Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камала Харис е увеличила преднината си пред Доналд Тръмп, показва проучване

Камала Харис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатката на демократите Камала Харис води с 42% пред републиканеца Доналд Тръмп, който събира 37% подкрепа в надпреварата за президентските избори в САЩ на 5 ноември. Това сочат данни от проучване на „Ипсос“, цитирано от Ройтерс.

Допитването установи, че Харис е увеличила преднината си от юли, когато водеше с 37% срещу 34% за Тръмп.

Камала Харис и Доналд Тръмп са приели и двамата да участват в предизборен дебат по телевизия Ей Би Си. Това съобщиха от медията. Диспутът ще е на 10 септември.

По-рано Тръмп предложи три дати - 4, 10 и 25 септември за дебати по три различни медии, едната от които именно Ей Би Си.

По публикацията работи: Савина Спасова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юта Урпилайнен

Еврокомисарят за международните партньорства е на посещение в България

Европейският комисар за международните партньорства Юта Урпилайнен ще бъде на работно посещение в България. Очаква се тя да се срещне с министъра на външните работи Иван Кондов  и с представители на бизнеса, неправителствения сектор и младежки организации. Сред темите са геополитическата ситуация и участието на България в изпълнението на..

публикувано на 10.09.24 в 07:26

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като..

публикувано на 10.09.24 в 07:18

Планова профилактика на предавател

На 10 септември от 9 до 17 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателя на ултракъси вълни ТРЪН 4 на честота  97.6  MHz, излъчващ програма "Хоризонт". Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 10.09.24 в 06:00

Кипър ще бъде сред европейските държави с най-тежко въздействие на климатичните промени, твърдят учени

Кипър ще бъде сред европейските държави с най-тежко въздействие на климатичните промени върху уязвимите домакинства, алармира научен доклад, представен от Кипърския институт. Икономическите и социални политики за справяне с климатичната криза са в центъра на голяма международна конференция, която ще се проведе в Кипър от 26 до 28 септември.  С..

публикувано на 10.09.24 в 04:30

Във Великобритания близо 1800 престъпници ще бъдат пуснати на свобода предсрочно днес

Във Великобритания 1750 престъпници днес ще бъдат пуснати на свобода по-рано, съгласно спешния план на Министерството на правосъдието за облекчаване на кризата с пренаселеността на затворите. Миналата седмица броят на обитателите на затворите достигна рекордно ниво от над 88 500 души. Това означава, че почти всички от тях са пълни...

публикувано на 10.09.24 в 04:16
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Антъни Блинкън пристигна на посещение в Лондон

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна късно снощи в Лондон, което бележи началото на седмица на интензивна дипломация с новото правителство на Обединеното кралство, засягаща най-вече Украйна и Близкия изток.  Визитата на Блинкън идва преди посещението във Вашингтон в петък на британския премиер Киър Стармър, което ще бъде втората..

публикувано на 10.09.24 в 03:55
Джеймс Ърл Джоунс

На 93 години почина Джеймс Ърл Джоунс

На 93-годишна възраст е починал актьорът Джеймс Ърл Джоунс, предадоха световните агенции. Агентът му Бари Макферсън, цитиран от Асошиейтед прес, е потвърдил, че Джоунс е починал в понеделник сутринта в дома си в района на долината Хъдсън в Ню Йорк. Причината за смъртта му не се посочва.  Джеймс Ърл Джоунс придобива най-голяма известност с..

публикувано на 10.09.24 в 03:37