Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП разби престъпна група за търговия с незаконни огнестрелни оръжия и боеприпаси

4
Снимка: Пресцентър на МВР

Шестима участници в схемата са задържани при предприета от ГДБОП специализирана полицейска операция срещу организирана престъпна група, занимавала се с преработка, ремонт, съхранение, търговия и транспортиране на оръжия, боеприпаси и взривни вещества, без да има право и разрешение за това, съобщават от МВР.

Акцията е реализирана на територията на областите Русе, Силистра и София на 7 август. Претърсени са шест адреса, от които са иззети автомат "Калашников", четири пистолета, над 1200 боеприпаса от различен калибър и нерегистрирана колекция стари оръжия, наркотично вещество, наподобяващо марихуана. 

Материалите са докладвани на Софийската градска прокуратурата. Образувано е досъдебно производство. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката им за неотклонение е удължена за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава, посочват още от МВР.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Тодор Кантарджиев: България вече е свободна от морбили страна

" България вече е свободна от морбили страна. България е страна, в която няма вътрешно разпространяване на инфекцията морбили. Повече от 21 дни от последния случай нямаме регистрирани нови случаи на морбили и сме една от много малкото държави в Европа, където няма вътрешно разпространение на морбили". Хубавата новина съобщи пред БНР проф...

публикувано на 10.09.24 в 09:17
Юлиян Петров

Юлиян Петров: Учителят стана момче за всичко. Младите не остават в училище

Правилата в училище са много условни – за учениците и родителите, а са задължителни само за учителите. Всяка забрана в училище е малко условна . Много често съществуващите инструменти не се прилагат , защото има достатъчно препъникамъни. Това мнение изрази пред БНР Юлиян Петров, председател на  синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"...

публикувано на 10.09.24 в 08:25
Пострадала при украинска атака сграда в Москва.

Украинска атака с дронове срещу Москва

Украйна изстреля дронове срещу Москва и други руски региони. Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов съобщи, че загинала жена, а още един човек е бил ранен при атака на украински дрон срещу Москва. Руската противовъздушна отбрана е унищожила 14 украински безпилотни самолета, насочени към няколко района на Москва и град Подолск, на..

публикувано на 10.09.24 в 08:24

Христо Панчугов: Битката в ДПС няма да приключи нито с решението на ВАС, нито с това на ЦИК

"За добро или за лошо изборите катализираха процеси в ДПС, които със сигурност ще оставят партията в много по-лошо състояние отколкото сме свикнали да я виждаме ". Това заяви пред БНР политологът Христо Панчугов. "Очевидно заради този катализатор съдът ще се принуди много по-рано, иначе вероятно би отнело много повече време, да се..

публикувано на 10.09.24 в 08:18
Антъни Албанезе

Австралия планира забрана за ползване на социалните мрежи от деца

Австралия обяви, че планира тази година да въведе закон, който да забрани на децата да използват социални мрежи, като се позовава на рисковете, които това може да създаде за физическото и психическото здраве, предаде Ройтерс. Премиерът Антъни Албанезе заяви, че лявоцентристкото му правителство ще започне проверка на възрастта през..

публикувано на 10.09.24 в 07:56
Египетски танкове край граничния пункт с Газа Рафах, 9 септември 2024 г.

Десетки жертви на израелски удар в Хан Юнис

Най-малко 40 палестинци са били убити при израелски удар по палатков лагер в Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщиха медици, цитирани от Ройтерс. По думите им палатковият лагер се намира в района на Ал Мауаси, обявен за хуманитарна зона, където има разселени палестинци. АФП цитира представител на гражданска защита, според когото при удара..

публикувано на 10.09.24 в 07:45

Оранжев и жълт код за дъжд в Западна България

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. За областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София, Ловеч, Пловдив и Кърджали кодът е жълт. Според прогнозата на НИМХ значителни по количество ще са валежите в Западна..

публикувано на 10.09.24 в 07:37