Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СФСМВР: С избора на служебен вътрешен министър трябва да се осигури спокойствие и устойчивост

Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати.

"Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да се запознае с процесите и динамиката в отношенията между министрите на вътрешните работи и СФСМВР и вярваме, че ще подходи отговорно, като с избора си  осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати - такива, каквито обществото очаква от нас", се казва в съобщението от СФСМВР, цитирано от БТА.

От синдиката изразяват надежда тя да подходи обективно и рационално към избора и назначаването на служебен вътрешен министър.

Синдикалната организация отбелязва, че се увеличават опитите за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея професионалисти. Също така посочват, че "внушенията" за манипулиране на изборите от 9 юни и "критиките" към пожарникарите, както и "неоснователното сатанизиране на МВР от политическите представители" се приемат като индиректно обвинение и обида към всички 50 хил. души, работещи в МВР.

"Ако има доказателства за манипулиране на изборите от служители в системата, то тази информация трябва да бъде представена не на медиите и широката общественост, а на прокуратурата", заявяват от СФСМВР.

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. Очаква се още днес кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да започне разговори за състава на служебен кабинет. Президентът ѝ даде срок до 19 август да представи проект на кабинет.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проект на извънсъдебно споразумение: "Шейново" да плати 70 000 лв. на едно от семействата с разменените бебета

Столичната АГ болница "Шейново" ще плати 70 хиляди лева на едно от семействата на разменените преди две години бебета - това предвижда проект на извънсъдебно споразумение между двете страни, научи "Хоризонт". Инициативата за споразумението е на пострадалото семейство, а съгласие за сключването му трябва да бъде гласувано от Столичния общински..

публикувано на 10.09.24 в 12:25

Кюстендилци: Такса смет да се определя според реалните ползватели на имота

Кюстендилци имаха възможност чрез анкета на общината да кажат и предложат как да се определя такса смет от 1 януари догодина. Общините трябва да преминат към нова методика и основа за определяне на такса смета от следващата година. Наредбата дава избор между 3 варианта – да се определя според броя членове на домакинството и ползващите даден..

публикувано на 10.09.24 в 12:19
Украински военни, 15 февруари 2024 г.

Русия съобщи за свалянето на над 140 украински дрона

144 украински безпилотни летателни апарата са били унищожени или прехванати тази нощ над девет региона на Руската федерация. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи ударите като "незаконна терористична акция". Руската противовъздушна отбрана е унищожила над 20 украински безпилотни самолета около Москва...

публикувано на 10.09.24 в 12:11

ЦИК все още не се е произнесла за самостоятелната регистрация на ДПС-Доган

Очаква се Централната избирателна комисия да разгледа документите, подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган  за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври. ЦИК трябва да се произнесе и по регистрацията на БСП за самостоятелно участие, за което внесоха документи пълномощници на бившата  председателка на социалистите Корнелия Нинова...

публикувано на 10.09.24 в 12:07
Представителите ГЕРБ Теменужка Петкова и Николай Нанков дадоха извънреден брифинг, 10 септември 2024 г.

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси

ГЕРБ-СДС ще се регистрират утре в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните избори на 27 октомври. ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. Това обяви пред журналисти депутатът..

публикувано на 10.09.24 в 11:39
Емил Минчев

Емил Минчев: "Франкенщайн" е сблъсъкът между твореца и неговото творение

Писателят Емил Минчев наскоро преведе класиката на Мери Шели "Франкенщайн".  Логично продължение на преводите му, тъй като преди време преведе още две от най-популярните готически романи като "Баскервилското куче" на Артър Конън Дойл и "Странния случай с доктор Джекил и Господин Хайд" на Робърт Луис Стивънсън. Освен това, наскоро Емил издаде и най-новата..

публикувано на 10.09.24 в 11:31
Габриела Руменова, създател на платформата

Габриела Руменова: Трябва да се подновят делата, ако не се постигне спогодба с телекомите

КЗП със заповед прави опити да се защитят интересите на потребителите в договорните отношения с трите телекома. Но дали е напипан най-верният път , попита Габриела Руменова, създател на платформата Ние потребителите. В интервю пред БНР Руменова смята, че започнатото от КЗП трябва да завърши с категорична яснота относно неустойките, защото и..

публикувано на 10.09.24 в 11:22