Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Гвоздейков не е получавал предложение за участие в новото служебно правителство

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на заседанието на ресорната парламентарна комисия - 30 ноември 2023 г.
Снимка: БТА

Служебният министър на транспорта и съобщенията от кабинета "Главчев" Георги Гвоздейков не е получавал предложение  за участие в новото служебно правителство с кандидат за премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

Ако бъде  поканен, той ще иска да се запознае с целите и приоритетите за управление и след това ще реши.

Георги Гвоздейков заяви това през журналисти в Пловдив, където откри нова хеликоптерна площадка към Университетската болница "Свети Георги".

"Всеки, който е на министерски пост, трябва ясно да осъзнава, че всеки работен ден е последен или предпоследен. Така че аз съм, как да кажа, достатъчно способен, за да работя и да изкарвам своите възнаграждения на друго място. Ако получа покана от кандидата за министър-председател, бих го изслушал. Бих изслушал целите и приоритетите и тогава бих помислил. Но към този етап аз покана нямам. Правомощията си в ръцете на кандидата за министър председател".


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новата книга "С аромат на печени чушки" ни връща към детството и корените

"С аромат на печени чушки" е новата трета книга на журналиста и писател Ива Димитрова. Пред БНР тя сподели, че това е книга за спомените от детството и за рода, който не трябва да забравяме. "А ако сме се отдалечили, бързайки да завоюваме всичко, което искаме в живота си, в някакъв момент трябва да се върнем към корените си , защото това,..

публикувано на 24.10.24 в 10:15

ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС

Не беше издигнат кандидат за председател на Върховния административен съд на днешното първо от четири заседания на Висшия съдебен съвет.  На тези заседания могат да се внасят номинации за наследник на сегашния председател Георги Чолаков. Следващата възможност е след седмица.  Предложения могат да се правят до 14 ноември. Според..

публикувано на 24.10.24 в 10:05
Храм

Молебен за децата с увреждания в храм "Успение Богородично" в Кюстендил

Молебен за децата с увреждания ще бъде отслужен в централния храм "Успение Богородично" в Кюстендил, съобщават от Архиерейското наместничество в града. На 24 октомври Православната църква отбелязва празника Св. Богородица "Всех скорбящих радост". В този ден Светият Синод на Българската православна църква е определил в православните храмове..

публикувано на 24.10.24 в 09:57
Дом на хумора и сатирата в Габрово

4 мащабни изложби представя Домът на хумора и сатирата в Габрово

Четири мащабни изложби карикатура представя на публиката днес Домът на хумора и сатирата в Габрово. Творбите на проф. Анри Кулев и селекции от 49-тата Национална изложба на карикатурата ще останат до края на февруари догодина. Откриването е предвидено за 17:30 часа, когато най-напред пред публиката ще бъде представена самостоятелната изложба..

публикувано на 24.10.24 в 09:49
Владимир Пенев

Актьорът Владимир Пенев празнува рожден ден на сцената на Народния театър

Актьорът Владимир Пенев ще отпразнува своя 66-и рожден ден днес с юбилейното 50-о представление на постановката "Великденско вино". Спектакълът се играе на камерната сцена на Народния театър, а Пенев се превъплъщава в ролята на поп Кръстьо. За постановката по едноименната пиеса на Константин Илиев режисирана от Явор Гърдев Владимир Пенев..

публикувано на 24.10.24 в 09:47
Ивен Лалова в Лондон

Ивет Лалова: На българския спорт му липсва модернизация

Славната българска лекоатлетка Ивет Лалова-Колио взе участие като лектор в проведения съвсем наскоро форум в Лондон "Кариера и живот – защо в България“, организиран от платформата "България те иска", чиято цел е привличане обратно в Родината на успели в чужбина българи. "Посветила съм живота си в преследване на високи постижения, вярвам, че..

публикувано на 24.10.24 в 09:45

Петя Пампорова: Всяко дете има шанс да бъде осиновено

От началото на годината 38 деца са осиновени в България, а 3 от семейства в чужбина с помощта на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Смолян. Това обяви в интервю за БНР директорът ѝ Петя Пампорова. По думите ѝ бройката е по-висока в сравнение с 2022 и 2023 г. Две биологични братчета и сестриче и две двойки близнаци са сред..

публикувано на 24.10.24 в 09:45