Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертва и няколко ранени при руски удар по Краматорск

Снимка: БГНЕС, архив

Един цивилен бе убит, а няколко - ранени при руски удар по украинския град Краматорск в Донецка област. Това съобщи в Telegram областният управител Вадим Филашкин.

"Тази сутрин руснаците удариха обект от критичната инфраструктура в града с ракета", добави Филашкин, цитиран от БТА.  

По думите му съоръжението е сериозно пострадало.

Източноукраинските региони са под постоянен руски обстрел, отбелязва Ройтерс. Вчера 14 души загинаха и 43 бяха ранени при ракетен удар по супермаркет в град Константиновка, също в Донецка област.

При артилерийски огън, открит по частно жилище в североизточната Харковкса област, загинаха двама и бе ранен един човек, каза полицията, цитирана от Ройтерс.

Русия пък съобщи за един убит цивилен при нападение с украински дрон по руския град Липецк, на около 300 км от границата с Украйна. Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов каза, че руските сили за противовъздушна отбрана са прехванали 19 украински дрона през нощта.

Министерството на отбраната съобщи за 32 свалени дрона - 26 в Курска област и 6 в Ярославска облст.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 3% от БВП годишно, за да преминат страните към зелена икономика, сочи изследване

До 3% от брутния си вътрешен продукт трябва да инвестират страните годишно, за да преминат към зелена икономика и да постигнат целите за изменение на климата до 2050 г., показват обявените икономически прогнози на изследователски екип от Университета на Кипър.  Експертите отбелязват, че в момента има силни социални и политически реакции срещу тежестта на..

публикувано на 24.10.24 в 17:27

Страните от ЕС одобриха пакет за финансова помощ за Украйна

Страните членки одобриха пакет за финансова помощ за Украйна, включително заем за извънредна макрофинансова помощ, до 35 млрд. евро. Одобрен беше и Механизъм за сътрудничество по заемите, който ще подкрепи Украйна в изплащането на заеми до 45 млрд. евро, осигурени от ЕС и партньорите от Г-7. Пакетът за финансова помощ покрива спешните..

публикувано на 24.10.24 в 17:12
Снимката е илюстративна, архив.

Обучение по организацията и провеждането на изборите за членовете на СИК в Кюстендилско

2 222 са членовете на СИК в Кюстендилско и те преминават обучение по организацията и провеждането на изборите, съобщиха от РИК. В Кюстендил срещата е тази вечер в залата на общинския театър с участието на над 900 членове на комисии. Също тази вечер обучение ще има и в Сапарева баня.  В останалите седем общини на територията на областта..

публикувано на 24.10.24 в 17:01
Петер Стано - говорител на Европейската служба за външна дейност.

Петер Стано: Санкциите на ЕС срещу Русия са законни и правнообвързващи

"Не виждаме себе си като адресат за замразяване на санкциите" - така говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано отговори на въпрос за тази част от декларацията в Казан на срещата на БРИКС, в която се казва, че "незаконните санкции и други едностранни нелегитимни мерки влияят отрицателно върху световната икономика,..

публикувано на 24.10.24 в 16:54

В Кюстендил премахват информационни табели, за които не е платена такса

Започва премахването на информационно-указателните табели в Кюстендил, които са с неплатена такса и са поставени без разрешително, обявиха от Общината. Дава се срок до 15 ноември ползвателите на такива табели или кандидатстващи за поставяне на нови да извадят разрешително и да платят такса. Оказва се, че само за една табела в целия град..

публикувано на 24.10.24 в 16:45

В Монтана почетоха 95-ата годишнина от рождението на Йордан Радичков

В Монтана почетоха 95-ата годишнина от рождението на писателя Йордан Радичков. Пред бюст-паметника му в центъра на града наградиха четящите деца на Монтана . С цветя и венци е отрупан паметникът на Йордан Радичков в градинката на централния площад "Жеравица" в Монтана.  Рано тази сутрин първи пред своя патрон се поклониха ученици и..

публикувано на 24.10.24 в 16:45
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Блинкън обяви още 135 млн. долара помощ за палестинците

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви днес още 135 млн. долара помощ за палестинците и заяви, че е изключително важно помощта да влезе в Газа, предаде "Асошиейтед прес". Блинкън каза това в Катар, където пристигна по-рано днес в рамките на 11-ото си посещение в региона от началото на войната в Ивицата Газа. САЩ оказват натиск..

публикувано на 24.10.24 в 16:34