Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Само масовото гласуване ще им обърка сметките

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Още преди официалното обявяване на състава на новия МС от ПП-ДБ изразиха резерви към назначаването на Атанас Илков за вътрешен министър. С политиката се раздели досегашният министър на транспорта Георги Гвоздейков, който беше изключен от партия ПП заради решението си да остане в служебното правителство.
Късно снощи съпредседателят на ПП ДБ Кирил Петков обяви, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са тези, които искат да направят Атанас Илков шеф на МВР. 
Във "Фейсбук" Петков напомни, че Мария Габриел е предложила първо Илков за министър на вътрешните работи преди Калин Стоянов. От ПП-ДБ обаче го отхвърлили заради Пеевски и заради акцията в Лясковец. 
"Не сме си променили мнението. Само масовото гласуване на изборите ще им обърка сметките“, написа Петков.
Припомняме ви, че през 2014-та срещу барикадирал се в къщата си в Лясковец въоръжен мъж беше изпратен екип от антитерористичното звено на МВР. Акцията завърши със загинал полицай и трима ранени униформени.
По това време Илков е началник на отдел "Криминална полиция" към Главна дирекция "Криминална полиция".  
След този случай той оглавяваше областните управления в Пловдив и Кърджали. За да стане министър, Илков ще се раздели с досегашния си пост на директор на Главна дирекция "Национална полиция".
След като не намери място в новия служебен кабинет, с политиката обяви, че се разделя Георги Гвоздейков - досегашен министър на транспорта в първия служебен кабинет на Димитър Главчев, но и в кабинета на Николай Денков. 
"Казвам сбогом на политиката, но не с разочарование“, написа той в социалната мрежа.
Гвоздейков беше изключен от ПП заради решението му да остане министър в правителството на Главчев.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържана е майката, изоставила новороденото си в силистренското село Водно

За срок от 24 часа е задържана 43-годишна жена от село Водно, община Дулово, благодарение на бързата работа на полицаите, съобщават от Окръжна прокуратура - Силистра. Районна прокуратура наблюдава досъдебното производство. Предстои да бъде преценена тежестта на престъплението и психическата пригодност на майката, преди да бъде продължена..

публикувано на 13.09.24 в 16:06

БДЖ отменя допълнителните влакове по направлението Пловдив - Граф Игнатиево - Пловдив

БДЖ отменя допълнителните влакове, планирани по направлението Пловдив - Граф Игнатиево - Пловдив в събота, 14 септември.  Те бяха организирани за удобство на желаещите да посетят авиошоуто във военновъздушната база в Граф Игнатиево, което днес беше отменено.

публикувано на 13.09.24 в 16:04
Александър Вълчев, ИТН

Комисията в НС за кмета на Доспат ще обсъди на следващо заседание доклад със събраната информация

Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства за злоупотреба със служебно положение на кмета на Доспат Елин Радев ще обсъди на следващото си заседание доклад със събраната информация.  Кметът на община Доспат определи като политическа вендета срещу него временната комисия на НС Ако бъде подкрепен от мнозинството..

публикувано на 13.09.24 в 15:55

Проверени са всички автобуси и фирми, превозващи деца и ученици

От Автомобилна администрация информират, че са проверени всички училищни автобуси и фирми, извършващи превоз на деца и ученици.  Инспектирани са 1183 автобуса, които са регистрирани да извършват ученически превози.  Няма открити сериозни нарушения, съобщават от администрацията= Проверките ще продължат до края на месеца, като ще бъде извършен повторен..

публикувано на 13.09.24 в 15:53
Атанас Илков

Министър Илков: Най-вероятно пилотите на катастрофиралия учебно-боен самолет са пострадали

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков каза, че най-вероятно пилотите на катастрофиралия учебно-боен самолет са пострадали. Самолетът претърпя инцидент в Трета авиационна база "Граф Игнатиево" при подготовката на планирано за утре авиошоу, което беше отменено. Все още няма официална информация за екипажа на катастрофиралия..

публикувано на 13.09.24 в 15:47
Кирил Добрев

Кирил Добрев: Кризата в ДПС дава огромен шанс на БСП да се върне в смесените райони

Няма добро ДПС. Проблемите и кризата в ДПС дават огромен шанс на БСП да се върне в смесените райони.  Това коментира Кирил Добрев, бивш депутат от БСП и изключен от Корнелия Нинова от редиците на социалистите, в интервю пред БНР. "Отсъствието на БСП от водещите политически сили води до тази нестабилност. Стабилизирането в лявото ще..

публикувано на 13.09.24 в 15:23
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин изпрати ясно послание към Запада за ракетите с голям обсег за Украйна

Руският президент Владимир Путин предупреди страните членки на НАТО, които се колебаят дали да разрешат на Украйна да използва предоставените от тях далекобойни оръжия срещу Русия, че всъщност в момента решават дали да започнат да участват пряко във войната. "Ако това решение бъде взето, то няма да означава нищо друго освен пряко участие на..

публикувано на 13.09.24 в 15:21