Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Дъскарев: Шансовете на Тръмп да стане президент се увеличиха след покушението

Ген. Красимир Станчев: Екипът на охраната е пренебрегнал предварителната подготовка - авангарда

| Интервю
Снимка: АП/БТА

Твърдението на левицата е, че Доналд Тръмп сам е виновен, че за малко не беше убит. Този език на омразата и тази страшна омраза, която изпитва американската левица към Тръмп логично доведе до това, което се случи.

Това коментира в интервю пред БНР журналистът Огнян Дъскарев след покушението срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

"Тази омраза на американската левица, присъща за европейската, вероятно е промила мозъка на този 20-годишен младеж, който стреля. Заглавието на Си Ен Ен е, че охраната на Тръмп го блъска извън сцената, защото "той падна по време на митинга". Това е страшно безсърдечие и липса на всякакво съчувствие и човещина", коментира той в предаването "12+4". 

Според него важните неща са, че на 8 юли "президентът Джо Байдън вдига телефона и говори със свои дарители, за да ги убеди да не го изоставят след катастрофалния му дебат с Тръмп и казва – време е да вдигнем мерника на Тръмп". 

"Същият този Байдън призовава за мир и единство, което е добре, но лицемерието е космическо", споделя Огнян Дъскарев.

И допълва:  

"Напрежението в САЩ повече нараства и сега е дошло време да стане това с Тръмп. Целият свят видя как Байдън се провали на дебата. И медиите също се провалиха жалко на дебата, защото те три години и половина крият състоянието на Байдън и то сега лъсна. Медиите направо побесняха, не защото са лъгали, а защото повече не могат да лъжат и сега са мили – Дойче веле, Си Ен Ен, Би Би Си и Байдън да бъде сменен". 

Журналистът е категоричен, че след покушението вероятността Тръмп да стане президент на САЩ е нараснала многократно. 

"Разделението на американското общество е голяма. Тръмп почти сигурно ще вземе Невада", коментира той. 

И смята, че "задачата на републиканците е по-проста – да са спокойни и да не показват отмъстителност". 

Ген. Красимир Станчев, бивш шеф на НСО, коментира грешките, допуснати от охраната на Тръмп и една от тях е предварителната подготовка на екипа – авангарда. 

"Няма как да се изолират прилежащи сгради на около 100 м и да нямат отношение към тях. Подценена е тази ситуация и ето че се стигна до въпросните изстрели", каза Станчев.

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Потушиха новия пожар в планината Славянка

Само за няколко часа беше потушен пожарът, който избухна тази сутрин  в подножието на връх Алиботуш в планината „Славянка“.  Екипи на противопожарните служби и горските стопанства от Гоце Делчев и Сандански успяха да  спрат огъня  да не навлезе в държавните горски територии.   Само седмица след потушаването на големия горски пожар в..

публикувано на 20.08.24 в 11:56

Продължава издирването на оцелели след корабокрушението на суперяхта край Сицилия

Продължава издирването на оцелели след вчерашната трагедия с потънала луксозна суперяхта край бреговете на Сицилия.  Междувременно стана ясно, че освен британският технологичен магнат Майк Линч и дъщеря му Хана, сред изчезналите са още председателят на Morgan Stanley Bank International Джонатан Блумър и Крис Морвийо, адвокат в голямата фирма..

публикувано на 20.08.24 в 11:18
Снимката е архивна.

Цилон предизвика наводнения в Гърция

Циклонът в Гърция предизвика наводнения в някои части на страната тази нощ. От силен дъжд с градушка са засегнати районите на град Янина, Козани, остров Корфу и Пела. Наводниха се приземни етажи на къщи, магазини, заведения. Градушка унищожи реколтата на фермерите и във Верия. Част от Корфу остана без ток. Рязка промяна на..

публикувано на 20.08.24 в 11:11

Панагюрище - 3 дни звук и светлина

В Панагюрище започва Международният фестивал на фойерверките. Първото му издание е през 2013 г. Оттогава до днес събитието се превръща в уникално преживяване не само в национален мащаб, а и на Балканите. Тази година пироспектаклите са изградени върху филмова музика.  Фестивалът обещава 3 незабравими вечери в Панагюрище - от днес до неделя. "Това е..

публикувано на 20.08.24 в 11:08
Подпалена сграда при обстрел в Киев, 15 март 2022 г.

Украинската ПВО свали 3 ракети и 25 дрона, изстреляни от Русия

Украинската противовъздушна отбрана свали 3 ракети и 25 дрона, изстреляни от Русия тази нощ, съобщиха военновъздушните сили на Киев. Нападението е било насочено срещу девет области - в централната, северната и южната част на Украйна. По-рано беше съобщено, че ПВО е отблъснала руска въздушна атака и срещу столицата Киев, пише БТА...

публикувано на 20.08.24 в 11:01
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

58-годишен мъж от с. Тодор Икономово задържан за домашно насилие над съпругата си

58-годишен мъж от село Тодор Икономово е бил задържан в полицейското управление в Каолиново за нанесен побой на съпругата си в условията на домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Сигналът е приет малко след 20:30 часа. Съобщено било, че мъжът нанесъл удари с ръце по главата на 52-годишната си съпруга пред дома им, след..

публикувано на 20.08.24 в 10:58

Патриархът и кметът на Кочериново са обсъдили необходимостта от ремонт на храма там

Българският патриарх Даниил и кметът на Кочериново Станислав Горов са обсъдили необходимостта от ремонт на църквата "Рождество Богородично" в Кочериново и нуждата от въвеждането на вероучение в училище. Патриарх Даниил е посетил Кочериново в събота преди първото си официално посещение в Рилския манастир, каза за БТА кметът Станислав Горов...

публикувано на 20.08.24 в 10:53