Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно съобщение издаде гръцката метеорологична служба за лошо време в следващите часове

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Извънредно съобщение издаде гръцката метеорологична служба за лошо време в следващите часове. Властите предупреждават за риск от наводнения.

Със съобщения по мобилните телефони Гражданска защита информира за рязка промяна на времето в следващите часове. Циклон в рамките на тази вечер и до утре на обяд ще засегне всички райони на западна  Гърция, както и острови в Егейско море. Очакват се силни валежи, на места с градушка. Специално внимание обръщат властите на силни гръмотевични бури с мълнии.

С предупреждение са също местните власти в района от Волос до област Атика. Призоваха собствениците на магазини и заведения да вземат мерки срещу наводнения. Информирани са и хотелиерите. Те съобщават на гостите да са внимателни и да не влизат в морето поради опасност от мълнии. Има вероятност, в зависимост от силата на циклона, част от пристанищата да останат затворени за няколко часа.

В Северна Гърция има само слаби превалявания от дъжд днес, но това не пречи на туристите да почиват на плажа.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка на НАСА на бурята Франсин.

Бурята Франсин връхлетя Луизиана

Ураганът Франсин отслабна до тропическа буря, след като връхлетя Луизиана снощи като буря от втора категория, но все още опасността не е отминала. Франсин достигна сушата на около 48 километра югозападно от Морган Сити и връхлетя с ветрове до 155 км в час. Губернаторът на Луизиана Джеф Ландри призова жителите да си останат в къщи, а..

публикувано на 12.09.24 в 07:47

СОС гласува допълнителни средства за разширяване на системата за разделно събиране на отпадъци в София

Допълнителни средства, с които да се разшири системата за разделно събиране на отпадъци в София, ще бъдат гласувани на днешното заседание на Столичния общински съвет.  От Столичната община планират да увеличат броя на контейнерите за събиране на отпадъци от хартия, пластмаса, стъкло и метал, както и да разположат кофи за хранителни отпадъци по..

публикувано на 12.09.24 в 07:41

Девет претенденти за държавен глава на Румъния

Румъния влиза в предизборен период преди вота за президент на 24 ноември и парламентарните избори на 1 декември.  Днес петима съдии от Върховния касационен съд ще бъдат избрани с жребий за участие в Централната избирателна комисия. Радио Румъния информира, че досега са ясни девет кандидатури за президент. Сред тях - настоящият премиер и..

публикувано на 12.09.24 в 07:39

На първо четене: Депутатите гласуват Закон за насърчаване на доброволчеството

Народните представители ще започнат работата си с  гласуване на първо четене на Закон за насърчаване на доброволчеството. Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за физическото възпитание и спорт. Вносителите от „Възраждане“ предлагат треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри, също като състезателите да имат право на пожизнена..

публикувано на 12.09.24 в 07:34

ВСС решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор

Висшият съдебен съвет решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор. Предложението е на Прокурорската колегия, като според проекта изборът трябва да е в средата на януари 2025 година. От миналия юни временно изпълняващ функциите обвинител №1 е Борислав Сарафов. Той пое ръководството на прокуратурата сред предсрочното..

публикувано на 12.09.24 в 07:30

Участниците в поредните предсрочни избори - 28 партии и 11 коалиции

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Предизборната кампания ще започне на 27 септември - месец преди седмите парламентарни избори за 4 години. Малко преди крайния срок вчера в ЦИК бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи" . Документите..

публикувано на 12.09.24 в 07:28
МВР на 6 септември

Национално съвещание на МВР в подготовка за изборите

С подготовката на изборите е свързано и Националното съвещание на МВР. В него ще се включи служебният министър-председател Димитър Главчев. В заседанието участие ще вземе и министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на вота, както и представители на прокуратурата и ДАНС...

публикувано на 12.09.24 в 07:25