Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Стайков и Андрей Янкулов бяха изслушани в комисията за Нотариуса

Николай Стайков
Снимка: БГНЕС

Николай Стайков и Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд бяха изслушани днес във временната парламентарна комисия, която проверява дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса и бившия следовател Петьо Петров-Еврото.

Николай Стайков и Андрей Янкулов представиха справка на ГДБОП, свързана с хора около Мартин Божанов, която Антикорупционният фонд публикува преди повече от 2 месеца и заради която Софийската градска прокуратура започва разследване срещу групата на Нотариуса.

Според Николай Стайков във въпросната справка има данни за връзка на групата на Божанов с магистрати, служители на МВР и ДАНС:

"Вътре има конкретна информация от свидетели, включително за нерегламентирани връзки, общи пътувания, споменават се пари в брой, споменават се подаръци към магистрати, споменават се конкретни дела, по които е  имало нерегламентирана помощ и след това е имало подаръци, т.е. пари и суми в брой. Най-притеснителното за мен е, че в доклада има свидетелски показания за видеозаписи, очевидно с компрометиращо съдържание към магистрати може би и полицаи".

Депутатите ще изискат справката от ГДБОП, както и допълнителни материали от МВР и прокуратурата. Комисията не успя да реши кои ще бъдат следващите поканени за изслушване заради липса на кворум.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неизвестни хора са влезли с взлом в Генералното консулство на България в Дубай

Неизвестни хора са влезли с взлом в Генералното консулство на България в Дубай, Обединените арабски емирства. Инцидентът е станал в извънработно време, съобщават от Министерството на външните работи. Ведомството е било информирано незабавно за инцидента и е дало разрешение компетентните местни служби да извършат съответните следствени..

публикувано на 02.09.24 в 13:58

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор. При преследването няма пострадали, в колата е имало още един мъж. Работата по изясняване на случая продължава. Случаят е от ромския квартал "Изток" в града. През нощта е получен сигнал в областната дирекция, че непълнолетно момче, 15-годишен, управлява автомобил..

публикувано на 02.09.24 в 13:53

Симеон Дянков: По 4 – 5 млн. лв. на ден България плаща за покриване на външния дълг

Нужно беше да се вземе този дълг и поне още един път до края на годината България ще се вземе сериозен дълг. Това беше заложено в бюджета за взимане около 11 млрд. лв., а нищо не беше взето. Това каза бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю пред БНР. "Асен Василев не искаше да го взема дълга и го остави на служебното..

публикувано на 02.09.24 в 13:21
Мартин Димитров

Мартин Димитров: Всяко служебно правителство започва да се превръща в сериозен риск за държавата

Дойде ли служебно правителство, дефицитът започва да се изпуска от контрол , заяви пред БНР Мартин Димитров - депутат от ПП-ДБ. Според него в този смисъл всяко служебно правителство започва да се превръща в сериозен риск за държавата .  От "Да, България" предлагат да се подпише ново коалиционно споразумение, в което ясно да се определят..

публикувано на 02.09.24 в 13:20

В област Тесалия посрещат с протести Мицотакис заради неизплатени обезщетения за наводненията

Жителите на област Тесалия протестират срещу липсата на политика по възстановяване на района след наводненията миналата година.  Днес посрещат премиера на Гърция с протести. С блокада от трактори и затворени магазини посрещат в град Лариса премиера Кириакос Мицотакис, който днес е на посещение в района. Хората са недоволни от обещанията за..

публикувано на 02.09.24 в 13:18
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметове, излъчени от партията

Водещи кметове от ГЕРБ ще бъдат предложени за водачи на листи

Все още няма яснота как ЦИК ще реши проблема със започването на регистрацията на партиите за предстоящите предсрочни избори. Тя трябваше да започне тази сутрин, но стартът беше отложен заради противоречията между двете крила в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски. И двете групи се появиха пред ЦИК и пожелаха да се регистрират за вота...

публикувано на 02.09.24 в 13:13

През септември ще бъде пуснато движението под моста на булевард "България“ в София

През месец септември ще бъде пуснато движението под моста на булевард "България“, увери зам.-кметът на София Иван Василев. Междуведомствена работна група ще решава бъдещето на съоръжението, което сега ще бъде подпряно аварийно:  "Ясно е, че съоръжението е собственост на държавата, но когато държавата отсъства, Столична община е тук, грижи се за хората и..

публикувано на 02.09.24 в 12:58