Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз концерт на "Шивачите на истории" в кино Кабана в София

| Интервю

В столичната градинка кино Кабана се очакват доста любители на джаза тази вечер на концерт в градинката пред НДК, съобщи Маргарита Борисова пред БНР. Музикалното събитие е от цикъла Джазфест 2 в столицата.

"Цикълът Джаз 2 стартира с концерт на триото на Димитър Горчаков, пиано, Росен Захариев – Роко, тромпет, и Васил Вътев ударни. Те се наричат „шивачи на истории“, тъй като идеята на триото е да импровизира, да направи връзка с публиката, и да разказва история на момента, като работи със звука и тишината. Те наблягат на съшиването на история в момента, тъй като вярват, че всеки един от слушателите е творец", разказа за предсотящият концерт тази вечер Борисова.

Концертът е безплатен. Следващият ще е на 2 август на китариста Димитър Благоев. На 30 август ще бъде закрит цикълът Джазфест 2.

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зографът Диан Костов

Диан Костов: Получихме покани за Мюнхен, Неапол и Манчестър след "Кръстопът - цената на избора" в Брюксел

Покани за изложби в Неапол, Манчестър и Мюнхен е получил творецът Диан Костов след успешната му експозиция "Кръстопът - цената на избора" в Брюксел,  сподели художникът-иконописец от Брюксел в интервю пред БНР. Изложбата-инсталация се откри през юни т. г., а платната му бяха поставени на фасадата и вътре в националната базилика "Светото..

публикувано на 20.08.24 в 18:05

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България, съобщиха от МВР . Това е станало при съвместните действия на службите за сигурност. Групата е била съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани. Според данните към момента българският участник в престъпната схема е отговарял основно за..

публикувано на 20.08.24 в 18:04
Екипи на италианската брегова охрана продължават издирването на оцелели след инцидента край бреговете на Сицилия

Малка е вероятността да има оцелели при потъването на яхтата край Сицилия

Британският посланик в Италия потвърди, че четирима британци са сред изчезналите след потъването на суперяхтата край Сицилия. Бреговата охрана коментира, че макар и издирването на изчезналите да продължава усилено, вероятността те да са оцелели е минимална. Британският предприемач Майк Линч е сред изчезналите при потъналата заради торнадо яхта..

публикувано на 20.08.24 в 17:40

Руското настъпление в Донецк продължава

Руското настъпление в Донецк продължава. Москва обяви, че е превзела ключовия град Ню Йорк в Източна Украйна. Стотици руски пожарникари в южната част на Ростовска област трети ден се борят с огромен пожар в петролна база, след като в неделя тя беше засегната от атака на украински дрон. А Върховната Рада гласува за забраната на свързаната с Русия..

публикувано на 20.08.24 в 17:38

Продължават проблемите с безводието в много населени места в страната

Продължават проблемите с липсата на вода в много населени места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Без вода днес са Шумен, Търговище и Велики Преслав заради присъединяване към новоизградения довеждащ водопровод от язовир "Тича". Водоподаването ще бъде възстановено утре. Очакваме водата утре..

публикувано на 20.08.24 в 17:28
Магазинче за сувенири в Русе

Нов магазин за сувенири в Русе предизвика естетичен спор

Лятото е времето за ваканция и пътуване, а за туристите най-важно е да си донесат нещо, което да им напомня за безгрижните дни. Какви сувенири обаче предлагат търговците? Защото преди седмица едно новооткрито магазинче в Русе предизвика полемика. Десетките клишета, които вървят редом до името на Русе, говорят само за едно - този град е..

публикувано на 20.08.24 в 17:14
Джевдет Чакъров преди заседанието в

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости. От ДПС заявиха, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна. Не е ясно дали на заседанието..

публикувано на 20.08.24 в 17:10