Повече от 600 студенти от над 30 висши училища в страната се очаква да участват в 22-рото издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети в България "Летен университет - 2024" .
Събитието ще се проведе от 25 август до 1 септември в Китен. Неговата цел е да създаде условия за диалог между студентските общности на висшите училища чрез участието им в обучения, семинари и спортни и културни събития.
"Летен университет" е проект на Националното представителство на студентските съвети, започнал като "Национални студентски игри" през 2002 г. Първото издание на летните игри се провежда в село Кранево, община Балчик. През 2009 г. инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".
Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, за образованието и между културните ценности.
Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и събития с развлекателен характер.
Тази година в рамките на седем дни ще имате възможност да изпитате емоцията на "Летния университет"! В рамките на проекта студентите ще имат възможност да вземат участие в 10 вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, плажен тенис, плуване, лекоатлетическа щафета, плажна щафета, водна топка, стрийт фитнес и дърпане с въже.
Още за инициативата „Летен университет“ ще научите от интервюто на Андрей Борисов с Ангел Стойков, председател на Националното представителство на студентските съвети.
В Италия правителството на Джорджа Мелони е подложено на критики заради плановете да съкрати драстично фондовете в помощ на автомобилната индустрия, предаде "Ройтерс". През 2022 година предшественикът на Мелони - Марио Драги - обяви, че държавата заделя 8 милиарда и 700 милиона евро до 2030-а в помощ за сектора. И за шестте години от 2025-а до края на..
Скандален видеозапис от броенето на бюлетините в една от секциите в град Белица показва как жена попълва празни бюлетини в полза на две партии - ГЕРБ и "ДПС- ново начало". Нарушението, което изборният закон квалифицира недвусмислено като престъпление, се вижда ясно от записа на камерата при преброяването на резултатите от вчерашното..
Премиерът на Унгария Виктор Орбан пристигна на посещение в грузинската столица Тбилиси, предаде "Франс прес". Целта на двудневната му визита е да подкрепи управляващата в Грузия партия "Грузинска мечта", която спечели парламентарните избори в събота. Преди посещението на Орбан, чиято страна е ротационен председател на Европейския съюз, върховният..
Задържан е заподозрян за убийството на 77-годишната жена, която беше открита рано сутринта в столичния квартал "Младост 1" пред блок 43, съобщиха от МВР за БНР. Тяло на жена е намерено до жилищен блок в столичния кв. "Младост" Към момента няма яснота какви са мотивите за тежкото престъпление.
ГЕРБ–СДС е първа политическа сила на изборите в Плевен. С повишена избирателна активност в 15-и МИР избират осем депутати за 51-вото Народно събрание. За ГЕРБ-СДС са гласували 18 380 от общо гласувалите 80 834 в областта. Втора сила е "Възраждане"– бюлетини за тях са пуснали 10 414 избиратели, следва "ДПС – Ново начало" с 9844 гласа...
19 часа след приключване на изборите снощи обявиха окончателните резултати в област Монтана. Първа политическа сила е ГЕРБ – СДС. ДПС - Ново начало е с 2000 гласа повече от вота през юни и са втори на по-малко от процент от първото място. Протокол от една от секциите в село Медковец забави много обявяването на крайните резултати от вота в област..
БСП събира за пореден път най-много гласове на изборите в най-малката община Трекляно - 113, сочи окончателното преброяване на гласовете в 9-те секции. Избирателите по списък в 19-те села са 448, избирателната активност е над 50%. Вотът в общината е преминал спокойно, без никакви проблеми и инциденти. Откакто се правят избори, в..
"Главното е искреността на отговорите в екзитпол . Специфичните развития, особено в един политически сектор, правят така, че по-технологично..
"Аз съм изненадан. Не съм очаквал толкова висок резултат и съм впечатлен". Това заяви за резултата на "ДПС – Ново начало" Мехмед Дикме, бивш министър..
Има реалистичен вариант за коалиция между 3 партии в 51-вия парламент. Това мнение изказа пред БНР Първан Симеонов, директор на "Галъп..