Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две катастрофи с трима пострадали в Ловешко

Снимка: Pixabay

В Ловешко днес около 17.30 часа са станали две катастрофи с трима пострадали, като състоянието на двама от тях  е тежко.

При едната катастрофа станала на пътя Ловеч – Микре, при разклона за Угърчин, са се сблъскали микробус и товарен автомобил.

Тежко са пострадали двама мъже пътували в буса и са транспортирани в ловешката болница.

При другата катастрофа два леки автомобила на пътя Ловеч – Умаревци са се сблъскали челно. Пострадал е водачът на единия, който е откаран за преглед в болницата.

Движението в този участък се осъществява двупосочно в едната лента, а на пътя Ловеч – Микре е затруднено и се регулира от пътни полицаи.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Делян Пеевски

Пеевски: ДПС е само едно, другите са отцепници

Председателят на ПГ Делян Пеевски заяви, че ДПС е само едно, а всички други са отцепници. Според него, всички извън "ДПС - Ново начало" са се самоизключили от движението. Пеевски коментира решенията на ВАС по казуса с опита на двете фракции в партията да се явят на вота на 27 октомври: "Тази тема вече приключи. "ДПС - Ново начало" е на избори,..

публикувано на 12.09.24 в 11:59

ВСС възобнови процедурата по избор на нов главен прокурор

Висшият съдебен съвет възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Предложението е на Прокурорската колегия. Според предварителния график, одобрен на днешното заседание на ВСС, изборът на Обвинител номер едно трябва да е в средата на януари догодина. Номинации за поста главен прокурор ще се правят на заседанията на следващите..

публикувано на 12.09.24 в 11:56
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и министър-председателят Димитър Главчев

Министър Илков: МВР ще противодейства успешно на купуването и продаването на гласове

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков заяви по време на национално съвещание на министерството, посветено на изборите, че ще противодействат успешно на купуването и продаването на гласове. От своя страна премиерът Димитър Главчев посочи, че правителството няма да допусне да се твърди че МВР опорочава изборите, както и да се..

публикувано на 12.09.24 в 11:44

Предлагат глобален план за отговорно използване на ИИ във военната сфера

План за действие за управление на отговорната употреба на изкуствен интелект подкрепиха повечето държави на среща на върха в южнокорейската столица Сеул по време на среща за употреба на изкуствения интелект във военната сфера, проведена в Сеул, Южна Корея. България е сред държавите, подкрепящи плана за действие. Документът отчита, че..

публикувано на 12.09.24 в 11:25

Радев: Доверието е залогът за успеха на партиите по време на избори

Доверието е залогът за успеха на партиите по време на избори, заяви президентът Румен Радев. Той бе помолен да коментира решението на ВАС да позволи регистрация на коалицията около Делян Пеевски. "А доверието идва от честното отношение към гражданите. Защото повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално..

публикувано на 12.09.24 в 11:14

Патриарх Даниил ще посети новостроящия се храм "Св. патриарх Евтимий Търновски" в кв. "Люлин"

Патриарх Даниил ще посети новостроящия се храм "Св. патриарх Евтимий Търновски" в столичния квартал "Люлин". В най-големия жилищен комплекс у нас има само един храм с много малки размери. По проект новият храм, ще бъде най-големият по площ в България през последните 35 години. По случай посещението на патриарх Даниил от 12.00 ч. на обяд е..

публикувано на 12.09.24 в 11:12
Борислав Гуцанов

БСП няма да подкрепи промени в Изборния кодекс преди вота

БСП няма да подкрепи промени в Изборния кодекс непосредствено преди изборите, заяви председателят на ПГ на социалистите Борислав Гуцанов: "БСП - Обединена левица" не се притеснява от евентуален нов ляв проект около Корнелия Нинова, каза още Гуцанов: "Това, което за нас е най-важно, е отново избирателите на "БСП - Обединена левица" да..

публикувано на 12.09.24 в 11:06