Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска изслушване на премиера и вътрешния министър за мерките срещу пожарите

Снимка: Ани Петрова

Парламентарната група "БСП за България" поиска изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев, служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, и служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов.

Документът е подписан от председателя на парламентарната група Борислав Гуцанов, заместник-председателя Иван Иванов и изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Те искат да се запознаят с предприетите действия по овладяването пожарите в страната, както и възможностите за  подпомагане на пострадалите. Предлага се изслушването да бъде включено в програмата за работа на Народното събрание като точка първа за сряда, 17 юли.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Танк Challenger 2 на учението Winter Camp в Естония, 10 февруари 2024 г.

Бившият командващ британската армия очаква война с Русия, ако Лондон не възстанови военните си запаси

Войната с Русия е неизбежна, освен ако Обединеното кралство не се запаси със смъртоносни оръжия, предупреди бившият командващ британската армия генерал сър Патрик Сандърс. Той допълни, че въоръжаването на Украйна е направило страната уязвима за отмъстителни атаки от Кремъл.  Патрик Сандърс, който напусна длъжността си през юни, заяви, че ако..

публикувано на 23.08.24 в 13:22

Радев и емирът на Катар обсъдиха енергетиката, иновациите и технологиите

Президентът Румен Радев e разговарял по телефона с емира на Катар. Двамата са обсъдили сътрудничеството между София и Доха в областта на енергетиката, иновациите и технологиите. В разговора президентът Румен Радев е оценил високо усилията на Катар за деескалация на конфликта в Близкия изток, за прекратяване на военните действия и намиране на..

публикувано на 23.08.24 в 13:16

Главчев отдаде почит пред паметта на жертвите на тоталитарните и авторитарните режими

Служебният премиер Димитър Главчев  е отдал почит пред паметта на жертвите на тоталитарните и авторитарните режими пред мемориала в градинката на Националния дворец на културата, като е запалил свещ в  храма "Всички български мъченици". Това става ясно от снимка и публикация във Фейсбук профила на правителството. Главчев отбелязва, че „днес е..

публикувано на 23.08.24 в 13:09
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс

Шефът на ЦРУ се срещна с премиера на Косово

Ръководителят на Централно разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс разговаря днес с премиера на Косово Албин Курти, съобщиха Радио Свободна Европа и косовското издание "Коха диторе". Ден по-рано Бърнс се срещна в Прищина с президента на Косово Вьоса Османи и ръководителя на Косовската разузнавателна агенция Петрит Айети. След срещите..

публикувано на 23.08.24 в 12:41

ООН: Около 90% от жителите на Ивицата Газа са разселени само през август

Около 90% от общо 2,1 милиона жители на Ивицата Газа са разселени след заповедите за евакуация, които Израел издаде 12 пъти само през август, предаде АП, като се позова на хуманитарен представител на ООН, който отговаря за палестинските територии. Това съобщи БТА. Според Международния спасителен комитет там върлува полиовирус, регистриран за пръв път..

публикувано на 23.08.24 в 12:37

Украйна потвърди унищожението на ферибот с вагони-цистерни в руското пристанище "Кавказ"

Военноморските сили на Украйна потвърдиха, че са унищожили ферибот, натоварен с вагони-цистерни, в руското пристанище "Кавказ" на Керченския пролив. Пожар избухна в руското пристанище "Кавказ" след украинска атака срещу ферибот 13 души от екипажа на ферибота са пострадали, като четирима от тях са в болница. Издирва се един човек...

публикувано на 23.08.24 в 12:28

Борисов: Важно е да бъдат решени проблемите с водоснабдяването в страната

В пряко включване по фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента е важно да бъдат решени проблемите на страната с водоснабдяването. В обсъждането на водните проблеми пред картата на България участваха и кметовете на Велико Търново и Свищов - Даниел Панов и Генчо Генчев, в чиито общини има селища с режим на водата.  "Сега понеже..

публикувано на 23.08.24 в 12:00