Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германската полиция смята, че българка, която е в неизвестност от 1 август, е била убита

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската полиция съобщи, че има доказателства за смъртта на 33-годишната българска гражданка Катина Кирилова, която е в неизвестност от 1 август- Според полицията в Бамберг тя е била убита.

Въпреки че тялото на българката не е открито, властите са задържали мъж по подозрение в съпричастност към деянието. Става въпрос за Джоузеф Георг Хеймрат, на 73-години. При задържането му полицията и прокуратурата в Бамберг потвърдиха, че разследват случая като убийство.

"73-годишен мъж от окръг Форххайм е заподозрян в убийството на Катина Кирилова, полицията издаде заповед за задържането му в четвъртък сутринта", се казва в съобщението.

От съобщението на полицията става ясно, че изчезналата жена и заподозреният са се срещнали преди няколко седмици в квартала на червените фенери в Хаджрат, след което жената е "прекратила всякакъв контакт с близките си".

Жената е с татуировка на червено сърце на предната част на врата си и по цялата дясна ръка.

При издирването на жената са използвани и кучета. В момента екип от над 30 следователи и полицаи издирват тялото ѝ. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валтер Розенкранц е новият председател на австрийския парламент

Австрийският парламент избра депутат от Партията на свободата за свой председател

Австрийският парламент избра крайнодесния политик Валтер Розенкранц за свой председател. На първото заседание на националния съвет след парламентарните избори в края на септември представителят на крайнодясната Партия на свободата събра 100 от гласовете на 183-мата депутати. Във вторник австрийският президент Александър ван дер Белен отказа да връчи..

публикувано на 24.10.24 в 18:56

МОН: Тестът по природни науки за деветокласниците, които са се явили повторно, е преминал успешно

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви, че е преминал успешно тестът по природни науки на електронни устройства за ученици от 9-и клас, които са пожелали да го държат отново, защото са срещнали технически затруднения при първата възможност на 15 октомври. Над 61 хил. деветокласници в цялата страна се явяват на изпит по природни науки..

публикувано на 24.10.24 в 18:54

Мариан Маринов, НСС: Концепцията на Сарафов е революционна, смела и ангажираща

"В момента не виждам политически натиск. Откакто господин Сарафов пое функцията на и.д. главен прокурор, работим спокойно, не усещаме напрежение".  Това заяви пред БНР Мариан Маринов, следовател и и.д. говорител на Националната следствена служба. В специално издаден документ , качен на секцията "Избор за главен прокурор" на сайта на..

публикувано на 24.10.24 в 18:40
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пристига на срещата на върха на БРИКС в Казан, Русия, 24 октомври 2024 г.

На срещата на върха на БРИКС генералният секретар на ООН призова за мир в Украйна, Газа, Ливан и Судан

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова за мир в Украйна, Газа, Ливан и Судан в изказването си пред участниците в срещата на върха на БРИКС в Казан, чийто домакин е руският президент Владимир Путин. От своя страна Путин предупреди, че Близкият изток е на ръба на пълномащабна война. Лидери на страни от БРИКС призоваха за деескалация в..

публикувано на 24.10.24 в 18:21
Доц. Пламен Ненов

Доц. Пламен Ненов: Има силно забавяне на ръста на БВП заради демографията

От 2010 г. насам има силно забавяне на ръста на БВП заради демографията . Това каза пред БНР доц. Пламен Ненов , секретар на Съвета за икономически анализи (СИА) към Министерския съвет, относно данни от последния доклад, който е  на тема " Демографски предизвикателства пред българската икономика ", който ще бъде представен на 25-и октомври,..

публикувано на 24.10.24 в 18:19
ържавният секретар на САЩ Антъни Блинкън (вляво) се срещна с катарския премиер шейх Мохамед бин Абдулрахман в Доха - 24 октомври 2024

Американски и израелски преговарящи ще се съберат в Доха през следващите дни

Американски и израелски преговарящи ще се съберат в Доха през следващите дни, за да се опитат да подновят преговорите за споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници в Газа. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкън в Доха, спирка в 11-апреговори,та му близкоизточна обиколка. Вашингтон се надява, че след смъртта на..

публикувано на 24.10.24 в 18:00
Френският президент Еманюел Макрон (в средата) по време на международната конференция за Ливан - Париж, 24 октомври 2024

Около 1 млрд. долара помощ за Ливан бяха обещани на международна конференция в Париж

Около 1 милиард долара помощ за Ливан бяха обещани на международна конференция в Париж с участието на 70 държави и 15 международни организации. Събраните средства ще подпомогнат разселените мирни граждани заради конфликта. Участниците призоваха за незабавното прекратяване на напрежението. Повече от един милиард долара за подпомагане на Ливан са обещани..

публикувано на 24.10.24 в 17:52