Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото не тръгна, защото Илиев не е призован редовно и навреме

Софийският градски съд не успя да даде ход на делото срещу Петър Илиев

На разпоредителното заседание на СГС по делото срещу Петър Илиев за плагиатство.
Снимка: БТА

Софийският градски съд не успя да даде ход на делото за плагиатство срещу адвокат Петър Илиев, неуспял кандидат за правосъден и за вътрешен министър и за премиер от "Има такъв народ". 

Той беше даден на съд след като беше установено, че е използвал материали от научен труд на бившия си колега от Юридическия факултет на Софийския университет доц. Наталия Киселова, без да я цитира.
След като в съдебната зала стана ясно, че Илиев не е получил препис от обвинителния акт седем дни преди заседанието, а  Киселова - като пострадала от действията му, не е била призована, разпоредителното заседание беше отложено.

Следващото заседание ще е през октомври.

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бойко Борисов
на живо

Бойко Борисов настоя за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

Бойко Борисов дава брифинг в централата на ГЕРБ. Не знам защо вчера той направи това. При това му действие категорично от ГЕРБ настояваме да бъде освободен. Това не може да бъде вътрешен министър, отдалечен, правещ или наблюдаващ избори. Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов за вътрешния министър Калин Стоянов.

публикувано на 20.08.24 в 10:35
Кирил Петков

Кирил Петков: Бойко, стига си се крил. Оттегли подкрепата си от Калин Стоянов

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков излезе с призив към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Бойко, стига си се крил. Оттегли подкрепата си от Калин Стоянов, защото не само от Пеевски зависи, а и от теб", написа Петков във Facebook. От 10:30 часа в централата на партията от ГЕРБ ще дадат презконференция. Това е първото публично..

публикувано на 20.08.24 в 10:32

Трима нападатели застреляха бизнесмен в Истанбул и избягаха в България

Неидентифицирани нападатели убиха човек в Истанбул и избягаха в България, предаде БГНЕС. Полицията в Истанбул е започнала мащабно разследване на престъплението, извършено на 19 август. Жертвата е бизнесменът Абдулкадир Анас - арабин от Израел. Други двама мъже са ранени при стрелбата...

публикувано на 20.08.24 в 10:27

5,3 по Рихтер разтърси Пакистан

Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер разтърси части от Пакистан, както и хималайския район Кашмир, предаде Асошиейтед прес. Към момента няма данни за пострадали или нанесени щети. Агенцията утонява, че епицентърът на труса е бил в преобладаващо мюсюлманския район Кашмир, който се поделя между Пакистан и Индия, въпреки че и..

публикувано на 20.08.24 в 10:10

Нов пожар гори в планината Славянка

Нов пожар е възникнал в планината Славянка. Запалването е под връх Алиботуш - на 5-6 километра източно от големия пожар, който се разрази на гръцка и на българска територия и миналата седмица беше потушен.  Към момента горят сухи треви и храсти, като огънят е обхванал около 200 декара площ - далеч от горските насаждения. Пет..

публикувано на 20.08.24 в 10:06
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Напълно възможно е да влезем в процедура по свръхдефицит от страна на ЕК

Политическият хаос директно няма да се отрази на икономиката в краткосрочен план, но това, което се случва, е, че не могат да се правят дългосрочни планове и стратегическо планиране , което е ключово в ситуацията, в която се намира не само българската икономика, но и тази в Европа и в целия Западен свят.  Това коментира пред БНР икономистът от..

публикувано на 20.08.24 в 09:56

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити в град Раковски

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в град Раковски. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инженерен полк, под ръководството на капитан Петър Петров, е унищожил две ръчни гранати с..

публикувано на 20.08.24 в 09:51