Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бронзовият" Божидар Андреев ще се жени

Снимка: БГНЕС

Нека мине сватбата и тогава ще мисля дали да продължа с вдигането на тежестите. Това обяви бронзовият медалист от кат. 73 кг. от Олимпийските игри в Париж Божидар Андреев при завръщането си в София преди минути, информира БГНЕС. Веднага след състезанието във френската столица щангистът обяви, че смята да прекрати кариерата си.

"Засега ще си отпочина. Да мине сватбата, след това ще помисля, ще го обсъдя с жена ми, с близките ми и ще реша какво да правя", каза Андреев пред медиите на Летище София. Той ще сключи брак по-късно този месец.

На въпрос на БГНЕС той отговори, че е можел да се справи и с по-голяма тежест, която евентуално би му помогнала за по-предно класиране, но се е съобразил изцяло с треньорската тактика. "Всичко беше измерено до последния килограм. Можех и още повече да направя. Не беше максимумът, но целта беше медал. Неслучайно направих шест успешни опита. Благодаря на треньорите ми, на всички, които са ме подкрепяли и са били до мен. Постижението, което направих, е благодарение и на моя, и на техния труд", коментира 27-годишният Андреев.

"Чувствам се щастлив, радвам се, че годеницата ми дойде да ме посрещне, а още по-доволен съм, че си спазих обещанието и съм зарадвал България", продължи Божидар.

"Доста голяма тежест ми падна, след като спечелих медала. Сега доста по-лесно се диша. Годеницата ми бе един от първите хора, с които се чухме. Говорих още с майки ми, семейството ми", разкри щангистът.

Приятелката му Любка Николова пък разкри, че почти не го е виждала от три месеца: "Идваше за по няколко часа, за ден максимум и това е. Сега ще си наваксаме."

"Казах на Иван Димов да продължава напред, има още много състезания, в категория 66 кг и нагоре ще му е по-добре. Зарадвах се на Карлос Насар, колега ми е. Пожелавам му да продължава да следва мечтите си", похвали съотборниците си Андреев.

На финала той каза няколко думи и за личния си треньор Пламен Братойчев: "От шести клас съм с него, живял съм у тях, помагал ми е много. Той ми е бил много повече от треньор, приемам го като баща". 


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Иванов - президент на БФС

Георги Иванов: Глобите, които наложи ДК, не са рекет

„Глобите за  общо 16 600 лева, които наложи Дисциплинарната комисия на  Българският футболен съюз на Левски и на  ЦСКА след дербито миналата седмица, не са рекет. Правилата са за всички и трябва да се спазват“, това коментира във Велико Търново президентът на БФС Георги Иванов. В старата столица той откри тренировъчно игрище, за което БФС през..

публикувано на 24.10.24 в 14:38
Бианка Кук

150 таекуондисти от 6 държави със заявка за тренировъчния лагер на звездата Бианка Кук

Над 150 състезатели от 6 държави - България, Великобритания, Германия, Швеция, Румъния и Гърция са подали заявка за участие в лагера с трикратната световна шампионка по олимпийско таекуондо Бианка Кук. Кампът, който ще се проведе от 8 до 10 ноември в залата по хандбал в Националната спортна академия „Васил Левски“, се организира от таекуондо клуб..

публикувано на 24.10.24 в 14:16

Славия - Локомотив (София) пряко по "Хоризонт"

Отборът на Славия приема Локомотив (София) в столичното дерби от 13-ия кръг на Първа футболна лига. Главен съдия ще бъде Владимир Вълков. Мачът ще се проведе на стадион Александър Шаламанов в столицата от 15 часа и  ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР.

публикувано на 24.10.24 в 08:26
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Лудогорец е подготвен и ще търси победата срещу Андерлехт

Лудогорец е подготвен и иска да спечели срещу Андерлехт в срещата от футболния турнир Лига Европа в Белгия, заяви старши треньорът Игор Йовичевич на пресконференцията преди мача.  Той добави, че мачът ще бъде тежък и че на разградчани ще им липсва халфът Якуб Пьотровски.  "Имахме малко време да се подготвим за този мач, но изгледахме много видеа,..

публикувано на 24.10.24 в 06:25
Рафиня отбеляза хеттрик за Барселона

Барселона разгроми Байерн (Мюнхен) с хеттрик на Рафиня

Нападателят Рафиня отбеляза хеттрик, а испанският футболен клуб Барселона влезе в топ 10 на Шампионската лига след изразителна победа с 4:1 като домакин срещу германския Байерн Мюнхен. Каталунците са именно десети в класирането, след като загубиха първия си мач срещу Монако с 1:2, но след това разгромиха с 5:0 швейцарския Йънг Бойс.  Барса е..

публикувано на 24.10.24 в 00:20
Новак Джокович

Джокович се извини на феновете, че няма да играе в Париж

Сръбският тенисист Новак Джокович потвърди чрез своя профил в Инстаграм, че се оттегля от турнира от сериите "Мастърс" в Париж.  "За съжаление, няма да играя в Париж тази година. Извинявам се на тези, които се надяваха да ме видят там. Имам много спомени, свързани с този турнир със седемте ми титли и се надявам да се върна следващата..

публикувано на 23.10.24 в 22:11
Аамод Килде ще пропусне целия сезон в алпийските ски

Аамод Килде ще пропусне целия сезон в алпийските ски

Норвежката звезда Александър Аамод Килде ще пропусне сезона в световната купа по ски-алпийски дисциплини и световното първенство в началото на следващата година в Заалбах, съобщава агенция ДПА. Той претърпя операция в рамото след тежко падане във Венген, Швейцария, през месец януари и е получил инфекция през юли, което е довело до допълнителни..

публикувано на 23.10.24 в 22:08