Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигналът на Горица Кожарева вече е в прокуратурата

Горица Грънчарова-Кожарева
Снимка: БГНЕС

Сигналът, който вчера Горица Грънчарова-Кожарева подаде за натиск, който ѝ е оказван в хода на формирането на проекта ѝ за служебно правителство, вече е в Софийската градска прокуратура. На случаен принцип е избран наблюдаващ прокурор, който трябва да прецени съдържат ли се в него данни за извършено престъпление.

В понеделник, минути след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за назначаването на предложения от нея служебен кабинет, заради присъствието в него на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, тя обяви, че ще сезира изпълняващия функциите главен прокурор, че ѝ е бил оказан политически натиск Стоянов да не част от списъка с проекто- министри.  

Въпреки че сама обяви, че отива при Борислав Сарафов, на излизане тя се скри от медиите и не даде подробности за съдържанието на сигнала.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пеевски благодари на избирателите си: Ще оправдая огромната отговорност

След месеци на много работа, много срещи и предизвикателства, препятствия и изпитания, заедно, като едно голямо семейство ние го направихме - новото начало  е необратим факт! И това е окончателно, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски, цитиран от партийния пресцентър. "Оттук, насетне има само напред и нагоре! Ново начало за България и за..

публикувано на 27.10.24 в 21:51

По-висока избирателна активност в област Монтана

41% от имащите право на глас в област Монтана излязоха днес до урните. Това е с 3% повече от вота на 9 юни. Най-активни са били в община Георги Дамяново. 47 810 жители на област Монтана са гласували днес за парламент. Спрямо вота от юни те са с 3000 повече. В проценти до урните са отишли 41,02 от имащите право на глас 116 557 души. С 59,93%..

публикувано на 27.10.24 в 21:40

Над 41% избирателна активност във Врачанско

При избирателна активност от 41,18 на сто приключи изборният ден в област Враца. Гласували са над 61 хиляди избиратели, което е с близо 10 хил. души повече спрямо вота през юни. Според данните на РИК - Враца, най-активни днес са били в община Борован, където са упражнили правото си на глас 55 на сто от вписаните в избирателните списъци...

публикувано на 27.10.24 в 21:34
Полина Витанова

В над 300 от 634 секции в 23 МИР – София е имало проблем с гласуването с машини

В над 300 от 634 секции в 23-ти Многомандатен избирателен район в София е имало проблем с гласуването с машини. В 12 секции са преминали на хартиени бюлетини, информира председателят на 23-та Районна избирателна комисия Полина Витанова. "Имаше 10 машини, на които се чуваше само звуков сигнал, но нямаше бюлетина от тях. Поредните същи проблеми..

публикувано на 27.10.24 в 21:31
Георги Киряков

Георги Киряков: Вероятността за правителство е реална, независимо от формулата

Хипотезата  да се състави редовно управление е с по-голяма вероятност на случване от предходния път, независимо от формулата - дали ще е правителство на малцинството, или на някакво национално спасение, обединение. И независимо от това кой ще е премиерът - има много по-голяма възможност в момента да се състави някакво мнозинство, независимо от..

публикувано на 27.10.24 в 21:26
Станислав Балабанов (вляво) и Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: ИТН няма да работи с "ДПС - Ново начало"

"Има такъв народ" се представи изключително стабилно на тези избори, каза заместник-председателят на партията Тошко Йорданов. Според него има ръст в подкрепата на партията. Той още веднъж заяви, че от ИТН не биха преговаряли с "ДПС - Ново начало": "Колко пъти да ви казвам, че няма да работим с формацията около Делян Пеевски. Казвам го..

публикувано на 27.10.24 в 21:11
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Има реалистичен вариант за коалиция между 3 партии

Има реалистичен вариант за коалиция между 3 партии в 51-вия парламент. Това мнение изказа пред БНР Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл Болкан".  " Част от ПП-ДБ едва ли ще са много радостни от нова колаборация с ГЕРБ и може би ще трябва подкрепление от някъде другаде. Разбира се, че ИТН, които са главните потенциални..

публикувано на 27.10.24 в 21:08