Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: ДПС настоява за председателски съвет заради огненото бедствие

Делян Пеевски
Снимка: БТА

ДПС настоява за председателски съвет заради огненото бедствие, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Той отправи и критики към поведението на президента, по думите му заминал отново извън държавата.

По думите му държавата е на място, но няма техника за гасене на пожари:

"Той пак е излетял! Съвет не свиква, по национална сигурност! Държавата гори!! Смятам, че е редно да има председателски съвет, където да поканим отговорните министри, да видим от какво има нужда държавата. Ако трябва, корекция на Бюджета - да се купят хеликоптери, да се отпуснат средства за районите за обезщетения. Видяхте, чудовищно е положението".

Президентът Румен Радев е сред участниците в четвъртата среща на Европейската политическа общност, домакин на която днес е Англия. 

По-късно днес председателят на Народното събрание Рая Назарян свика от 14:30 часа Председателски съвет за мерките срещу разразилите се пожари, действията на изпълнителната власт и възможностите за компенсация на пострадалите. 
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засилиха полицейското присъствие и пред "сараите на Ахмед Доган" в парк "Росенец"

За кратко в парк "Росенец", където са се събрали близо 15 привърженици на Ахмед Доган, пристигнаха жандармерия и десетина служители на Специализираните полицейски сили. Засиленото полицейско присъствие продължи близо 1 час. Привърженици на ДПС се опитаха да нахлуят в "сараите на Ахмед Доган" в "Бояна" Сега край лятното имение, в което..

публикувано на 30.08.24 в 17:49

Главчев: Областните управители да предложат краткосрочни мерки за безводието

Областните управители да предложат краткосрочни   спешни мерки за справяне с безводието, така че поне малко да се облекчи ситуацията в регионите с населени места на воден режим. Това поиска в рамките на работно съвещание с градоначалниците служебният премиер Димитър Главчев. Той подчерта, че "прехвърлянето на топката" между институциите не..

публикувано на 30.08.24 в 17:42

Германия извърши първата депортация на афганистанци в Кабул

Днес Германия извърши първата депортация на афганистанци в Кабул, откакто талибаните взеха властта през август 2021 г.  28 афганистанци излетяха от Лайпциг за Кабул с машина на "Катар Еъруейз". "Това са лица с афганистански паспорти, които са осъдени и които нямат право да останат в Германия. За тях има издадена заповед за..

публикувано на 30.08.24 в 17:22

КЕВР: Природният газ ще поскъпне с близо 2% до 61,91 лв./MWh през септември

Природният газ ще поскъпне с близо 2% през септември, като Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на синьото гориво за следващия месец от 61,91 лв. за мегаватчас (MWh). В първоначалното си заявление от 12 август "Булгаргаз" прогнозираше намаление на цената с около 2% до 59,54 лв./MWh. Според КЕВР, причината газът да..

публикувано на 30.08.24 в 17:04
 Кметството в село Габровница

ЦИК допусна ДПС в изборите за кмет на монтанското село Габровница и Омуртаг

Централната избирателна комисия допусна ДПС за изборите за кмет на село Габровница, община Монтана. Вотът е насрочен за 20 октомври.  Постъпилото заявление е подписано от представляващия партията Джевдет Ибрямов Чакъров, чрез Джейхан Хасанов Ибрямов, заведено под № 1 на 29 август тази година.  Наименованието на партията в бюлетината е..

публикувано на 30.08.24 в 16:52

ГЕРБ: Голяма част от предвидените 100 млн. лв. за инвестиционни проекти на община Варна ще бъдат загубени

Голяма част от предвидените за инвестиционни проекти на община Варна 100 милиона лева, отпуснати от правителството, ще бъдат загубени заради безпрецедентна некомпетентност на новата администрация на кмета Благомир Коцев. Това заявиха съветниците от ГЕРБ Иван Портних и Тодор Балабанов. Те посочиха, че всички готови проекти досега са от предишната..

публикувано на 30.08.24 в 16:47

НКЖИ разработва "екшън" план за подобряване на скоростта на влаковете в тесните участъци

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) ще разработи "екшън" план, за да подобри скоростта на влаковете в тесни участъци с 10-20 километра в час. Това стана ясно по време на дискусия в транспортното министерство, свързана с жп превозите. Новият министър на транспорта Красимира Стоянова настоя превозите да бъдат безопасни и да..

публикувано на 30.08.24 в 16:34