Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напълно е потушен горският пожар в района между селата Баховица и Николаево

Снимка: Инж. Младен Миков, директор на Държавно горско стопанство (ДГС) - Ловеч

Напълно е потушен горския пожар  в района между ловешкото село Баховица и плевенското Николаево, който възникна тази сутрин.

През целия ден  противопожарни екипи, служители на горското стопанство, доброволци и земеделци с техника гасиха  пожара  тръгнал от земеделска земя.

Действията им бяха затруднени от силния вятър, но огънят беше локализиран и не беше допуснато да засегне вилите в района и да тръгне към Баховица.

Директорът на Държавното горско стопанство в Ловеч инж. Младен Мико каза, че са изгорели 50  декара иглолистна гора и 15 декара ливади.

През нощта на мястото на пожара ще останат дежурни екипи, за да не се възобнови огъня.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пентагонът отпусна близо 1,2 млрд. долара за производство на ракети AMRAAM, включително и за България

Министерството на отбраната на САЩ възложи на американската компания "Рейтиън" (Raytheon) договор на стойност почти 1,2 млрд. долара за производство на ракети "въздух-въздух“ тип AMRAAM (Advanced Medium Range Air-to-Air Missile), включително и за България. Това се посочва в изявление, публикувано от пресслужбата на Пентагона, предаде БТА...

публикувано на 12.09.24 в 09:05
Георги Киряков

Георги Киряков: ДПС е от системните партии, които изградиха този модел на властови взаимоотношения

ДПС е от системните партии по време на целия преход, които изградиха този модел на властови взаимоотношения между отделните партии и между партиите и държавата. Това обясни пред БНР политологът Георги Киряков. Електронното заявление от 00.05 часа на 2 септември осигури на коалицията около Делян Пеевски - "Движение за права и свободи - Ново..

публикувано на 12.09.24 в 09:00

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите, особено в частта за машинното гласуване, става ясно от съобщение на правителството. Служебното правителство очаква за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване да се използва специална хартия с допълнителни защити от  Печатницата на БНБ и да се унищожи останалата..

публикувано на 12.09.24 в 08:50

Горски пожари бушуват в Калифорния

Горските пожари в Южна Калифорния изпепелиха най-малко 33 домове, а стотици други остават застрашени. 8 пожарникари са пострадали при потушаването на огнената стихия. Губернаторът Гавин Нюсъм поиска помощ от Федералната агенция за управление на извънредните  ситуации. Трите бързоразрастващи се пожара унищожиха повече от 100 000 акра за..

публикувано на 12.09.24 в 08:47
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев за българския еврокомисар: Слагаме пенкилер и се надяваме на отрязъци от ресори

"За пореден път ще се надяваме на отрязъци от ресори , които да ни бъдат предоставени просто така, за да имаме ресор." Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и на икономиката. "Това няма да е най-доброто за страната ни. Не за първи път правим тази политическа грешка и показваме слабост пред..

публикувано на 12.09.24 в 08:33

Кипър очаква да подобри миналогодишния си туристически рекорд

Кипър постави през август нов рекорд в пътническия трафик на двете си международни летища. Въпреки предизвикателствата, с които започна 2024 г., се очаква тя да подобри рекорда за летели до и от острова, който бе поставен през миналата година, казаха от туристическото министерство. 1,6 млн. пътници са преминали през двете международни..

публикувано на 12.09.24 в 08:11

Блинкън обсъжда подкрепата за Украйна в Полша

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще обсъди в Полша подкрепата за Украйна и задълбочаването на сътрудничеството между Вашингтон и Варшава в областта на отбраната. Визитата на Блинкън е след вчерашното му посещение в Киев, където той отново чу призивите на украинските официални лица да им бъде разрешено да изстрелват на руска територия..

публикувано на 12.09.24 в 08:06