Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виляреал и Атлетико (Мадрид) не се победиха в Испания

Виляреал
Снимка: Архив

Футболистите на Виляреал и Атлетико (Мадрид) приключиха наравно - 2:2 в мач от първия кръг на испанското първенство, като и четирите гола паднаха през първото полувреме.

Домакините повеждаха в резултата на два пъти, но столичани успяваха да изравнят.

В 19-ата минута Данжума се пребори за топката в предни позиции, успя да преодолее Аксел Витсел и от малък ъгъл отбеляза за 1:0. Отговорът на Атлетико бе светкавичен - Маркос Йоренте атакува отдясно и със много силен удар под напречната греда изравни - 1:1. В 37-ата минута Алекс Баена от домакините центрира топката в наказателното поле на столичани, Коке не се ориентира добре в ситуацията и прати топката в собствената си врата - 2:1 за домакините. Мадридчани отново изравниха в последната минута на първото полувреме - центиране на Пабло Бариос в наказателното поле намери Александър Сьорлот, който с глава възстанови равенството - 2:2.В 82-рата минута късметът бе с "дюшекчиите" като при едно центриране от фаул на Никола Пепе топката се удари в напречната греда.

В другия мач от снощи: Валядолид - Еспаньол 1:0.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Интер - Ювентус

Осем гола, но без победител на Интер - Ювентус

Интер и Ювентус завършиха 4:4 в най-зрелищния мач от началото на сезона в италианската Серия А. Двата гранда изнесоха истински голов спектакъл на "Джузепе Меаца" в Милано в голямото дерби на италианския футбол. Двубоят премина през редица обрати, като Интер се виждаше краен победител в средата на втората част, когато водеше с 4:2, но влезлият като..

публикувано на 27.10.24 в 21:22
Арсенал - Ливърпул

Арсенал и Ливърпул с голово реми помежду си

Арсенал направи равенство 2:2 срещу Ливърпул в дербито от деветия кръг в шампионата на Англия. Лондончани повеждаха на два пъти в двубоя, а отборът от Мърсисайд отстъпи първото място във временното класиране. "Артилеристите" поведоха в резултата още в деветата минута чрез Букайо Сака, който беше точен във вратата на гостите след извеждащо подаване на..

публикувано на 27.10.24 в 20:39
Хетафе - Валенсия

Валенсия остава на дъното в Ла Лига след пети пореден мач без победа

Валенсия завърши наравно 1:1 като гост на Хетафе в мач от 11-ия кръг на Ла Лига. Валенсия поведе с гол на на Енцо Баренечеа в 36-ата минута и бе на път да запише втората си победа за сезона, но в последната минута Мауро Арамбари вкара дузпа за Хетафе за крайното 1:1. Валенсия няма победа вече пет поредни мача с 3 равенства и 2 поражения и остава на..

публикувано на 27.10.24 в 19:46
Челси

Челси надви Нюкасъл, загуби за Манчестър Юн и Тотнъм

Челси победи с 2:1 у дома Нюкасъл в двубой от деветия кръг във Висшата английска лига. Петият успех през кампанията изкачи столичани до третото място във временното класиране с актив от 17 точки.  Попадение на Никълъс Джаксън даде аванс за "сините" след 18 минути игра, но Александър Исак изравни точно четвърт час след това. Две минути след почивката..

публикувано на 27.10.24 в 18:42
Лацио

Лацио спечели у дома срещу Дженоа, Монца и Венеция завършиха наравно

Лацио излезе на пето място в класирането на италианската Серия А след убедителна победа у дома с 3:0 срещу Дженоа. "Орлите" събраха 16 точки и са близо до топ 4. Тиджани Нослин откри резултата в 21-а минута, а в самия край резервата Педро и Матиас Весино направиха победата на Лацио категорична. В друга среща от деветия кръг Монца и Венеция не излъчиха..

публикувано на 27.10.24 в 18:39
Байерн

Байерн се развихри като гост на опашкар

Байерн (Мюнхен) записа убедителен успех с 5:0 при гостуването на последния в таблицата Бохум в мач от осмия кръг на Бундеслигата. Баварците се върнаха на върха в класирането с равни точки и по-добра голова разлика от втория РБ Лайпциг. Бохум все още няма победа от началото на сезона и на дъното на таблицата, но Байерн не допусна подценяване и спечели..

публикувано на 27.10.24 в 18:36
ЦСКА София

ЦСКА София тренира без половин дузина контузени

ЦСКА София поднови тренировки днес на клубната база в Панчарево, като "червените" се готвят интензивно за предстоящото гостуване на Добруджа от първия кръг на Купата на България по футбол. Двубоят е в Добрич на 29 октомври (вторник) от 13:30 ч. Заниманието включваше различни упражнения за комбинативност и скоростна техника, както и двустранна игра...

публикувано на 27.10.24 в 17:22