Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

44-годишен мъж от Габрово е обвиняем за разпространение на марихуана

Снимка: БНР

44-годишен мъж от Габрово е обвиняем за разпространение и държане на 31 килограма марихуана, в съучастие със свой помощник. Той е задържан за срок до 72 часа.

Окръжната прокуратура в Габрово ще поиска най-тежката мярка – задържане под стража за 44-годишния мъж. Той е обвиняем за държане и разпространение на 31 кг марихуана, като деянието е извършено през август, при условията на продължавано престъпление, представляващо опасен рецидив, посочват от държавното обвинение. Наркотичното вещество е било разпространявано на територията на Габрово и Севлиево.

Досъдебното производство е започнало с претърсване и изземване на количеството марихуана, разпределено в 62 опаковки, всяка от тях по 0.5 килограма.

В рамките на разследването предстои назначаване на експертизи, разпит на свидетели и други следствени действия.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Плевен отчитат повишена избирателна активност - в Кнежа най-висока

В Плевен  отчитат повишена избирателна активност към 11 часа спрямо същия час на изборите от 9 юни т. г. Най-голяма е активността в град Кнежа.  Там в две секции гласуват с хартиени бюлетини, с решения на РИК така се гласува и в по една секция в Червен бряг и Телиш. Към този час изборният ден протича спокойно, без нарушения. Слънчев, топъл и..

публикувано на 27.10.24 в 14:48

В две секции в община Перник машинното гласуване е прекратено

В две секции в община Перник машинното гласуване е прекратено и се гласува само с хартиени бюлетини. Причината е технически проблем с машините, съобщиха от РИК. В още няколко секции е имало епизодични проблеми с устройствата за гласуване, които своевременно са били отстранени. В спокойна обстановка протича изборният ден в област Перник...

публикувано на 27.10.24 в 14:43

Избирател от с. Галата: Никой не ни обръща внимание. Всеки идва, всеки ни лъже и си отива

Заради неотстраним технически проблем на машина, в една от секциите в Ловеч е преминато изцяло към хартиени бюлетини. До момента няма сериозни нарушения на изборния процес, предава кореспондентът ни Пламен Христов: Най-висока към 11:00 часа е избирателната активност в община Угърчин - малко над 18%, а най-ниска в община Луковит - 10,2". В Ловеч..

публикувано на 27.10.24 в 14:33
Румен Радев

Румен Радев: Моят призив е да се гласува, важно е парламентът и правителството да имат легитимност

"Моят призив към българите днес е да се гласува", апелира президентът Румен Радев, след като подаде своя глас чрез машина в столичната Професионална гимназия по транспорт "Дж. А. Макгахан". "Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратони от непрекъснати избори. За да имаме устойчив парламент, за да имаме не просто..

публикувано на 27.10.24 в 14:22

С 1 на сто по-висока избирателна активност от последните избори в Габрово

Избирателната активност в Габрово и областта към 11 часа изпреварва измерената на парламентарните избори през юни, макар и само с 1%. В Районната комисия е подаден един сигнал за нарушение.  Избирателната активност към 11.00 часа за Габрово и областта е малко под 10 процента, докато за Народно събрание през юни към този час са гласували под 9 на сто...

публикувано на 27.10.24 в 14:12

Българите на Острова не проявяват традиционния интерес

Българите в Обединеното кралство ще могат да упражнят правото си на вот в предсрочните парламентарни избори в 112 секции – 6 по-малко от предходните избори през юни т. г. По-малко са и машините за гласуване, предаде кореспондентът на БНР от Лондон. Намаляването на броя на секциите не е в резултат на затваряне на някои от тях, а поради сливане на..

публикувано на 27.10.24 в 14:04

75 сигнала за нарушения на изборното законодателство са получени в МВР

От началото на предизборната кампания до 12.00 часа днес в структурите на МВР са получени 796 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.  От тях 625 са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии или коалиции, 52 от сигналите са за неправомерна агитация, 14 – за унищожаване на..

публикувано на 27.10.24 в 14:02