Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природолюбители събраха десетки чували с отпадъци в Пирин

Инициативата "Промени картинката" събра десетки чували с отпадъци в Пирин планина. Събитието се проведе в рамките на Международния Банско джаз фестивал. 

Десетки любители на природата почистиха района около основния път за ски зоната и хижите , както и покрай река Глазне, където е основния туристопоток.

Колегите от "Външни предавания" на БНР Тони Дангъров, Ивайло Младенов, Диян Генчев и Мартин Николов, бяха част от инициативата за по-чиста природа и градска среда. Два дни преди това те успяха да се изкачат и на пиринския първенец връх "Вихрен".


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мариан Маринов, НСС: Концепцията на Сарафов е революционна, смела и ангажираща

"В момента не виждам политически натиск. Откакто господин Сарафов пое функцията на и.д. главен прокурор, работим спокойно, не усещаме напрежение".  Това заяви пред БНР Мариан Маринов, следовател и и.д. говорител на Националната следствена служба. В специално издаден документ , качен на секцията "Избор за главен прокурор" на сайта на..

публикувано на 24.10.24 в 18:40
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пристига на срещата на върха на БРИКС в Казан, Русия, 24 октомври 2024 г.

На срещата на върха на БРИКС генералният секретар на ООН призова за мир в Украйна, Газа, Ливан и Судан

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова за мир в Украйна, Газа, Ливан и Судан в изказването си пред участниците в срещата на върха на БРИКС в Казан, чийто домакин е руският президент Владимир Путин. От своя страна Путин предупреди, че Близкият изток е на ръба на пълномащабна война. Лидери на страни от БРИКС призоваха за деескалация в..

публикувано на 24.10.24 в 18:21
Доц. Пламен Ненов

Доц. Пламен Ненов: Има силно забавяне на ръста на БВП заради демографията

От 2010 г. насам има силно забавяне на ръста на БВП заради демографията . Това каза пред БНР доц. Пламен Ненов , секретар на Съвета за икономически анализи (СИА) към Министерския съвет, относно данни от последния доклад, който е  на тема " Демографски предизвикателства пред българската икономика ", който ще бъде представен на 25-и октомври,..

публикувано на 24.10.24 в 18:19
ържавният секретар на САЩ Антъни Блинкън (вляво) се срещна с катарския премиер шейх Мохамед бин Абдулрахман в Доха - 24 октомври 2024

Американски и израелски преговарящи ще се съберат в Доха през следващите дни

Американски и израелски преговарящи ще се съберат в Доха през следващите дни, за да се опитат да подновят преговорите за споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници в Газа. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкън в Доха, спирка в 11-апреговори,та му близкоизточна обиколка. Вашингтон се надява, че след смъртта на..

публикувано на 24.10.24 в 18:00
Френският президент Еманюел Макрон (в средата) по време на международната конференция за Ливан - Париж, 24 октомври 2024

Около 1 млрд. долара помощ за Ливан бяха обещани на международна конференция в Париж

Около 1 милиард долара помощ за Ливан бяха обещани на международна конференция в Париж с участието на 70 държави и 15 международни организации. Събраните средства ще подпомогнат разселените мирни граждани заради конфликта. Участниците призоваха за незабавното прекратяване на напрежението. Повече от един милиард долара за подпомагане на Ливан са обещани..

публикувано на 24.10.24 в 17:52
Български граждани гласуват в град Чорлу, Турция, архив.

МВнР: 719 избирателни секции в 57 държави за гласуване на българските граждани зад граница

Българските граждани зад граница ще могат да гласуват в общо 719 избирателни секции в 57 държави, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи (МВнР). Външното министерство успешно подготви и транспортира изборните книжа, материали и машини за гласуване до всички избирателни секции извън страната. Най-много секции ще бъдат разкрити в..

публикувано на 24.10.24 в 17:50

Идентифицирани са двамата извършители на атентата в Анкара

Идентифицирана е самоличността на двамата извършители на вчерашния терористичен акт в Анкара, обяви турският министър на вътрешните работи Али Йерликая. Те са членове на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), написа той в социалната мрежа "Екс". Петима души загинаха, а 22-ма бяха ранени при нападение вчера срещу производителя на военна техника..

публикувано на 24.10.24 в 17:38