към въоръжението си ракети с далечен обсег и дронове. Това става на фона на засиленото регионално напрежение след убийството на лидера на "Хамас" в Техеран в края на юли. А районът на Хан Юнис изглежда днес като призрачно място след вчерашното нареждане на Израел за евакуация на жителите.  Днес..

публикувано на 09.08.24 в 17:42

Британският премиер потвърди, че полицията остава в повишена готовност за уикенда

Британският премиер Киър Стармър потвърди, че полицията остава в "повишена готовност" за действия през уикенда след дни на жестоки безредици в Англия и Северна Ирландия, породени от убийството на три деца с нож. Междувременно съдилищата разглеждат по ускорена процедура   случаите на повечето от 500 арестувани, като и днес бяха издадени две..

публикувано на 09.08.24 в 17:39

Утре в Силистра ще се проведе поредното преплуване на Дунав

Утре в Силистра ще се проведе поредното преплуване на Дунав. Традицията датира от края на 40-те години на миналия век, макар и с прекъсване през годините. Организатори са "Дунавски клуб" – Силистра и Община Силистра. Начало на събитието 09.00 часа. Стари ветерани помнят, че във водите на Дунав, за да го преплуват, са се хвърляли повече от..

публикувано на 09.08.24 в 17:20

Ще има ли влак Силистра - София?

Силистренци са притеснени дали ще има влак до София след наложените промени в разписанието от началото на август.  Какво се случва и ще остане ли Силистра без жп транспорт? Влак до София от Силистра има, но не в класическия вариант, поне в последните дни.  До началото на август от гара Силистра тръгваха един вагон "Втора класа" и..

публикувано на 09.08.24 в 17:15

ДАИ вече не смята са опасни неизправните след ГТП автомобили

ДАИ вече не смята неизправните след Годишен технически преглед (ГТП) автомобили за опасни. Това информира Малинка Бондаренко от Съюза на автомобилистите в България. Това е едно от обещанията, които транспортният министър Георги Гвоздейков даде в отговор на недоволството, че колите минават прегледите по-трудно. Малинка Бондаренко от Съюза на..

публикувано на 09.08.24 в 17:14
Васил Терзиев

Терзиев: Новите 10 станции на метрото ще бъдат готови през 2027 г.

Новите 10 станции на метрото ще бъдат готови през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев. Той инспектира участъка в района на булевард "Владимир Вазов". Терзиев отбеляза, че всички проекти за разширение на софийското метро се движат с добро темпо, в сроковете, които са заложени. "Този толкова стратегически проект се развива..

публикувано на 09.08.24 в 17:03

Още германски вагони за бързия влак "Чайка" между София и Бургас

Към бързия влак "Чайка", който пътува между София и Бургас по Подбалканската линия, от понеделник, 12 август, ще бъдат включени още от новозакупените германски вагони.  Скоро такива вагони ще бъдат пуснати и по направлението София - Варна, съобщават от Българските държавни железници. 

публикувано на 09.08.24 в 16:55