Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За денонощие: 214 пожара са загасени в страната

Снимки: МВР
Снимка: МВР

Общо 214 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Днес над 160 пожарникари, горски служители, военни и доброволци атакуват източния фронт на пожара в планината Славянка.

Нощта е преминала спокойно, няма разрастване на пожара.

В сила остава бедственото положение в общините Харманли и Тополовград, заради пожара в района на село Черепово в Сакар планина.

Няма опасност за населени места в района.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 25 тона нерегламентирани отпадъци седмично се изхвърлят във Велико Търново

Близо 25 тона нерегламентирани отпадъци, поставени около контейнерите за смет, събират на седмица работниците по чистотата във Велико Търново. За да ограничи нарушенията, общината планира да постави камери за видеонаблюдение около всички 463 точки за изхвърляне на отпадъци, на които са разположени контейнерите.   Всякакъв тип отпадъци се..

публикувано на 12.09.24 в 10:38

Кметът на Варна обяви частично бедствено положение за район "Приморски"

Във връзка с нанесени значителните вреди на пътната инфраструктура и имуществото, нанесени от проливните дъждове през последните 48 часа, кметът на Варна Благомир Коцев издаде заповед, с която обявява частично бедствено положение за район "Приморски", съобщават от общинския пресцентър. По този повод в 11:00 часа днес се свиква Общински щаб за..

публикувано на 12.09.24 в 10:27

Борисов не одобри идеята за отдалечен от партиите експертен премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неработеща идеята на ПП-ДБ за правителство, начело на което да стои максимално отдалечен от партиите и експертен премиер. "Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с..

публикувано на 12.09.24 в 10:08

Законопроектът за насърчаване на доброволчеството отпадна от програмата на НС

Депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, един от ДПС и 22 независими гласуваха от програмата на Народното събрание да отпадне законопроектът за насърчаване на доброволчеството, внесен от БСП. Искането беше направено от  Калина Константинова от ПП-ДБ с аргумента, че са внесли свой законопроект. Тя  призова всички законодателни инициативи да бъдат обсъждани..

публикувано на 12.09.24 в 09:57
Пожар на о-в Крит.

Гърция: Пожар на о-в Крит, наводнение на Родос

Пожари и наводнения в Гърция. Мащабният пожар на остров Крит,който се запали в близост до хотели и наложи евакуацията на туристи, също е поставен под контрол. Спасиха и манастирите в Атон от бушуващия там пожар. През цялата нощ пожарникари се бореха с огнената стихия на Атон, която заплашваше да достигне до манастири. По въздух се включиха..

публикувано на 12.09.24 в 09:42
Д-р Сийка Кацарова - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и председателят на Българската хотелска асоциация Веселин Данев подписаха меморандум за сътрудничество

Здравните осигуровки да се ползват в СПА курортите с цел превенция на здравето

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм съвместно с Министерството на туризма работят по проект за превенция и включване на България в общоевропейската политика за здраве. Това стана ясно в рамките на Единадесетия годишен конгрес на организацията от думите на неговия председател д-р Сийка Кацарова. Бургас е домакин на 11-ия годишен..

публикувано на 12.09.24 в 09:37

Стачка на белгийското летище Шарлероа

Днес е обявена 24-часова стачка на летище Шарлероа в Белгия. Това е летището в близост до Брюксел, на което кацат и нискобюджетните компании, летящи от София. "Всички полети, заминаващи и пристигащи на летище Шарлероа, са отменени", съобщи директорът по комуникациите на летище Шарлероа Натали Пиерард, съобщава белгийският вестник "Льо..

публикувано на 12.09.24 в 09:34