Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианец е най-бързият пилот в света с автомобил, управляван на самолетоносач

Снимка: Фабио Бароне/Инстаграм

Италианецът Фабио Бароне е най-бързият пилот в света с автомобил управляван на военноморски кораб.

С автомобил "Ферари" и със съдействието на военноморските сили, римският автомобилен пилот Фабио Бароне постигна  максимална скорост на кораб от  152 км/ч на палубата на самолетоносача "Джузепе Гарибалди" на котва в пристанището на Таранто. Той успя да използва всички налични 174 метра на палубата на кораба и да постигне тази максимална скорост - със 7 км/ч по-висока от предишното постижение на американката Шей  Холбрук.

Преди 5 години в качеството си на професионален състезател с автомобил "Порше" на борда на американски самолетоносач тя разви 145км/ч на разстояние 128 метра.

Фабио Бароне е председател на клуба "Passione rossa" (Червена страст) в смисъл към автомобилите "Ферари". Той има вече регистрирани 5 рекорда на Гинес. Настоящият му 6-и рекорд бе сертифициран от Италианската федерация на хронометристите. 


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек

В Германия продължават несъгласията в управляващата коалиция за бюджетната политика

В Германия продължават несъгласията за бюджетната политика в управляващата коалиция и рискът от разпадането й се увеличава. Германският министър на икономиката Роберт Хабек предупреди партиите в коалицията да не рискуват да я разрушат, още повече, че партньорите едва наскоро се споразумяха за корекции в бюджета. Вицеканцлерът и федерален..

публикувано на 22.08.24 в 15:39

30% от допуснатите до матура в Ямболско не са се явили на изпита

В Ямболска област 30 процента от допуснатите до матура по български език и литература днес не са се явили. Държавният зрелостен изпит на втората за годината сесия е преминал без сигнали за нарушения и технически неизправности. В две ямболски училища и едно елховско е проведена днес матурата по български език и литература, като на нея..

публикувано на 22.08.24 в 15:38

"Да, България!": Главчев да гарантира, че "лейтенант" на Пеевски в МВР няма да бъде заменен с друг

"Настояваме кандидатът за служебен премиер да се съобрази с обществените очаквания и не просто да представи проект на състав на Министерски съвет, в който отсъства името на Калин Стоянов, а да гарантира, че няма един "лейтенант" на Пеевски в МВР да бъде заменен с друг". Това се посочва в официално прессъобщение на "Да, България!", след като..

публикувано на 22.08.24 в 15:31
Виктор Негреску

Румъния предлага Виктор Негреску за еврокомисар

Румънският премиер Марчел Чолаку съобщи официално, че предлага евродепутата от Социалдемократическата партия и заместник-председател на Европейския парламент Виктор Негреску за еврокомисар. В Брюксел Чолаку се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която е обсъдил прилагането на Националния план за..

публикувано на 22.08.24 в 15:23

Гърците в района на Славянка внесоха в съда иск за разследване на причините за несправянето с пожара

Жителите на района до планината Славянка на границата с България внесоха иск във Върховния съд на Гърция, като настояват да бъде проведено разследване за причините за несправяне с пожара, който гори повече от месец. В мотивите се посочва, че по отношение на този пожар властите на всички нива - от кмета и областния управител, до шефа на..

публикувано на 22.08.24 в 15:17
Горица Грънчарова-Кожарева

Венелина Попова: С компромат за съпруга на Грънчарова Пеевски ѝ е напомнил за Калин Стоянов в кабинета

До петък вечерта името на Калин Стоянов не е било в папката на Горица Грънчарова като вътрешен министър в проектокабинета ѝ. Очевидно е станало нещо през уикенда? Това сподели Венелина Попова, разследващ журналист, в интервю пред БНР. "Според хора от системата, до петък вечер в нейната папка името на Калин Стоянов не е фигурирало..

публикувано на 22.08.24 в 14:53