Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горят треви и храсти край Ботевград

Снимка: БГНЕС

Горят треви и храсти в местността Малините край Ботевград,съобщи за БТА кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Пътят Е-79 в посока Видин е временно затворен, но скоро се очаква движението да бъде пуснато. 

Екипи на местната пожарна гасят огъня. Гавалюгов заяви, че ситуацията е под контрол и скоро пожарът ще бъде потушен.

От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха за БТА, че на място има два противопожарни екипа, които гасят пожара. Няма опасност за населението.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борислав Гуцанов

БСП напомниха: Заради сглобката с ПП-ДБ не е взето нито едно решение по ПВУ

БСП напомниха, че заради сглобката, в която беше ПП -ДБ, не е взето нито едно решение по Плана за възстановяване. "И по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Фонда за възстановяване и устойчивост. Последните пари се взеха от служебния кабинет, още повече, че те въведоха определени изисквания за "зелената сделка" и ако БСП не..

публикувано на 13.09.24 в 11:22

Главчев: Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина, заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание. Това стана в отговор на въпрос от нечленуващия в парламентарна група депутат Калоян Методиев, който напомни за нападението с нож в германския град Солинген, извършено от сирийски гражданин,..

публикувано на 13.09.24 в 11:11

Мъж загина при пожар в дома си във Велико Търново

Възрастен мъж е загинал при пожар тази сутрин в дома си във Велико Търново. Инцидентът е станал в триетажна къща на великотърновската улица "Чумерна". Съседи са подали сигнал за пожар на първия етаж около 9 часа. Към адреса са били насочени два противопожарни автомобила с осем огнеборци. При пристигането на екипите в стая на първия..

публикувано на 13.09.24 в 10:47

След 20 дни борба: Ликвидиран е пожарът под рилския Черни връх

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността "Байрямица" на 2 хиляди и 300 метра надморска височина под Черни връх в Рила, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Пламъците са унищожили 150 дка иглолистна гора. Засегна и алпийската част на планината. Спасени са били от унищожаване хиляда дка иглолистна..

публикувано на 13.09.24 в 10:41

На прага на отоплителния сезон: Засилват контрола в горите

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, горските служители засилват контрола в горите. Проверките се извършват, както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. През последния месец..

публикувано на 13.09.24 в 10:24

В две секции гласуват на частичните избори за кмет в село Бистрица

В две секции ще се гласува на извънредните частични избори за кмет на дупнишкото село Бистрица според решението на общинската избирателна комисия. Ще се гласува само с хартиена бюлетина, каза председателят на комисията Мария Чомакова. Членовете на двете секционни комисии са общо 18, по 9 в комисия. Най-много места има ГЕРБ - 6, ПП-ДБ и..

публикувано на 13.09.24 в 10:20
Димитър Главчев

Главчев: Ще бъде направено необходимото за предотвратяване на опорочаването на вота

Служебният премиер Димитър Главчев каза, че ще бъде направено необходимото за предотвратяване опорочаване на вота - в отговор на въпрос на депутата от БСП Борислав Гуцанов дали ГРАО ще извърши проверка на съмнителни адресни регистрации. Повод за питането стана информация за регистрирана над хиляда души на един адрес в град Стамболийски...

публикувано на 13.09.24 в 10:09