Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джевдет Чакъров: Кабинетът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е буквално "изтърбушен"

Джевдет Чакъров
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров съобщи, че от централата на партията липсват документи. Той заедно с депутати и активисти от цялата страна, които заявиха лоялност към почетния председател на партията Ахмед Доган, влязоха в сградата на ДПС в София.

Липсата на документи и окаяното състояние на помещенията в партийната централа беше установено, след като входната врата беше принудително отворена в присъствието на адвокат и полиция. След оглед, единият от съпредседателите на партията Джевдет Чакъров обяви:

"Всичко е изнесено, всички кабинети са празни и най-важното - кабинетът на почетния председател Ахмед Доган е буквално "изтърбушен". Цялата документация, където досега се е съхранявала документация за история на партията, я няма никъде. Това е много притеснително".

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video


По-рано днес, в 11.00 часа, беше свикана среща на лоялните на почетния председател Ахмед Доган, депутати, областни председатели, ръководството на младежката организация, кметове и председатели на общинските съвети, за да обсъдят по-нататъшните си действия по заздравяване на партията и привеждане в изпълнение на поисканите от Доган оставки - на председателя Делян Пеевски и на още петима от ръководството на партията.

"Няма да допуснем подмяна", заяви час и половина по-късно председателят Джевдет Чакъров и заедно с отстранените от парламентарната група депутати, участници в срещата, поведе шествие до партийната централа. То премина в скандирания "ДПС" и "ДПС без Пеевски". Натъквайки се на затворените за ремонт врати, беше извикан ключар, който ги отвори.

В централата се провежда Председателски съвет, както беше обявено, на отстранените от парламентарната група депутати, на областните ръководители на младежката структура. Стените на централата остават облепени с плакати "ДПС Пеевски".

Все още няма яснота кога ще бъде свикан Централният съвет, за да бъде взето решение по поисканите от почетния председател оставки на председателя Делян Пеевски и още петима от ръководството. Очаква се да бъде свикан следващата седмица. Няма отговор и от тази част от ДПС, която е лоялна на другия председател Делян Пеевски.

За утре е свикана национална среща на младежката организация на ДПС. Тя ще се проведе в Бургас, научи БНР.


Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мощна буря над Рим, мълния удари Арката на Константин

Mощен  вятър, с изключителни пориви до 90 км/ч и пороен дъжд изненадаха Вечния град.  Върху историческия център са паднали над 80 мм дъжд на квадратен метър, колкото пада средно за цял есенен месец. Наводниха се и редица квартали и някои спирки на метрото,  улици станаха реки, изкоренени са дървета, мълния удари Арката на Константин. От Археологическият..

публикувано на 04.09.24 в 02:06

Елтън Джон се възстановява след тежка очна инфекция

Елтън Джон е с “ограничено зрение" след "тежка очна инфекция". Това става ясно от публикация на самия 77-годишен певец в Instagram.  Музикалната легенда разкри в Instagram, че през лятото е имал тежка очна инфекция, която за съжаление го е оставила само с ограничено зрение на едното око.  „Лекувам се, но това е изключително бавен процес и ще отнеме..

публикувано на 04.09.24 в 01:53

Силен трус разлюля Кипър

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер е регистрирано в Кипър, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът е на около 10 км дълбочина, на 18 км. югозападно от град Пафос. Към момента няма данни за нанесени щети.

публикувано на 04.09.24 в 01:10

Кипър и Гърция отчитат отлични резултати за фериботната връзка между двете страни

Днес завършва третият сезон на фериботната връзка Кипър - Гърция. В последния за това лято курс обслужващият я кораб ще пристигне тази сутрин в кипърския град Лимасол. Правителството в Никозия отчете като „огромен успех“ действието на морската линия, в резултат на което продължи договора за експлоатацията ѝ с още 3 години. Морската..

публикувано на 04.09.24 в 00:44

"Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България!" реши да даде мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на "Да, България!" в коалиция с "Продължаваме Промяната" и "Демократи за силна България", се посочва в прессъобщение до медиите след края на днешното заседание на..

публикувано на 03.09.24 в 22:16

Полша обяви нови военни договори на стойност 520 милиона долара

Полша обяви нови военни договори на стойност 520 милиона долара. Полският военен министър Владислав Кошиняк-Камиш заяви, че утре ще попиша огромен договор с  испанска група за система за наблюдение на летища. Министърът не предостави повече подробности. Той добави, че днес Полша е сключила три други договора, свързани с военната логистика и..

публикувано на 03.09.24 в 20:48

ЕК да пристъпи бързо към разработването на Европейска стратегия за управление на водите

Европейската комисия да пристъпи бързо към разработването на Европейска стратегия за управление на водите, която да отчита предизвикателствата от изменението на климата. За това призоваха в съвместното си изявление министрите на земеделието на 9-те средиземноморски страни-членки след завършилата днес тяхна среща в Кипър. Бъдещата европейска..

публикувано на 03.09.24 в 20:31