Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квалифициран електронен подпис може да се получи вече по куриер до адрес

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

От днес може да се получи Квалифициран електронен подпис по куриер до адрес. Услугата е без аналог у нас и в Европа и е възможна чрез Борика.

До момента беше задължително явяване в офис, а вече идентификацията може да стане онлайн. Става въпрос за подписа на хардуерен носител като клиентът получава флашката до посочен адрес.

Новата услуга става възможна благодарение на изцяло дистанционна уеб идентификация в няколко стъпки като се изисква валидиране на документи за самоличност.

Заплащането ще се извършва онлайн с банкова карта.

Квалифицираният електронен подпис е на пазара повече от 21 години, а национално проучване го определи като най-разпознаваемият бранд.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общините от Югозапада се обявиха в защита на проекта "Грижа в дома"

Сдружението на общините от Югозападна България се обяви срещу закриването на проекта "Грижа в дома", който на този етап е предвиден да бъде спрян от 14-ти януари следващата година. Това ще обрече ще затрудни ежедневието на десетки и стотици хора, които няма да могат да получават необходимата им грижа от социален асистент или помощник, изобщо..

публикувано на 12.10.24 в 19:37

Иран забрани внасянето на пейджъри и уоки-токи на борда на самолетите с граждански полети

Иранската служба по гражданско въздухоплаване на практика забрани внасянето на пейджъри и уоки-токи устройства на борда на самолетите, изпълняващи граждански полети. "Забранява се внасянето на каквито и да било комуникационни апарати, с изключение на телефони", съобщи иранската новинарска агенция ИСНА, като цитира говорителя на службата за..

публикувано на 12.10.24 в 19:23
Християн Мицкоски

Мицкоски: Включването на българите в конституцията на РСМ трябва да се обсъжда "стратегически и с визия"

Темата за включването на българите в конституцията на Северна Македония трябва да се обсъжда "стратегически и с визия", защото тази тема трябва да отвори и гарантира членство в Европейския съюз на Северна Македония въз основа на критериите от Копенхаген, заяви премиерът на страната Християн Мицкоски, предаде БТА. На пресконференция след..

публикувано на 12.10.24 в 19:14

Палестинските здравни власти съобщиха за десетки загинали при интензивните израелски атаки в Газа

Палестинските здравни власти, контролирани от "Хамас", съобщиха за десетки загинали при интензивните израелски атаки в Газа. Израелските военни предупредиха жителите на район в северната част на анклава да се евакуират. Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където също препоръча евакуация на жителите на 22 села. Палестинските..

публикувано на 12.10.24 в 17:58
Украински войник изстрелва дрон на фронтовата линия в Херсон

Русия и Украйна са се атакували взаимно с дронове тази нощ

Русия и Украйна са се атакували взаимно с дронове тази нощ. Руските власти твърдят, че при украински удари е загинал един човек в граничната област Белгород. Русия твърди, че е свалила 47 украински дрона тази нощ, а Украйна - че е неутрализирала 24 безпилотни летателни апарата, изстреляни от силите на Москва. Украинските военновъздушни сили..

публикувано на 12.10.24 в 17:31

Тиквеник с дължина 355 метра разрязаха в Севлиево за празника на тиквата

Тиквеник с дължина 355 метра разрязаха в Севлиево, където се провежда традиционният празник на тиквата. Днес е кулминацията на дните, посветени на този род плодови зеленчуци, отглеждан в полето. От печена тиква и рачел до мусака с тиква и други екзотични ястия бяха подредили кулинарите в изложението, превърнало се в запазена марка на..

публикувано на 12.10.24 в 17:21
Германският министър на отбраната Борис Писториус

Борис Писториус: Германия има нужда от значително по-голяма армия

Германският военен министър Борис Писториус заяви, че страната има нужда от значително по-голяма армия, за да отговори на съвременните предизвикателства. Писториус влезе в открита дискусия с финансовия министър Кристиан Линднер за отпускането на повече средства за Бундесвера. В рамките на няколко години германската армия ще трябва да осигури..

публикувано на 12.10.24 в 16:57